Hästvård Vattenhink/balja i boxen?

svartis

Trådstartare
Vad har ni för vattenhink/balja i boxen?

Behöver tips då jag behöver köpa nytt, Min häst dricker minst 2 stora spannar per natt och jag är rädd att hästen ska skada sig/ fastna i när det är handtag på hinkarna.
Så kanske en större balja hade varit något?
 
Jag har haft fyrtiofemlitersbalja från granngården i boxarna.
Runda, stabila, inte särskilt dyra.
Funkade superbra!
 
Ett tips om du ändå vill ha hinkar som hänger på väggen är att tejpa ändarna på handtaget på hinkarna (de små krokar som blir på varje sida där handtaget fäster i själva hinken). Jag tejpar med el- eller silvertejp för att förhindra att hästen skadar sig. Om inte din häst är väldigt ”livlig” i boxen och viftar med hovarna etc så ser jag ingen större risk med hink på väggen så länge det inte är vassa kanter och man har tejpat ändarna.
Vill du ändå ha något annat så rekommenderar jag såna baljor i mjukplast som finns att köpa i både hästaffärer och andra butiker som säljer trädgårds/ fritidsgrejer. De är så mjuka så att det är i stort sett omöjligt för hästen att skada sig på dem. Jag har en på 40 liter. Vet inte om det finns större men behöver hästen mer så kan du ju ställa in två.
 
Jag brukar ha en svart 40 l balja i ena hörnet. Till lugnare hästar funkar sådana mjuk med handtag (lite lättare att rengöra). Har jag hinkar så tejpar jag handtagen vid krokarna som sitter i hinken med silvertejp. (Precis som @Kristall10). Finns hästar som fastnat med t.ex. näsborren i de. Min ena häst (för länge sen) fastnade med svansen.
 

Lovisaleonora

Moderator
Är hästen en krafsare är det värdelöst med sådant som står på golvet. En del verkar tycka det är en kul sport att bajsa i golvbaljor.

Murartråg tycker jag är bättre än de runda, tar mindre plats i hörnet. Annars tejp till hinkkrokar, och krokarna för upphängningen utanför boxen.
 
Vi har hinkhållare på väggen så hinkar med rak bakkant och hållaren låser fast hinken med en kläpp/lås. Tejp runt öglorna på hinkens handtag även om vi har såna hinkar som har mer ”stängda” öglor från början s.a.s . Funkar bra- aldrig nånsin någon häst som får loss hinken från väggen/låset. (15 hästar)
 
Vad har ni för vattenhink/balja i boxen?

Behöver tips då jag behöver köpa nytt, Min häst dricker minst 2 stora spannar per natt och jag är rädd att hästen ska skada sig/ fastna i när det är handtag på hinkarna.
Så kanske en större balja hade varit något?
Om du har hinkar utan handtagen då? Jag ställer in min hink, och fyller på den med en annan hink. Jag hittade en ergonomisk hink på en mässa som är lätt att hälla med, urgröpning i botten som man sätter in fingrarna med. Den är också lättare att bära.
Jag har byggt en sarg kring min vattenhink som står på golver i boxen. Min häst välte hinken lite då och då.
 

Hästfolk

Häst

  • Sulor och silikon

Hästavel och Grenar

  • Betäckningar 2020

Allmänt

Barn

Hund

  • Hundens biologiska ålder

Katt

Andra Djur

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Upp