Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Våtvarmt omslag med jodopax? (snabba svar tack!)

Gabriol

Trådstartare
Ska lägga om slag med jodopax på pållen lymfangit ben nu.

Hur länge ska det sitta?

Kan man ta några kompresser, dränka in dom med jodopax (utspädd), linda med självhäftande linda runt och sätta på ett benskydd (som går ner över kotan..) så att det inte går upp om han ska ha det i hagen?

Snälla, hjälp mej.
Måste ha råd!
 
A

alpha

Oj. Blir det inte väldigt trångt med kompresser, linda och benskydd på ett tjockt ben?

Jag skulle ta rejält med bomull, gärna bomull på rulle som man llindar några varv med. Linda om med en benlinda och häll rikligt med Jodopaxlösning över hela paketet.
 
Jag brukar dränka in bomull som jag dragit av i lämplig längd. Utanpå det lägger jag fetvadd (det gör att det håller sig blött längre). Lindar med självhäftande gasbinda. Det brukar hålla bra!
 
G

Geshira

Tänk bara på att späda ut jodopaxen riktigt ordentligt när du ska lägga på ett sådant bandage.
Det ska se ut som ljust öl ungefär.
 
G

Geshira

Jag har låtit jodopaxomslag sitta på över natten. Det har fungerat bra, men jag vågar inte säga att det är OK ett helt dygn...
 
A

adore

jag brukat ta MYCKET bomull och sen plast runt. (klipper sönder en plastpåse). sen lindar jag som vanligt med linda runt. plasten håller våtomslaget vått längre. det torkar så fort.
annars är en sån där självhästande linda som man köper på apotek eller hästaffär väldigt bra. speciellt om du vill ha hästen lindad ute.

du kan ha våromslaget sitta över natten.
 
Det finns ett jättebra färdigt omslag att köpa. Ganska dyrt men effektivt på just lymfangit. Kommer just nu inte riktigt ihåg vad det heter men tror det är animalintex.
Går att ha både varmt och kallt. Bra att fästa med co flex linda. ;)
 
När mitt gamla sto fick rejäla skador av en inte så trevlig transportfärd :crazy:, fick hon ha jodopaxbandage.
Lindade med bomull - TJOCK lager, sen en luftig gasbinda runt om. Häll sen på rikligt med jodopax (svag, som någon skrev - är inte överförtjust i just jodopax, men man ska lyssna på vet. ;) ). Utan på det linda med cortaflex. Jag fick order om att byta omslaget på morgonen och på kvällen, alltså två gånger pe dygn.
Ett dygn låter som om det är Alldeles för många timmar..

Lycka till med din häst!
 

Gabriol

Trådstartare
okej..

Jag lindar honom på eftermiddagen och låter det sitta på tills på morgonen, sen får han gå och lufta benet lite på dagen.

Svullnaden hade gått ner i morse :)

tack för alla svar!
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6501 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

  • Låst
  • Artikel
Dagbok Efter ett par månaders inaktivitet pga min trasiga arm och insikten om hur svag och förstörd armen blev av inaktiviteten, samt hotet om...
Svar
0
· Visningar
158
Kropp&Själ Först och främst vill jag bara börja med att säga TACK! Tack för allt som Buke och ni har givit mig. Allt stöd och alla fina och...
Svar
15
· Visningar
1 769
Hästvård ***DISCLAIMER: Veterinär är inkopplad och har varit från början. Denna tråd är skapad för att få mer input plus att jag själv tycker det...
Svar
11
· Visningar
1 605
Övr.Hund Kära Buke! Jag har ett problem som jag skulle behöva vädra/be om råd. Jag har förstått att det här på hund finns en massa erfarna...
2
Svar
37
· Visningar
2 613

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Uppdateringstråd nr 24
  • Kastrering

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp