Veterinärbesiktning hemma eller på klinik?

I

Idka

Vad är att föredra?

För mig skulle det kosta ca 1500:- att få hästen vetrinärbesiktad på klinik, ca 1000:- att ta hem veterinär och göra besiktningen på gården.

Har nära till ATG, tar ca 20 min att köra.
 
Det beror ju på. Har du bra, jämnt underlag att springa på och så? (T ex en lång stallgång?) Och vettigt underlag att longera/visa arbetsprov på? Isf kan du väl göra den hemma lika gärna som på klinik tycker jag, men saknar du bra faciliteter tycker jag dus ka köra till klinik.

Sen är det väl mer än fråga om att det är enklare på klinik OM de hittar något, då kan de ytreda det lite närmare och ev behandla direkt.
 
I

Idka

Det är just det jag tänkt på, böjprov blir på ojämn grusväg hemma isåfall.
 
ja, och på klinik brukar veterinärerna vara vanare att göra ordentliga hältutredningar och så. Känns som att de är vanare på det området?
 
Gör det då på klinik. Dels så ser man lättare, och så HÖR man då dessutom vilket kan underlätta.

Så alla gånger på klinik i ditt fall (och mitt, jag har också bara grusväg att springa upp på)
 
H

hubinette

Jag tycker absolut att du ska göra det på klinik. För om veterinären hittar en hälta men inte vet var den kommer i från kan det vara bra att t.ex röntga för att utesluta skelettskador mm. De har mycket bättre utrustning på en klinik än vad en ambullerande veterinär har. Jag har själv varit i din sits en gång. Jag tog hem veterinären för en veterinärbesiktning inför ett köp. Hästen var halt och det slutade ändå med att jag fick ta in hästen till kliniken. Så det är lika bra att göra det på en gång.
 
B

**BORTTAGEN**

Det hde helt berott på varför jag vile ha ut veterinr.
Hade det varit något fel eller så hade jag kört till kliniken direkt, så nära som du har det!
 
D

Daydream

Handlar det bara om 500 så tycker jag att du lika gärna kan köra in den. Har du däremot andra problem med hästen som gör att du inte vill lasta/köra den så tycker jag att du kan ta ut veterinären. Visar den sedan hälta, och du vill låta röntga den, så kan du ju köra in den då.
 

Liknande trådar

Hästvård Hej! Jag köpte en häst för exakt ett år sedan (november 2021) som var allt jag och mina döttrar drömt om. Extremt lätthanterlig, pigg på...
2
Svar
28
· Visningar
2 426
Hästvård Hej! Jag står inför ett tufft beslut om att eventuellt låta min bästa vän på 20 år få somna in. Jag har ägt honom sedan han var 7 år...
Svar
8
· Visningar
841
Foder & Strö Jag kan börja med att säga att jag inte har fånghästar, men är medveten om risken att få det med lättfödda ponnyer.Vad är era bästa knep...
Svar
7
· Visningar
1 032
Senast: Ajda
·
Anläggning Jag har 2 egna hästar på en liten gård i en by i västra Götaland, har även 2 inackoderingar. Jag tycker det är så svårt det här med hur...
2
Svar
37
· Visningar
2 853
Senast: Ajda
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Soffa i skinn eller tyg
Upp