Bukefalos 26 år!

Vilka är era förslag?

T

TjejTjejen

Vill ha några riktigt bra förslag. Har velat fram och tillbaka nu i nåt år men det blir nog en vovvsing till sommaren 2004 eller hösten. Hur långt i förväg bör man leta valp?

Har dock inte hittat min ras än.
Jag är liten till växten (kring 155cm lång) är sportig och springer endel (kanske 2-3h/vecka) kan dock ha uppehåll då och då pga fysiska problem så det bör vara nån ras som kan hänga med på 1-2mil i löptempo men endå inte dö om den får nöja sig med promenader nån månad. Är intresserad av vanlig lydnad och andra sorters lydnader som dans med hund, konster mm samt agility.

Vill inte ha en allt för stor hund samt att den inte ska vara långhårig, är ej intresserad av pälsskötsel. Vill också att hunden ska vara kvick med glimten i ögat.

Är det alldeles fel med en blandras? Har faktiskt funderat på det då jag inte är intresserad av utställning. Finns det folk som "föder upp" blandraser som är seriösa med hälsokontrollerade hundar med bra mentalitet? UNGEFÄR vad för slags korsning skulle vara aktuellt?
 
Kanske en Belgisk vallhund ? dom är intelligent
vaken, lyhörd, bra vakthund och framförallt arbetsvillig. Nackdelarna är (om man nu vill kalla det för nackdelar :confused:... att dom mognar ganska sent, behöver tydlig ledarskap från början och kräver mycket aktivering.... Dom finns i 4 hårlagsvarianter.
 
R

Raven

labbe, dalmatiner
För blandraser finns ingen som kan säga hur hunden kommer bli... dessutom kommer den ju att få egenskaper/utseende från dom raser den har i sig så då kan man ju lika gärna skaffa renrasigt...
 
T

TjejTjejen

Tycker nästan dalmatiner är i största laget, fast de är väldigt fina, finns det ingen ras som liknar dalmatinern fast kanske 10cm mindre?

Pincher funderar jag faktiskt på.
 
Pincher är väl inte helt fel, vi har ju tillochmed pincherägare här inne på forumet som kan berätta mer.

grejen med blandraser är ju då att du vet inte vad du får. DU kan ha tur och din hund utvecklas till en helt underbar individ, men har du inte tur så... Det är säkrare att skaffa renras också, uppfödaren tar oftast mycket mer ansvar och du får dolda-fel försäkring osv. Jag har en underbar blandras, men jag rekommenderar inte ngn att skaffa blandis, själv kommer jag antagligen aldrig mer att skaffa blandis.

Seriösa blandrasuppfödare finns det inte många av heller, i sådana fall så avlar de med ett mål om att få fram ex bättre jakthund eller vallhund, det är ju inte aktuellt eftersom du ska ha en sällskapshund :D

Labrador av jakt- eller DP modell är ju också ngt att titta extra på. Dessa små nya lagotterna verkar VÄLDIGT tervliga dessutom (mellanstor hund från Frankrike med krullig päls som man klipper, används till att leta tryffel).

//E
 
B

**BORTTAGEN**

Hur kan du rekommendera en belgare till någon som mest vill motionera istället för mental aktivering?? En Belgare behöver MYCKET träning, motion och psykisk stimulans. Hon ville bara träna lite vanlig lydnad och konster..
 
T

TjejTjejen

Såklart jag vill göra mental aktivering också, det behöver ju alla hundar. Olika slags "lydnad" är väll mental aktivering även olika slags lekar, eller?

Men jag är inte intresserad av belgare hur som helst, det är inte min hundras, varken mentalt eller utseendemässigt.

Vad tror ni om pincher (mellan), Tollare, Isländsfårhund, tibetansterrier (har mött en jättesöt och snäll KORTKLIPPT sådan) eller Jack/parson russell terrier?
 
B

**BORTTAGEN**

Njae, våran Belgare nöjde sig INTE med lydnad som mental aktivering. Han behövde spåra en hel del, plus lite problemlösningar inomhus, varje dag!

Alla hundar behöver mental aktivering ja, men olika mycket. Vissa raser nöjer sig med lydnaden och att få lära sig lite saker, medan andra (Som Belgarna) absolut inte nöjer sig med det. När vi låg sjuka en vecka när han var unghund så hann han äta upp halva köksgolvet, alla lister i köket, alla lådor och handtag plus köksbordet och stolarna :crazy: :smirk:

Vi hade STORA hål i hela köksgolvet, plus att tapeterna var sönderrivna också. Sen så var allt annat trasigt. Han nöjde sig inte med det heller, utan åt upp soporna varje dag trots barnlås på skåpluckorna :crazy:
 
T

TjejTjejen

Oj hjälp :eek: en sån hund vill jag inte ha.....

Nån som har nåt tips på nån bra pinchersida?
 
B

**BORTTAGEN**

Om du går in på SKK's Hemsida vidare till Länkar och sen väljer att titta på olika raser och deras klubbar så hittar du allt du behöver veta! :)

(Bebben är den absolut underbaraste hunden i HELA världen, trots att vi fick sätta in ett helt nytt kök!!)
 
En shiba skulle nog passa dej. En stor hund i litet format.
Ingen pälsskötsel,har glimten i ögat. Snabbtänkt och allert.
Har själv hållt på med uppvisningar med dem för många år sedan. Se bara till att du får en som är stark i psyket. Dom som jag sett de sista åren har varit väldigt veka. Men en bra uppfödare ska inte vara svårt att få tag på. Till utseendet påminner dom om finsk spets. Men shiban är mer orientalisk.( det är en japansk ras).
Mia
 

Liknande trådar

Hundavel & Ras Behöver lite brainstoorming för mina föräldrars räkning, eller min mamma även om min far är med på ett hörn. Tidigare förra året...
2
Svar
30
· Visningar
1 862
Övr. Hund Va några år sen jag va aktiv här i hunddelen men nu har det börjat rycka ordentligt i hundsugsnerven och även om det är nått år tills vi...
2 3 4
Svar
61
· Visningar
4 223
Hundavel & Ras Aningen märkligt inlägg kanske, men jag hjälper en anhörig att hitta rätt ras till kommande hund (mest för att kunna hjälpa till att...
2 3
Svar
40
· Visningar
4 838
Hundavel & Ras Det här med rasval alltså... Helt omöjligt, mina krav skiljer sig från vecka till vecka även om de i grunden liknar varandra ganska...
2 3 4
Svar
77
· Visningar
6 197

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Vad gör vi CLIX
  • Konstig kyckling?
  • "The vikings" men i reklam

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Dressyr-VM i Herning
  • Föl 2022

Omröstningar

Upp