Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Vilken tempratur??

L

linabergmer

Vilken tempratur ska hästarna ha i kroppen??

Min hade idag när jag testa 37,9.
 
Omkring 37,5-38,5 grader brukar man väl säga. Fast det ju väldigt individuellt också. Men något högre temp än människor iaf.
 
Det är alltid bra att veta sin hästs normaltemperatur. Ta tempen varje MORGON vid samma tidpunkt en vecka i sträck. Sen ser du vad din ligger på i normaltemp. Det kan skilja ganska mkt mellan olika hästar. valacken ligger på 37.4 - 37.6 i normal, stoet jag hade låg på 38 - 38.2. Det var viss skillnad i mitt agerande dem emellan om de stod med 38.5... ;)

Sen, efter träning kan tempen vara rejält hög utan att hästen är sjuk. Därför man ska tempa på morgonen eller annat tillfälle när hästen varit lugn och stilla ett par timmar innan. Tempar man direkt när d ekommer in från hagen så kan en hög temp lika gärna vara feber som att de röjt runt i hagen.

Kvällstempen är normalt några tiondels grader högre med.
 
L

linabergmer

oki, anledningen till att jag undra var att hästen kändes slö o trög. Ramla rakt ner i diket o då tänkte jag att hon var sjuk..
 
Det är pälsfällningstider nu. Många hästar blir väldigt trötta och slöa då (fast ramla ner i diken brukar de inte göra, ska väl vara om de går och drömmer och inte ser sig för)
 
Det är nog ganska normalt, min häst har 37.5
Kolla flera dgr i rad vid ungefär samma tidpunkt så kommer du fram till din hästs snittemperatur. :)
 
R

RussPuss

Mellan 37.5-38.0 det är ju väldigt individuellt men om hästen har undertemp så är det ju inte särskilt bra då bygger den upp ett försvar mot en infektion den håller på att få (kan vara). När man tar tempen på hästen så tänk på att hålla tempen snett mot någon sida på hästens rumpa för att få rätt temp mätt.

Cissi :bump:
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6472 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hästvård Senast igår så var mitt 10-åriga sto svullen över nosen. Hon var varm där men visade inget så när vi kände osv. Hon var väldigt låg även...
Svar
11
· Visningar
855
Kropp&Själ Är jag så väldigt konstig? Idag har jag varit och pinat mig igenom en HLR repetition och jag vet inte varför men jag tycker att det är...
Svar
0
· Visningar
225
Övr.Barn Kroppen som något som ska kontrolleras, tämjas, hållas inom vissa ramar. Som då och då ska förändras med hjälp av kost och träning. Mat...
14 15 16
Svar
314
· Visningar
10 695
Hästvård Nån som använder massagepistol till häst? Jag är rätt svag i händer och fingrar så tröttnar jämt jag försöker massera. Blev lite sugen...
Svar
8
· Visningar
1 071

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Klippa golden
  • Hund bet familjemedlem hjälp

Hästrelaterat

  • Annonsera mera VI
  • Veka kotor och x bent

Omröstningar

Upp