Bukefalos 25 år!

Vilken tempratur??

L

linabergmer

Vilken tempratur ska hästarna ha i kroppen??

Min hade idag när jag testa 37,9.
 
Omkring 37,5-38,5 grader brukar man väl säga. Fast det ju väldigt individuellt också. Men något högre temp än människor iaf.
 
Det är alltid bra att veta sin hästs normaltemperatur. Ta tempen varje MORGON vid samma tidpunkt en vecka i sträck. Sen ser du vad din ligger på i normaltemp. Det kan skilja ganska mkt mellan olika hästar. valacken ligger på 37.4 - 37.6 i normal, stoet jag hade låg på 38 - 38.2. Det var viss skillnad i mitt agerande dem emellan om de stod med 38.5... ;)

Sen, efter träning kan tempen vara rejält hög utan att hästen är sjuk. Därför man ska tempa på morgonen eller annat tillfälle när hästen varit lugn och stilla ett par timmar innan. Tempar man direkt när d ekommer in från hagen så kan en hög temp lika gärna vara feber som att de röjt runt i hagen.

Kvällstempen är normalt några tiondels grader högre med.
 
L

linabergmer

oki, anledningen till att jag undra var att hästen kändes slö o trög. Ramla rakt ner i diket o då tänkte jag att hon var sjuk..
 
Det är pälsfällningstider nu. Många hästar blir väldigt trötta och slöa då (fast ramla ner i diken brukar de inte göra, ska väl vara om de går och drömmer och inte ser sig för)
 
Det är nog ganska normalt, min häst har 37.5
Kolla flera dgr i rad vid ungefär samma tidpunkt så kommer du fram till din hästs snittemperatur. :)
 
R

RussPuss

Mellan 37.5-38.0 det är ju väldigt individuellt men om hästen har undertemp så är det ju inte särskilt bra då bygger den upp ett försvar mot en infektion den håller på att få (kan vara). När man tar tempen på hästen så tänk på att hålla tempen snett mot någon sida på hästens rumpa för att få rätt temp mätt.

Cissi :bump:
 
Bara för skojj skull kan jag berätta att hästar börjar svettas vid 42º
så tempa inte när du har ridit..
:bump:
 

Liknande trådar

Kropp&Själ Varit vegetarian ca 4 år nu och vill övergå till lite fisk pga att min kropp säger att den vill ha det. Har testat äta torsk - gick...
8 9 10
Svar
187
· Visningar
8 143
Hästvård Jag rider en häst som går långt ner med huvudet och så fort man tar i tygeln så tycker hon irriterat fram å tillbaka. Hon kan även...
Svar
7
· Visningar
438
Hästvård Hej! Har ett halvblodssto på 14 år. I måndags när jag skulle rida tyckte jag hon kändes lite oren på troligen VF. Kollade henne på lina...
2
Svar
20
· Visningar
1 538
Foder&Strö Ett helt nytt problem har uppdagats och jag vet inte hur jag ska tänka. Häst nr 1 (endast grovfoder) Foderstaten innehåller för lite...
Svar
4
· Visningar
224

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Vad gör vi? Del CXLI
  • Lyrica?
  • Vill bara skriva lite

Hund, Katt, Andra Djur

  • Spindeltråden (utbruten från Vad gör vi CXIII)
  • Banta katt

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp