Bukefalos 25 år!

vill bli jockey..

M

Marri

Jag vill bli jockey men är för lång och för tung..någon som känner likadan`? :bump: :bump: :bump:
 
Nä, jag skulle aldrig våga bli jockey, är alldeles för feg. Har nog inte rätt storlek heller.
 
Förresten, vad "ska" man ha för "storlek" för att bli jockey? Vad går egentligen gränserna för en tjej?
 
S

shettisronja

Du kan fortfarande träna hästar utanför banan. Och så har du ju flera snabba alternativ tex. fältävlan,distansritt,trav och steepleesh (eller hur det nu stavas) :idea:
 
S

shettisronja

Jag tycker du är skit modig som vill göra det livsfarliga. :eek:
 
S

sharmenzita

det är ju jättekul! :) otroligt härligt när det går så fort så man får farttårar... :love: :)
 
V

vivianhegre

jaaa!
jag e då inte för lång inte! men för tung!

jag väger ca 70 kg. men folk gissar typ 50kg! måsta ha väldigt tung benstomme eller nåt...
så jag kan ju banta men jag tror inte jag mår bra om jag går ner 20kg. ser iallafall inte bra ut!
 
S

simora88

men kan man inte utbilda sig till jockey och bara rida sina egna hästar? eller måste man rida typ 8367632126lopp om året bara för att ha sin licens?
om man väger typ 80kg eller nått kan man väl ändå rida löp? för det finns väl ingen "maxvikt"? (iof skulle nog ingen vilja anställa en sån jockey men ändå!)
 
B

BJÖRKIS

Varför inte bli amatörtränare? Då får du ju rida dina egna hästar på tävling. Finns nog inte någon som vill använda en jockey som väger 80 kg, vill inte låta nedlåtande men så är det.
Håller själv på att utbilda mig till amatörtränare, har bara ett steg kvar sen är det färdigt, givietvis måste man klara av det teoretiska provet och ridprovet innan.
 
B

**BORTTAGEN**

vill juh oxå bli jockey men ä för tung men ja tror att man kan bli amatör tränare för då får man väga upp till 70kg iaf så d går felet mä mej ä väl att ja snart är för lång för att rida galopp löp :( men men d ä jefla kul att galoppa även om d bara har vart på min travare hemma på stubb åkrarna i 190 km/h haha... men satsa på amatör jockey d går juh alltid =) :D
 
S

simora88

a.. okej :) men vad ska man göra när man är amatörtränare då? mer än att träna sina egna hästar? pappersarbbete?
hur blir man det?
 
B

BJÖRKIS

Förstår inte riktigt vad du menar? Vadå göra mer än att träna sina hästar? Det finns en hel del regler och saker att hålla reda på, exempelvis ska du varje månad skicka in papper om vilka hästar du har i träning, om någon kastrerats mm mm. Det innebär ju alltid ett ansvar att ta hand om hästar, oavsett om det är galoppörer eller ridhästar.
 
S

simora88

jo men det va som du "tolkade" det.. *dålig att förklara*

är det en jättestor nackdel att vara 168cm lång om man tävlar galopp?
 
T

The_Last

Nej, det är ingen "jättestor nackdel" att vara 168 cm lång om man tävlar galopp. Så länge du klarar att krypa ihop över hästen och inte får ngr problem med vikterna så spelar det ingen roll hur lång du är.
 
B

BJÖRKIS

Håller med tidigare inlägg, klarar du bara av att krypa ihop spelar längden ingen roll. Det gäller att ha bra balans och vara uthållig, för det är ganska krävande att rida så. Men ack så roligt!
 
Jag är 167 cm lång och väger typ 62 kilo, s jag är för stor, jag får nöja mig med att storma fram på halvbloden på klubben :) men jag skulle gärna vilja pröva på ett riktigt fullblod på galoppbanan!
 

Liknande trådar

Kultur San Marino: Senhit – “Adrenalina” Estonia: Uku Suviste – “The Lucky One” Czech Republic: Benny Cristo – “Omaga” Greece: Stefania – “Last...
5 6 7
Svar
126
· Visningar
2 531
Kultur Äntligen är det dags igen :bump: För er som inte varit med tidigare så är detta en lek för att bredda vårt läsande och hitta böcker...
19 20 21
Svar
415
· Visningar
10 022
  • Artikel
Dagbok Har fått en arbetsträning på ett vaktmästeri :banana::bump: Kunde verkligen inte passa mig bättre. Jag är så glad att äntligen på komma...
Svar
5
· Visningar
457
Tjatter Vi har en bokbingotråd, och nu när en av mina favoritpoddar tillverkat en bingobricka för diverse sommaraktiviteter tänkte jag att det...
Svar
2
· Visningar
256

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Höstföräldrar 2021, del 2
  • Vad gör vi? Del CXL
  • Bara massa tankar

Hund, Katt, Andra Djur

  • Mata småfåglarna
  • Magnussons vuxen /spannmålsfria?

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp