Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Seabaz

Trådstartare
Är det någon som har en whippet här?
Berätta gärna om den! Min nästa hund kanske blir en sådan, är väldigt intresserad av rasen och har läst på om den. Men jag vill höra åsikter från dom som också har rasen och lever med den varje dag! :)
 
Sv: Whippet!

*smygputt*

Jag har också tittat mycket på whippet och skulle vilja veta mer om dom. Verkar vara en perfekt "lagom" hund i många avseenden och dom är ju så fina!!
 
K

Klubban

Sv: Whippet!

Jag har två och dom är helt underbara!! :D Det man kan läsa om rasen passar väldigt bra in på miná hundar. De är snälla, charmiga och sociala. Älskar ALLA människor och vill gärna vara med på massa saker samtidigt som dom gärna myser och pyser i sängen eller soffan. Mina hundar verkligen älskar att slappa.

Som valpar var mina otroligt energiska, lyssnade dåligt o jag undrade många gånger varför jag inte hade skaffat en lugnare hundras. Trots att man hade (tyckte man) ständig uppsikt så kunde dom vara jämte en ena sekunden för att i nästa ha hunnit raca iväg till någon granne. Vi var på valpkurs men som valpar så var mina hundar något mer ofokuserade än de andra o jag har hört efteråt att det kan vara bra att träna för någon som har erfarenhet av whippet så att de förstår att de kan vara borta i andra tankar ibland.

Eftersom de älskar att springa tycker jag att det är viktigt att de får utlopp för detta, de behöver det för att må bra. Jag är ute på stora fält nästan varje dag, året om så att de får springa av sig. Jag ska börja ta med mig dom på mina ridturer så får de chans att komma ut ännu mer.

Uppfödaren varnade oss för att låta dem leka för intensivt med större tyngre hundar just för att whippeten är lite ömtåligare men mina hundar leker mycket med snälla labradorer och det fungerar bra.

Skulle ni skaffa en whippet så lovar jag att ni inte skulle bli besvikna! Ni skulle förmodligen också ha den snabbaste hunden i området. :)

Förmodar att ni varit inne på denna hemsidan: www.whippetklubben.nu jag älskar att kolla på bilderna där.
 
Sv: Whippet!

Jag har en whippet tik på 18 månader. Hon är min första whippet och jag är helt såld. Hon var väldigt intensiv som valp men det hade jag hört att dom skulle vara och man ska nog räkna med att den första tiden är intensiv.
Men nu när hon har blivit äldre (löpt 2 gånger) så är det inte det intesiva inne som det var när hon var valp utan nu börjar det bli lite mer att hon kan ligga still och sova :banana: Ute är det en pigg och glad ras. Jag har tränat en hel del med min så att jag kan ha henne lös utan jakt.... Annars är det ju en hundras som jagar med ögonen. Alltså kommer det en hare så jagar dom. Och dom springer ju ganska fort.....;)
Jag är även varit på några utställningar och whippeträffar och träffat en hel del whippetar. Och måste verkligen säga att det är en underbar ras.
Min mamma har risensnauzer och tibetansk spaniel och hon har aldrig haft några problem att leka med dom eller så. Det är en hund som trots sin smala kropp tål VÄLDIGT mycket.
Det dom kan ha problem med är att dom får tandsten så att man bör borsta tänderna och se efter dom. Sen är det ganska viktigt att dom har väl klippta klor då dom annars ganska lätt kan få klobrott när dom skenar iväg....
Jag kan verkligen varmt rekommendera whippet har haft så mycket roligt med min den första tiden och hoppas på många år till.
Fråga gärna om ni undrar över något så hoppas jag att jag kan hjälpa till eller rekommendera kennlar m.m.
//Gecko
 
N

NathalieBorgman

Sv: Whippet!

Jag har en wippet/colli blandning och han är helt underbar. han är 4 månader nu. Och väldigt lugn, klart att han inte lyssnar alltid men det kan tränas in.Har träffat äldre syskon av samma blandnin och dem var väldigt lugna och sociala...
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5501 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hundavel&Ras Hej! Jag har fastnat för denna lilla hundras. Jag har inte träffat så många men de jag träffat verkar som väldigt trevliga hundar. Vi...
Svar
4
· Visningar
619
Hundavel&Ras Jag har anmält valpintresse till några MAS kennlar. Jag är väldigt säker på att denna ras kommer passa mig och har typ rensat hela...
3 4 5
Svar
82
· Visningar
4 938
Hundavel&Ras Hej alla, förlåt för ännu en rastipstråd! Hoppas det finns någon där ute som orkar läsa :) Jag känner att det börjar bli dags för mig...
Svar
14
· Visningar
1 219
Hundavel&Ras Hej! Det börjar bli aktuellt att skaffa en hund men vet inte alls vilken ras jag vill ha. Har tidigare ägt en lagotto och hon var...
2
Svar
39
· Visningar
3 019

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Bryta upp med sambo (långt)
  • Mitt dag schema
  • Övergång till fisk?

Hund, Katt, Andra Djur

  • Ledsen hund
  • hundvattenflaska

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp