Wienerbröd till föl

R

Rikkan

Unghästan jag köpte hade fått upp till 5 Wienerbröd i veckan av uppfödarens granne som arbetade i butik.
Hur påverkar det hästen?
Har hört att margarin är rent faligt för hästar?

Jag blev mycket förtvivlad när jag fick höra detta. Rena vansinnet, tycker jag.
crazy.png
 
Senast ändrad av en moderator:
Kan man inte jämföra det ungefär med sockerbitar och annat onyttigt som en del ger sina hästar?
 
S

sarinon

Vi har som praxis att inte ge hästarna färskt bröd, hårdbröd och sånt går bra men inte färskt.

Får tjata som en galning på min farmor som alltid ska vara där med nån limpa ibland och varje gång tycker hon att vi är snåla.
 
Hm...jag har samma problem som dig med min farmor...
wink.png
Alltid då hon kommer på besök så har hon med sig en limpa eller annat mjukt bröd till fjordingen...hon tycker hon ser så hungrig ut jämt...Försöker förklara, men hon glömmer visst det till nästa gång...
crazy.png
 
Senast ändrad av en moderator:
B

**BORTTAGEN**

Jag vet visserligen inte om margarin är farligt att ge hästar, men jag vet att det inte är nyttigt att äta för oss människor - fettet är behandlat på ett sätt så att det blir farligt/onyttigt; mycket bättre att äta "äkta", rent fett (smör, olja). Men eftersom margarin (i kombination med socker, vetemjöl m m) ligger så långt från hästens naturliga föda som man kan tänka sig, så betvivlar jag att det skulle vara nyttigt. Därmed inte sagt att det har skadat hästen i det här fallet.
 
D

desdemona

Min häst älskar saffransbullar vilket han brukar få så länge det säljs. Även om det inte är bra med margarin så tycker jag inte att du behöver vara förtvivlad över några wienerbröd, de gjorde nog ingen större skada!
 
Den enda skada det möjligen bör/kan ha gjort på hästen är att den har fått hål i tänderna, vilket pållar får ganska lätt om de äter socker och liknande.
Deras munnar är inte anpassade till sötsaker.
// Anna
 
B

**BORTTAGEN**

Hej Rikkan!

Jag håller inte riktigt med dig om att fodra hästar med winerbröd skulle vara skadligt på något sätt!
Winerbröd innehåller ju som alla vet smördeg och inte margarin! Har själv utfodrat min häst med 2 på morgonen och 3 vid kvällsfodringen. Har även märkt att de med blåbärssmak har en viss uppiggande effekt, särskilt om jag ger dem på morgonen.

Sedan innehåller ju även wienerbröden bikarbonat och det har ju en stor inverkan på hästens energioptimering vid prestation.

Mitt råd till dig är att öka din wienerbrödgiva till ca. 4 om dagen. Men om detta känns främmande så rekomenderar jag dig att prova äppelmunkar som också har uppvisat ett gott resultat som komplement till en fullgod foderstat.

Kolla gärna in www.pågens.se

Mvh. Alvar :banana:
 
D

daysi

Men betfor, som de flesta ger sina hästar, är ju faktiskt socker. Då borde de få hål i tänderna av det också, i sådana fall. Har för mig att jag läst på Ninas fodersida att hästar inte får hål i tänderna av sådant... :confused:

Men jag skulle inte ge min häst wienerbröd, choklad eller något annat liknande, det är ju liksom inte hästmat...Min hästepålla har STULIT macka från mig när jag stod och åt framför henne en gång, och pratade med någon. VIPS hade hon nallat en bit av min ostfralla, och en sekund senare stod hon och spottade och fräste.

BANAN däremot tycker hon är smarrigt, men det är ju nyttigt, har jag hört!
 

Liknande trådar

  • Artikel
Dagbok Jag har sagt det förr. Jag har mitt drömboende. Det har allt jag önskar mig. Eller ja, jag skulle behöva ett bättre rum att slunga...
Svar
11
· Visningar
1 054
Senast: Wille
·
Hästvård Jag fick hem en häst för drygt tre månader sen som i nuläget har en del bekymmer med sina hovar. Hästen har gått skodd hela livet utan...
Svar
1
· Visningar
676
Senast: super
·
Hemmet Lägenheten ovanför mig har fått nya boende. Vet att jag tidigare har skrivit om mitt lyhörda hus och att det hörs särskilt mycket från...
12 13 14
Svar
272
· Visningar
19 406
Övr. Hund Vet inte riktigt vad jag vill med detta långa inlägg, för ingen annan kan ju veta, men det kanske hjälper att sortera ut mig själv genom...
2
Svar
21
· Visningar
2 334
Senast: geting
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Valp2023
  • Kattsnack 10
  • Oro för varg

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp