Hjälp, hamstern har fått spader!

Poxz

Trådstartare
Eller hon hade det i natt i alla fall...
Våran hamsterdam är normalt ett lugnt och sansat litet djur som inte röjer runt så värst mycket. Men imorse när vi tittade i buren fick vi en överraskning... Hon har möblerat om - alltihop! Och det rejält! :D En "halvstubbe" har hon flyttat säkert en dm (och den är TUNG) samt gnagt av en massa från den. Sitt sovhus har hon flyttat säkert 5 cm från sin vanliga plats. Matskålen har hon skuffat tvärs över buren, men utan att välta den... Allt spån ligger i högar som snö efter en snöstorm. Spåndrivor liksom.
Vad har tagit åt henne?! Kan det vara första brunsten kanske? Blir dom så där då? :confused:
Hon fick vara ute och springa ovanligt länge igår om det kan spela nån roll... Nu ligger hon och sover som vanligt och det kan man ju förstå - hon måste ju vara helt SLUT, sötan! :love:
 
Sv: Hjälp, hamstern har fått spader!

Tror att det är första brunsten, tikar kan också hitta på sådana saker, bäddar på sin plats tar gärna en leksak som dom adopterar "som sin bebis" osv. Men du sa aldrig någonting om ni har köpt henne nyligen då, kan hända att hun är gravid om ni har gjort det, inte alltid att djuraffären håller koll på bägge könen. Om ni har haft henne en stund - ta det lungt, bara hennes "morskänslor" som kommer fram vid första brunsten. /Nat
 
Sv: Hjälp, hamstern har fått spader!

Hon är inte "med bebisar"... Hon är 4 månader gammal och vi har haft henne i ca en månad, så de borde ha kommit redan i så fall. Kul, då kan man vara rätt säker på att "systemet" är igång på henne. :D
Och just det - hon är köpt av en uppfödare, inte i djuraffär.
 
Senast ändrad:
Sv: Hjälp, hamstern har fått spader!

Det är en hamster inte en hund.
Hamstern brunstar var 4: de dag och vid 4 månader borde den ha varit sådan var 4: de dag och därför inget nytt som det är nu.
Hamstrar börjar brunsta för första gången runt 4-8 veckor gammal så detta är garanterat inte första brunsten.
Däremot tenderar hamstrar att möblera om när dom försöker ta sig ur buren :D
Allt man kan klättra på är bra och det kan behövas att flyttas på.
Har hamstern fattat var man kan komma ut så kan den vara rätt fantasifull med att hitta på sätt att försöka göra detta själv :p
 
Sv: Hjälp, hamstern har fått spader!

Oj, 4-8 veckor redan? Ja, då är det ju inte första brunsten... *okunnig* Har försökt se om hon är brunstig förut, men inte lyckats. Det står så jädrans dåligt med information på nätet, har bara hållit på med dvärghamster förut och de är ju lite annorlunda (ja, de har samma brunstcykel och så, men de kan ju bo ihop hane/hona så man har inte samma problem). Men hon har varken "sett fuktig ut" eller ställt upp sig när man klappat på henne så jag har verkligen ingen koll på hennes brunst.

Hon har vetat vart öppningen är ända från början, klättrade själv ut redan första veckan och har gjort det sedan dess när vi öppnar och hon vill komma ut. Hon har liksom flyttat alla sakerna längre FRÅN öppningen, det är ju skumt... Nåja, det kanske var så att hon var extra i gasen av att ha fått vara ute och kuta så länge igår att hon liksom inte kunde varva ner riktigt.
 
Sv: Hjälp, hamstern har fått spader!

Att se när hamster brunstar under den mörkare årstiden är svårt och vissa hamstrar brunstar bara på natten (jättekul när man föder upp hamstrar :crazy: ). Vissa honor stinker något vedervärdigt 3 dagar av 4:a medans andra är så "tysta" att det är svårt att upptäcka när dom brunstar och garanterat brunstar dom vid en så där 2-4 nattetid då matte vill sova.

Hon var med andra ord bara fylld av energi och upptäckte ett nytt sätt att roa sig på :D
Du skall se min hamster när jag gjort rent i buren och förstört hans stora fina bo :p
Ujuj vilket jobb han lägger ner på att bygga upp det igen. Vissa partier i buren blir helt utan spån för han samlar upp allt i kindpåsarna och tar ut det i hans hörna där han boar.
 
Sv: Hjälp, hamstern har fått spader!

Stollan skrev:
Du skall se min hamster när jag gjort rent i buren och förstört hans stora fina bo :p
Ujuj vilket jobb han lägger ner på att bygga upp det igen. Vissa partier i buren blir helt utan spån för han samlar upp allt i kindpåsarna och tar ut det i hans hörna där han boar.

He he, ja det där känns igen! Det är nästan som om de blänger ilsket på en när man släpper ner dem i den rena och fräscha buren och undrar varför i hela HELSIKKE man var tvungen att sabba för dem! Allra roligast är när man städar åt en hona med ungar (alltså lite större ungar, annars rör man ju inte till det i buren)! De små ramlar och rullar och roar sig kungligt medan mamma förtvivlat försöker få ordning på både bo och ungar! :rofl: :rofl: :love:
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kattsnack 11 🐈‍⬛🐈
  • Guldfasanerna
  • Annonsera mera hundar 2

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Bestickkorg eller bestickhylla
Tillbaka
Upp