Jag håller med och man kan snåla ganska mycket som att prioritera knäckebröd och sill framför mjukt bröd och lax, minska på mängden kött, mer potatisrätter etc. Rödbetor är liksom inte dyrt ens i rödbetsallad.Många kloka synpunkter men jag personligen vänder mig mot attjulmat skulle vara dyr mat. Så är det inte för oss. Skinka korv köttfärs och revben köptes väldigt billigt om man ser till kilopris. Sillburkarna var det extrapris på och laxen jag gravade kostade 99 kr kilot. Sedan var det massor med ostar galet bra priser och ägg är billigt till omeletten och ägghalvor. Grönsakerna var rödkål grönkål brysselkål apelsin etc så väldigt billigt det också. Det lite dyrare var en lammfiol och lite syltor men det var ett lågt kilopris på det också. Ris à la Maltaär inte heller det en dyr dessert. Jagtycker sammantaget att man äter väldigt billiga saker under julen.
Vad jag funderar på, är det en ganska grov kulturkrock inom Sverige, dvs Stockholmstrakten mot norra Sverige eller resterande Sverige? Jag tror det är vanligare att ta betalt i storstadsområdena? Enbart min fördom. Stämmer den?
Jag tycker ändå det är trevligt att många poängterar att det är ändå en familj med precis nyfödd liten knott. Allting är snordyrt i början.
Däremot kan ju folk stå en upp i halsen emellanåt. Jag har en svärmor som arbetar stenhårt, i princip jämnt, på att få mig att förstå att hon exkluderar mig. Jag vet inte heller vad jag ska göra. Likheten är att det är surt. Det är så surt liksom en extremt lång resa till snål svägerska mot en mobbande svärmor, svärmor är rätt snål också.