Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Man ska kunna pickla dem! Och strössla över typ sallader och som tillbehör. Men jag har aldrig gjort det själv, bara tänkt tanken ett par gångerJag har för första gången möjlighet att plocka massor av fläderbär och undrar om någon har goda tips och recept att göra något smarrigt av dem?![]()
Jag tycker både saft och sylt är jättegott! Även sirap att ha i typ drinkar. Har för mig att jag ätit picklade sådana till någon rätt på restaurang också. I Tyskland där jag bodde förut var det väldigt vanligt med produkter gjorda på fläderbär. Framförallt läsk.Jag har för första gången möjlighet att plocka massor av fläderbär och undrar om någon har goda tips och recept att göra något smarrigt av dem?![]()
Min sambo provade att göra fläderbärssaft en gång men det är ingenting jag kan rekommendera tyvärr. Oerhört speciell och stark smak som ingen av oss gillade, utan det slutade med att vi fick slänga allt.
Gjordes den på frostnupna eller nyplockade bär?Jag har också testat den varianten, fläderblomssaften är ju något helt annat, god och läskande, men fläderbärsvarianten gillade jag inte heller speciellt. Den blev lite bättre att dricka varm som hostmedicin, lär innehålla mycket nyttigheter men som sagt ingen höjdare som allmän törstsläckare.
Gjordes den på frostnupna eller nyplockade bär?
Recept?Min mor har brukar göra en gudomlig paj fylld med fläderbärssylt och rom, samt ett smuldegstäcke innehållande macadamianötter och mörk choklad. Receptet är från Elisabeth Johansson. Det går kanske inte åt så mycket bär, men det är gott!