Bukefalos 26 år!

Gör strumporna vita.. trot eller ej!

Miagi

Trådstartare
ta jodopax på hästen vita strumpor :eek:, gnugga in ordentligt med borste.. Tror eller ej det blir vitt vitt vitt vitt :)! Fick tipset av en vän, trodde inte ett smack på det, med tanke på hur gul man blir om händerna.
Men jag hällde på ordentligt på benen o skrubbade, sköljde sen av o lät torka. Alla fläckar putsväck inte ett gult spår efter att det torkat! Så få inte panik om det ser gult ut när det är blött. Färgen lixom förvinner efter ett tag, även om du inte sköljer.

PRÖVA! som häst med strumpor anhängare, förstår inte hur jag gått miste om detta superenkla toppen tips! Bort med alla kissfläckar :rofl:!!
 
... blistrad fåfänga kallar jag sånt.
Kan va ok någon enstaka gång om man vill ha hästen fin men inte annars.

AM
 
Fungerar i vita svansar med. Blanda jodopax i vatten och skölj svansen med det. Den ser gul ut när den torkar, men när den är torr är den VIT.

Jag förstår mycket väl som skimmelägare att man blir lycklig att att hitta ngt enkelt som fungerar. Det innebär ju inte att man varenda dag badar hästen i jodopax för att få den vit. Men ska man tävla eller något liknande och snabbt och enkelt vill få bort en kissfläck de skaffat sig under natten t ex. Eller vid tvättningen dagen innan få svansen extra vit så förstår jag det.

Min valack får dock ha en gulvit svans till vardags. Pissfläckar får han inte, de ska inte kunna ligga i pisset. Däremot kan han ligga på högarna ibland, men det borstar jag bara bort, det är ingen skönhetstävling (Han är grönskäck på somrarna med, gräsfläckarna sticker av ganska bra *s*)

På våren är han hmmm..ljust vaniljgul...jag kan inte bada hästar vintertid, och jag vet inte varför vita hästar blir gula när de blir skitiga, men gul blir han... (Alltså inte pissfläckar etc, utan hela pälsen får med tiden en väldigt ljust vaniljgul nyans, man märker det om man klipper honom etc, man ser skillnaden)
 
Du kanske borde ha skrivit att jodopaxen ska vara spädd med vatten.Väldigt utspädd.Man begöver inte ens ha samma blanding som man använder till sårvård utan ännu svagare :smirk: :angel:
 

Miagi

Trådstartare
Är det någon som någonsin använt outspädd jodopax?????
Skulle jag aldrig drömma om att göra, med tanke på hur starkt det är utspätt.

Givetvis menar jag utspätt, en miss av mig :angel:. Men det hoppades jag att alla förstod.

Fåfänga? Nja kallar det snarare prydligt. Skulle knappast träna för känd ryttare med med pissgula fötter.. om ni fattar.

/en som f.ö hellre blandar för svagt än starkt.
 
K

Krims

En sak man bör tänka på innan man börjar slaska runt med jodopax i större mängd är att det är ganska rejält allergiframkallande. Vanligt bland äldre veterinärer som använde mycket jodopax, är att de nu är allergiska mot det mesta, inklusive pälsdjur.
 
C

Cesam

Skimmelshampoo är mycket bättre och inte så allergiframkallande. Anser inte man skall använda desinfektionsmedel om det inte behövs.
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Uppdateringstråd 26
  • Hund i hundgård 100 %

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp