Ingår tandvård i A1 försäkringens vet vård?

T

tretjak

Någon som vet vad som gäller här? Det gäller tandraspning och ev borttagning av någon tand.
 
Sv: Ingår tandvård i A1 försäkringens vet vård?

Agria Bas Veterinärvård

b) Tandvård: Behandlingen måste avse rotspetsabcess eller en akut tandfraktur som involverar käkbenet.


Men allting står på deras sida. Jag tog för givet det var Agria du menade.
 
Sv: Ingår tandvård i A1 försäkringens vet vård?

Du antog rätt. Tack för svaret. Det är så "träligt" att sitta och leta i deras villkors"bibel"!:bow:
 
Sv: Ingår tandvård i A1 försäkringens vet vård?

Hej!

Du måste ha en veterinärvårdsförsäkring utöver A1.

A1 är en försäkring där du får ut försäkringsbeloppwt om hästen dör eller en del av beloppet om du inte kan använda hästen.

/frasse
 
Sv: Ingår tandvård i A1 försäkringens vet vård?

Nej du, det beror på bolag....

PÅ Agria heter försäkringen Agria Bas med användbarhet
I Agria Bas Liv och Användbarhet kan du få ersättning om din häst:

• insjuknar eller skadas så svårt att den dör eller enligt veterinärmedicinsk expertis måste avlivas
• kommer bort inom Norden

Ur användbarhetsförsäkringen kan du få ersättning om hästen för all framtid förlorat sin användning som rid- eller brukshäst.

If heter den Liv med användbarhet och ersätter samma sak.
Dvs: Dör hästen får du ersättning alt del ersättning med ett lägre belopp.

Folksam heter försäkringen visserligen A men man måste ha dels en A1 liv OCH en A1 vetvård.
Det räcker inte med bara A1 liv.

Sveland
är det enda bolaget som har en kombinerad försäkring de kallar A1. I den ingår både liv- och vetvård.

Personligen tycker jag att det är bättre att man får kombinera i hop sina egna försäkringar.

Jag gillar inte paketlösningar.

/Frasse
 
Sv: Ingår tandvård i A1 försäkringens vet vård?

Ehh va?

Både hos Agria och If tecknar man dels en livförsäkring och dels en veterinärvårdsförsäkring. Men det kanske var det du menade??

Till trådskaparen.. försäkringar ersätter vid sjukdomar och skador, tandvård räknas som förebyggande och täcks därför inte heller(precis som vaccinationer).
 
Sv: Ingår tandvård i A1 försäkringens vet vård?

Men om hästen inte fungerar varken som kör eller ridhäst dvs förlorar sin användbarhet, ska försäkringen då inte täcka detta?? Det trodde jag. Det är alltså inte fråga om en vanlig kontroll eller tandraspning eftersom hästen inte kan ha ett bett i munnen utan att bli oerhört stressad och gapa samt att hon knappt blir styrbar.

Jag är ingen veterinär eller tandläkare men det jag har känt och det man kan se med blotta ögat på utsidan av munnen t o m, det buktar ut ordentligt, det ser ut som enorma hakar/förväxta kindtänder. Hästen är 14 år och jag har precis köpt henne och visste om att skötseln var eftersatt både av mun och hovar. Nu vill vi försöka börja på att rätta till hennes mun så att hon slipper ha besvär och kan fungera med bett i munnen så småningom. Därför funderade jag på om tandvården ingår i de fall där det är helt nödvändigt med behandling/åtgärd för att hästen sk kunna fungera. Vi har A1 + vet vård, tog över försäkringen direkt från förre ägaren så vi har inte hunnit få hem något försäkringsbrev ännu.

Har fått lite olika svar här så jag får kanske börja läsa "bibeln" ändå...
 
Sv: Ingår tandvård i A1 försäkringens vet vård?

Jag tror inte att du kan räkna med att få liversättning om
hästen avlivas på grund av eftersatt tandvård.

Inte heller delersättning.

Du kan inte heller hävda att det rör sig om ett dolt fel eftersom du känt till felet.

Om jag var som du skulle jag anlita en riktigt duktig hästtandläkare.

Ställ hästen sedan på bete så den får läka. Därefter skulle jag börja rida på ridkapson, sidepull, hackamore eller i grimma.
Det tar ganska lång tid för mun skador att läka.

Du kanske skall syssla med annat än att rida övht ett tag det finns så mycket annat kul att göra med sin häst.


/Frasse
 
Sv: Ingår tandvård i A1 försäkringens vet vård?

Nej!!:eek: Du missförstod mig! Jag är inte alls ute efter någon liversättning utan frågade om de ersätter utlägg för tandvården. Jag misstänker att det kan bli ganska omfattande nämligen. Vi har en bokad tid nu men det dröjer nästan två veckor innan veterinären kunde komma.

Det är inte jag som ska rida utan lilla dottern, hittills är det ju bara fråga om "ponnyridning" och stoet är en ÄNGEL i all hantering och att ledas runt men nu hade jag tänkt börja på med tömkörning o körning under sommar och framöver något år så att hon kommer i bra kondition tills nästa år då dottern är redo att börja rida på "riktigt". Jag är som ingen expert på tänder och tänkte väl först att ja hästar kan ju kanske se lite olika ut i munnen men nu när det var dags att tömköra så märkte jag direkt att hästen inte kan arbeta med bett i munnen och inte heller fungerade det så bra med att bara använda grimman eftersom den då klämde på utsidan där tänderna buktar ut. Hästen är ju så sanslöst snäll men det märktes direkt på att en annars mycket lugn o stabil ponny blev superstressad och rädd.

Det blir till att gräva djupt i plånboken annars, för det är klart att hon inte ska behöva ha ont. Vissa bolag har ju nu ett tillägg som man kan betala lite extra för så att veterinärens resor samt medicin ingår och det kanske är dags för en extra tandvårdsförsäkring?
 
Sv: Ingår tandvård i A1 försäkringens vet vård?

Det skulle vara kanom om all tandvård kunde ingår.

För närvarande ingår bara frakturer.

Tyvärr finns det inte så många specialist tandläkare.

/Frasse
 
Sv: Ingår tandvård i A1 försäkringens vet vård?

Fast även om den skulle ändras skulle detta inte täckas.

Det är ju fortfarande varken skada eller sjukdom utan misskötsel.
Ersätter man sånt skulle man kunna ersätta foder till smala hästar, skor till felskodda hästar osv osv.

Tandvård på en omskött häst ska inte behöva bli så dyrt och därför inte överstiga självrisken.
 
Sv: Ingår tandvård i A1 försäkringens vet vård?

Du har alldeles rätt.

Hade specialist tandläkare ute till min.
Kostade 350 kr.

En försäkring skall täcka plötsliga händelser inte misskötsel.

/Frasse
 
Sv: Ingår tandvård i A1 försäkringens vet vård?

Vore jag dig så skulle jag se till att hästen blir undersökt av en tandspecialist. "Vanliga" veterinärer brukar "bara" raspa. Vet du om att hästen har problem i munnen så kommer det nog att bli en kostsam historia som du säger. Att direkt åka till en tandklinik el liknande kommer nog att i längden löna sig. Det blir lite dyrare just då, men det blir ordentligt gjort direkt så du behöver inte fortsätta "leta" problem efteråt med fler och fler besök.

Där jag har varit med min häst har dom en kamera och liknande så dom kan ta bilder i munnen. Att raspa är inte så bra, tänderna bör slipas.

Jag tog ut vet. när jag köpt min häst. Ville han skulle kolla munnen eftersom jag upplevde att hästen hade problem med något i munnen. Han hittade inget speciellt och raspade lite. :confused:

Senare påpekade min ostiopat(?stavning) att hon var så spänd i nacken och det kom från munnen. Jag åkte till tandläkaren och dom konstaterade att hon hade ett underbett med hakar som gjorde att hon fick inflammationer i kinderna och i tandköttet och dessutom hade hon en tand som var AV!:eek: Inte konstigt att hon hade ont...:crazy:

Enligt vet. hade hon inga större problem...

Nu vet jag att det finns specialister som kommer ut i stallen också, din vet kanske är det...
 
Sv: Ingår tandvård i A1 försäkringens vet vård?

Jag vet faktiskt inte om hon har särskild utbildning på tänder men däremot vet jag att hon alltid är väldigt rak och inte tar sig an något som kräver specialistvård eller "bara" raspar och chansar på att det är tillräckligt. Det är därför jag tycker det är värt att vänta lite längre på att få en tid hos just denna veterinär.

Jag har så dåliga erfarenheter av klinikbesök där man bara blir mjölkad på pengar (eftersom försäkringen ändå täcker det mesta) men de täcker ju inte allt plus att man har en begränsning per år. Det är inte kul med "slösaktiga" klinikveterinärer då, som gör saker för säkerhets skull el liknande. Nu har det ju i o f sig inte gällt tandvård de gångerna men ändå.

Som en parentes så skulle jag ju vilja att alla veterinärer kunde föra dialog med hästägaren om vad som är rimlig behandling för just den här hästen, var man kanske ska dra gränsen, vilken medicin som faktiskt är billigast men som har precis samma effekt som den där dyra sorten etc etc. Jag vet inte hur många gånger som jag har fått "stoppa" veterinären och höra efter vad de egentligen ställer för diagnos, vilka alternativ som finns och vilken kostnad det kan tänkas bli - viss man har försäkring men man måste väl ändå hålla koll på vad de gör med hästen o varför.
De tycker nog att man är en jobbig kund...:o
 

Liknande trådar

Hästmänniskan Jag behöver hjälp! Det är en lång text men om någon orkar läsa och ge mig lite stöttning så skulle det uppskattas enormt! För er... 2
Svar
28
· Visningar
4 442
Senast: Lavinia
·
Ekonomi & Juridik Jag måste ha haft maximal otur när det gäller min självriskperiod på hästens försäkring. Mitt bolag har en fast självrisk per...
Svar
4
· Visningar
1 483
Senast: Angel
·
Avel Har frågat runt lite men behöver nog mer förklaring.... Hingsten jag har använt har följande deal: 5000 kr. Foster-föl försäkring ingår...
Svar
9
· Visningar
1 265
Hästvård fråga om försäkring jag ska ha ut veterinär för att röntga min häst som har gallor i båda haserna. Är rädd för att det ska vara lösa...
Svar
4
· Visningar
768
Senast: Tossa90
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp