Kläder i vinter!

T

twinstar

Jag fryser redan fast jag klär mig i det varmaste jag har!
Vad ska man ha i vinter?

Vad kostar ett par termoridbyxor och brukar dom säljas på Globen-mässan månne?

Vad behöver man mer?

*börjar spara lite pengar*
 
När man kör hästar finns det inga kläder i världen som skulle hålla en varm. :(
 
Jag säjer bara det, sumo :D
Dvs tjocka rejäla thermobyxor med byxor under och sen tjock rejäl vinterjacka med varma tröjor under. Du fryser inte!!!
Sen kan man ju fortsätta med att säga att tröjan under ska vara i ull, för att vara så varmt som möjligt. Sen är det väldigt skönt med polokragetröja underst som går upp till hakan, slipper frysa om halsen (särskilt om det blåser!) . Fötterna : tjocka raggsockar eller andra yllestrumpor DIREKT PÅ fötterna utan några bomullsstrupmor eller annat under!

Vantar å mössa! 8ej i bomull för det värmer inte)
 
Det blev ett par termohandskar, påminner lite om skidhandskar och en stor varm jacka.

När jag insåg att min jacka är från 1987, dvs jag fick den för att ha till skolan i åttonde klass (!) så tyckte jag nog att jag kunde förtjäna att få en helt ny att ha i stallet. Men skit vad lyxigt det känns:)
 
thermobraller har dom på börjes..runt 300-400:- dom brukar ju vara på globen..jag har ett par vääääldigt stora i strolekerna så man får plats med massor (speciellt i midjan..)
 
På vintern är det jätteskönt att rida i skoteroverall :D man kanske inte e så snygg med den på men vad gör det när man är varm..... :D
 
Är thermoridbyxor varmare än vanliga täckbyxor?
 
jag tror att det är rätt lika, jag har rätt långa ben så det har varit svårt att hitta termoridbyxor som passar.
så jag har tagit mina vanliga termobyxor o det funka lika bra :)
 
Jag tycker att du ska investera i ett bra underställ. Det finns affärer som säljer kläder till extremsportare typ klättrare, där finns de bästa kläderna tycker jag. Och oftast så kan expediten ge bra råd om hur man ska klä sig, fast jag fick förklara att ridning på vintern faktiskt ÄR en extremsport :eek:
Jag tycker att i ridaffärer får man de sämsta råden, för dom vill bara sälja nya dyra kläd-uppfinningar :mad:
När det är kallare än -15-20 så finns inget som går upp mot arméns skoteroverall, fast inte vinner jag några mode-poäng precis :cool:
 
Det tycker jag med. MAn måste klä sig rätt inifrån för att inte frysa. Jag rekommenderar Ullfrottés underställ och ullstrumpor (som inte kliar), finns på tex Naturkompaniet. Som någon innan skrev, ha inte strumpor i bomull utan yllestrumpor. Jag har precis köpt ett par gosiga ullfrottesockar för 139 kr och de är jättebra.

Annars tycker jag inte att en tjock jacka är speciellt bra att ha i stallet, utan jag har istället olika lager så jag kan ta av och på beroende på hur mycket jag rör mig. Det bästa är enligt mig dunväst och en tunnare jacka över det som ytterplagg, sen har jag underställströja, skjorta och ibland en tröja eller om det är som idag -1 grad så har jag inte tröja utan en lammullsslipover istället. Med dessa kläder kan jag göra hur många olika kombinationer som helst och de passar till lika många olika sorters väder :)
 
Jag gillar inte mina termoridbyxor av flera anledningar.
* De är alldeles för vida (och jag är ändå inte lång...), och vad har man för nytta av helskodda termoridbyxor när man halkar omkring inne i byxorna?
* Blixtlåsen pajade. Lagom kul att sitta på ridlektion med byxorna öppna längs hela benet, blottandes ett par mintgröna tights.
* Allmänt obekväma och fula.

Däremot älskar jag ett par termobyxor jag fick av morfar eftersom de inte passade honom. Enda nackdelen är att sömmen i rumpan går sönder med jämna mellanrum. Men det finns ju symaskin!

/Ida
 
man ska inte stödja djurplpågeri genom att köpa dunjackor som inte är stoppade med svenskt dun vilka nästan inga jackor är. (svenskt dun kommer från döda djur)

de dun du köper är från thailand, eller öststaterna där man plockar gässen tre-fyra gånger levande. de blir täckta med blod o skriker igenom hela procesen, oerhärt smärtsamt. de får ofta skador på hals o kropp pga plockarnas omilda behandling. I sverige hade man fått fängelse för en sådan behandling av djur. det är grymt, oerhört grymt, men jacktillverkarna kommer undan genom att köpa det utomlands.

Köp inte dun, det finns så mycket annat varmt.
stöd inte djurplågeri.
 
:bow:

till er andra, nån som har nåt mer tips? jag fryser alltid!!! och går runt och ser ut som en sumobrottare... :crazy: Inte bra...
 
sätter jag på mig strumpbyxor,ridbyxor o långa moccachaps fryser jag garanterar inte om benen.
sedan drar jag på mig massa tröjor, typ ett underlinne,t-shirt,långärmad t-shirt och två normal tjocka tröjor. varmt o bra o man känner sig inte som en sumo. det gäller att klä sig kompakt så luften inte sipprar in eller hålls kvar ngnstans.
som ett extrahud liksom.
 
ska nog också satsa lite mer på det, nåt tight heltäckande närmast kroppen liksom. hade ca 5 st tjocka stora tröjor på mig idag (+ nån t-shirt)och en stor jacka och höll på att frysa ihjäl! kom ju in alldeles för mkt luft innanför!!!

uuuhhh :crazy:
 
hoppas det funkar, kan också vara så att jag själv är mindre känslig efter alla år man frusit arslet av sig i stallet. men vi bor ju i sthlm o jag har bara prövat på -20 som värst, man kan undra hur norrlänningarna har det?!
 
Köpte ett par i från MH...gick på nästan 900kr...men dom är SÅÅÅÅÅÅÅÅ sköna!!
 
Jag har oftast mindre kläder än andra i stallet, och fryser mindre... (Jag är "vamblodig".)

Det viktigaste är att ha luft emellan klädlagren, men ha tätslutande upp- ner- och "sid"-till; alltså ha tätt vid alla öppningar (t ex benslut, ärmslut, midja, hals/nacke). Ha ordentligt underställ och sen en lite luftigare tröja på det. Sen på det en tät jacka som skyddar mot vatten/fukt och vind. Likandant på benen, fast med byxor. Här faller ridbyxorna lite åt minussidan, då de ska ju vara tighta (om man inte, som jag, köpt ett par som oplanerat töjt ut sig några storlekar över lår och rumpa - ser ganska rolig ut!!!).
Stoppa byxorna innanför strumporna, vantar över ärmen eller tvärtom, vilket som funkar bäst. Överlappa tröja/byxa, så att det är tätt även när du hukar dig eller sitter ner.
Ha torra och lite luftiga skor med t ex ullstrumpor. Låt det vara lite luftigt, då luften värmer!
Mössa på huvet, bra handskar/vantar. Byt gärna strumpor/vantar/tröja när de blivit fuktiga. (Jag använder 3-4 par handskar i stallet per dag på vintern.)
Håll nacken och ryggen varm.

Och, som tillägg, kan det vara skönt att ha nåt varmt att äta/dricka i stallet, gärna kryddigt, så att magen hålls i gång + man blir lite varmare av det!
 
Underst ska du ha ett underställ...sen brukar ja ha två fleecetröjor, ridbyxor å sen tar jag vinterjackan ock termoridbyxorna...på fötterna ska du ALDRIG ha bommullsstrumpor...ta raggsockor! de är underbara :cool: :love:...viktigast är att du inte har bommull nära kroppen för om du svettas blir du askall sen... :smirk:...jag brukar ha en t-shirt utanpå underställströjan ibland om det är så satans kallt som det brukar bli hos oss ibland... ;) :angel:
 

Liknande trådar

Fritid Tänkte skaffa en sovsäck för hemmabruk i första hand, ifall värmen försvinner. Har aldrig ägt en sovsäck och vet inte vad man ska tänka...
2
Svar
25
· Visningar
716
Senast: Araminta
·
Utrustning Känner mig lite omodern nu, men har börjat fundera på att köpa thermoridbyxor som komplement till de riktigt kalla dagarna. Jag går i...
2
Svar
22
· Visningar
1 293
Senast: Buongusto
·
Småbarn På min dotters förskola sover barnen alltid utomhus. Vi har funderat lite över vad vi ska klä dottern i i vinter när hon sover i vagnen...
Svar
14
· Visningar
1 058
Senast: Kilauea
·
Utrustning Tjo, jag sitter och velar på om jag ska skaffa mig en ridkjol, men det finns ju några olika sorter. Jag har ridit i min regnrock ett par...
Svar
8
· Visningar
617
Senast: Fiorano
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Dressyrsnack 16
  • Uppdateringstråd
  • Hingstval 2024

Omröstningar

Tillbaka
Upp