Övr. hästmänniska Kvalitet på ridskola för barn

Det borde ju dock inte vara omöjligt att köpa in ett par typ ”ponnyputor” att använda just på ponnylekis eller liknande. Ingen häst lär må dåligt av en sådan under 45 min, i synnerhet inte eftersom barnen förmodligen väger fluga ;)
Klart det går, varje häst kan ha 5 sadlar för olika storlek och ändamål.

För ridskolan bör det kanske att prioritera att ersätta uttjänta sadlar, köpa dressyrsadlar, ponyputor eller en ny häst.
 
Klart det går, varje häst kan ha 5 sadlar för olika storlek och ändamål.

För ridskolan bör det kanske att prioritera att ersätta uttjänta sadlar, köpa dressyrsadlar, ponyputor eller en ny häst.
En eller ett par ponnyputor har nog så gott som alla ridskolor råd med utan att behöva prioritera bort ngt annat. Om man ska ha stora hästar med på lektioner för små barn vill säga.
 
Nu kommer jag säkert att göra ett par stycken här inne lite irriterade men jag kör ändå😊. Jag jobbar på ridskola som ridlärare level 2 och jag och mina kollegor får flera gånger i veckan klagomål, åsikter och synpunkter från framför allt föräldrar som tycker att deras barn går i en för lätt grupp, inte utvecklas tillräckligt snabbt, får rida fel häst, bara gör lätta/ tråkiga övningar, står still för mycket osv osv. Och jag tror inte du förstår hur tröttsamt det är. Vi på ridskolan strävar alltid efter att ha jämna grupper, är någon bättre så får hen flytta upp. Vi har en röd tråd och en utbildnings stege för varje nivå.

Att din dotter fick rida den stora hästen tre gånger förra terminen är väl ingenting? Tre gånger av 25? Alla i gruppen får väl turas om? Vissa ridskolan har kanske inte så många hästar att välja mellan? Vi har grupper om 12 i varje grupp och vi har inte alltid tillräckligt små hästar till alla elever. Även just vi inte har stora hästar med på ponnylektionerna så har vi ibland med stora D ponnyer. Det är inte ekonomiskt försvarsbart för ridskolan att ha för många små ponnyer. Dom större ponnyerna kan gå fler lektioner på olika nivåer.

Självklart kan man inte byta sadel på hästen, den är ju uppassad. Jag blir också lite ledsen över att du säger att sadeln inte verkar passa. Kan du mer än den utbildade personalen på ridskolan?

Och som sagt: dottern är 5 år, var vill du hon ska komma? Självklart ska hon utvecklas, men så bråttom är det väl inte? Avdelningsridning är också bra att öva på.

Jag tycker du ska sluta på ridskolan, du verkar ju så missnöjd. Om hon redan rider för en c- tränare så behövs väl inte ridskoleridningen? Även om jag inte förstår hur mkt man får ut som 5 åring när man tränar. Hur länge orkar man koncentrera sig? 5 minuter åt gången?

För mig låter du som en mamma som anser att ditt barn ska få rida dom ”bästa” hästarna, är bäst i gruppen och redan kan allt. Då är det nog bättre att ni lämnar er plats till någon annan som skulle uppskatta den bättre.

För vi som arbetar på ridskolor försöker göra vårt bästa för både hästar och elever med dom förutsättningarna vi har. Och det är tröttsamt att få höra av föräldrar att vi gör fel. Och ännu värre är det att höra er klaga på våra arbetskamrater hästarna.
Superbra skrivet. Jag har arbetat som ridlärare på ridskola och känner igen mig till 100%.

Sen visst, jag hade tyckt att det var en DRÖM att ha en lagom stor OCH lagom lättriden häst till varje elev i gruppen, varje vecka, hela terminen... Det vore ju det ultimata! Men tyvärr går den bilden mycket sällan ihop med en ridskolas ekonomi. Dessutom kan jag lova att de som aldrig blir nöjda inte skulle bli nöjda då heller. Vi har ju den lilla detaljen att hästar är levande individer också. Jösses, tänk när den jätterädda eleven med den ännu räddare mamman som klagade på varenda häst äntligen fick stallets snällaste ponny efter att ha tjatat om det varje gång - och just den lektionen blev stallets snällaste ponny rädd för något och hoppade till så att barnet flög av. Mamman blev totalt vansinnig, tog barnet under armen och dundrade ut till bilen och åkte därifrån med mig kvar med den stackars ponnyn och en väldigt tyst ridgrupp. :rofl: Pengarna tillbaka för resten av terminen ville hon förstås ha också.

TS, antingen får du leta efter en ridskola som har tillräckligt många små lättridna ponnyer till en hel grupp med små barn. Gissningsvis får du då vara beredd på att betala lite mer eftersom den ekvationen sällan går ihop för en ridskola som ska hålla "vanliga" priser. Eller så får du tänka att själva "ridutvecklingen" (låter väldigt tidigt att ha det som fokus men) mest sker privat hemma och för tränaren, och att ridskolan snarare är ett roligt sätt att rida ihop med andra, prova olika typer av hästar och lära sig att rida i grupp. :)
 
Det var inte frågan om att vara exakt lagom. Det som diskuterades var om man kan rida B-ponny i utbildningssyfte. Och det går alldeles utmärkt utan att vara för stor.
Och jag tänker fortfarande hävda att det är ett för stort spann på storleken på B-ponnies för att rakt av säga att någon som är 160 lång kan rida "B-ponny". 107 cm till 130 cm höga, det är ett spann på 23 cm i höjden på djuret. (C-ponny har 10 cm och D ponny 8 cm i spann). Och för att vara perfekt för små barn så är det ju de lägre höjderna som gäller.
 

Just nu

  • Vem är svensk?

Hästfolk

Hästvård

  • Confidence EQ

Träning

Utrustning

Hästavel

Tävlingsgrenar

  • Ordning på Pay & Jump

Forumstatistik

Trådar
440 691
Inlägg
8 409 553
Medlemmar
25 265
Senaste medlem
Tinatinn

Allmänt

  • Vem är svensk?

Hem & Hobby

Barn

Hund

Katt

  • Sår vid underläpp

Andra Djur

  • Marsvinsproffs sökes!

Bukefalos

Hästnyheter

Upp