Bukefalos 27 år!

Nordsvensk Brukshäst

Har inte haft så mycket ork för de fyrbenta på sista tiden, men har börjat beta dem för att vänja vid gräs iallafall. På bilden är min valack. Vad gör ni med era?

95830F69-EF7D-4B2B-8895-4DE7326C73AD.jpeg
 
Eddie åkte på sommarlov till @Mearas förra veckan där han även ska betäcka. Trots att jag har fler så känns väldigt tomt i stallet. Lösningen är att drömma kring och planera hösten/vinterns träning så jag har något att göra :angel: 😂 Min klubb ska anordna pay&ride för kallblod i höst som jag gärna vill vara med på sen är tanken att han ska göra riktig debut hemma i april så vill förbereda honom på bästa sätt inför det :D
 
Här har vi börjat ta i tu med inkörning igen, det har varit på paus ett tag men draget ligger i blodet så det är alltid bara naturligt när vi väl hakar på något att dra.
DSC_3184.JPG

Blick stilla står han också när jag behöver böka med däck som tippar osv trots att han egentligen är en riktig pillerunge.
 

Plantan

Trådstartare
Har inte haft så mycket ork för de fyrbenta på sista tiden, men har börjat beta dem för att vänja vid gräs iallafall. På bilden är min valack. Vad gör ni med era?

Visa bifogad fil 119124

Jag rider min "Nisse" mest i skog och mark. Longerar sällan, men han tömkörs. Har hoppat lite små hinder, och det verkar vara det absolut roligaste han vet! Han blir till sig bara man ska passera nånting som skulle kunna hoppas över med lite fantasi och en kropp som en fälttävlanshäst. Han har fantasin i allafall och kan bjuda på en meterhög vägbom, i skritt... :D
 
Jag har tre och en halv. Ett sto född 2016 e Gutta som fått två föl härhemma, ett sto f 2018 e Radix som väntar föl till midsommar och en valack f 2020 e Hårleman. Valacken är född här hemma, undan stoet efter Gutta.
Eftersom jag bara haft unghästar och föl under flera år har aktiviteterna kretsat kring inkörning och förberedelser inför fkp, stambokföring och kbi. Så småningom skulle jag vilja träna brukskörning aktivt.
 
DSC_6336.JPG

Jag har en 12-årig valack som jag kör. Jag kör helst släde, vilket det inte blir överdrivet mycket med pga snöbrist, kanske 15 turer i vinter. När vi är vältränade och i fas drar vi lite stock (med linor och sax/Bøjledrag/kälke) i kompisens skog. Men till vardags åker jag mest omkring på ett typ förställ/rockard.

I mitt distrikt är FNH-träffarna jättetrevliga, och något jag verkligen ser fram emot.
 
Imorse åkte jag till Bergman och lämnade av Pu för betäckning. Resan gick bra, och så får vi se hur hon ställer sig till uppvaktningen då det är första gången hon betäcks.

På vägen hem stannade jag till i Linköping och tittade på vagnsparaden som Westmanska vagnsmuseet ordnar årligen. Det fanns dragare i alla storlekar, här ett fint nordsvenskt par. :love:

551E52FE-9423-4861-81D7-C17A6F1A0C76.jpeg
 

Liknande trådar

Hästmänniskan Hejsan, kanske liten vägg text men jag har alltid varit intresserad av hästar. Jag red när jag var liten men blev avkastad ganska illa...
Svar
8
· Visningar
879
Senast: Whirlie
·
Utrustning Hej Alla duktiga, kloka och snälla hästmänniskor som finns här på forumet! Nu vill jag ha råd av någon som provat bägge hacken på samma...
Svar
1
· Visningar
371
Hästmänniskan Innan jag tar det stora beslutet att köpa min första egna häst tänkte jag att det vore en god idé att först hyra en häst från ett...
Svar
11
· Visningar
1 454
  • Låst
Hundavel & Ras Vill ge en hund bästa möjliga liv och förutsättningar. Tyvärr blir jag inte klokare på vilken ras som skulle passa bäst. Och kan heller...
5 6 7
Svar
133
· Visningar
7 531
Senast: Snurrfian
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Vad väljer ni att höra först?
Upp