Ja hörni, jag vet inte vad ni proffs säger men både jag och sambon är väldigt nöjda med det här för att vara den första surdegen vi någonsin gjort, och för att ha gjort den uteslutande på motsv. ICAs vetemjöl (vilket var svårt nog att hitta i dessa tider...

). Okej, jag har som sagt inte gjort ett dyft utom att komma med glada tillrop och stöttande kommentarer när det var lite uppförsbacke, så all ära går till sambon.
Visa bifogad fil 48870
Han använde
denna guide men de första 2-3 dagarna luktade det kräk och det hände inte så mycket. En annan hade gett upp där och då, men eftersom sambon är den envisaste jag känner fortsatte han att kämpa. Han bytte burk och ändrade proportionerna när han matade till 2:1:1 (av mjöl, vatten och fördeg alltså) och och efter två dagar började den lukta riktigt gott. Sedan bytte han till 1:1:1 proportioner i några dagar och vips var degen redo att bakas med. Det blev himmelskt gott!!!