Bukefalos 26 år!

Bör jag visa mitt sto nästa år!!!

Vala

Trådstartare
Jag skulle behöva lite råd!!! Har ett 8-årigt sto som jag funderar på att visa nästa år. Till saken här dock att hon blev inriden förra året och inte är säker i gångarterna. Tänker dock inte visa henne själv isf utan anlita en tränare som jag redan diskuterat med! Men nu är det så att jag börjar fundera på om jag kanske skulle ta nästa år till att göra henne tävlingsvan och få henne mer säker i gångarterna och inte visa henne förrän 2005???

Tacksam för tips och råd!!!
 
Jag tycker det beror helt på hur stabil du/tränaren kan få henne i gångarterna tills visningen.

När man visar en häst vill man ju ha en så bra bedömning som möjligt.

Visst, man kan alltid visa om hästen nått år senare om man tror/vet att man kan höja hästens bedömning då, men har man tider anser jag att man kan vänta med att visa tills hästen kan visa sitt bästa jag för domarna! det kostar ju sin lilla slant att visa åxå.

Även exteriörpoäng kan ju bli högre om man väntar ett år till och låter hästen muskla på sig mer (förutsatt att den musklar sig rätt alltså ;) )
 

Vala

Trådstartare
Tack för svaret...de du säger e sånt jag funderat mycke på själv...tränaren jag pratat med tyckte att de inte skulle vara några problem att visa henne nästa år men jag tycker de känns som om de nog vore en bättre idé att vänta.

Som du säger det kostar en del och jag vill ju att hon ska få så höga poäng som möjligt...känns dumt att visa henne för att sen kanske få visa henne igen för att hon inte var redo!
 
B

**BORTTAGEN**

Jag har ett 8-årigt sto som jag funderar på att visa. Jag resonerar som så att eftersom hon redan är i klassen 7 år och äldre så spelar det nog ingen större roll med ett år hit eller dit. Bättre att vänta tills alla gångarter känns bra (om det nu någonsin kommer att inträffa :confused: ). Sedan så passar jag gärna på att lämna bort henne till en tränare under någon period i livet som jag har mindre tid att rida, t ex i samband med att man köper hus, är gravid el dyl.
/Lena
 
J

josse

Jag är ju av åsikten att försöka skynda långsamt (även om jag har svårt att ibland leva upp till detta själv :o). Förutom att bedömningen kanske ger högre poäng om hon blir säkrare i gångarterna, så mår förmodligen ditt sto bättre av att inte stressas med en snabb och kort träning inför en visning. Det kan ju ta tid för en häst att bygga muskler och mogna även psykiskt vi inridning.
 

Vala

Trådstartare
Tack för ditt svar!!! Har henne hos tränare just nu. Lämnade henne idag! Pratade med henne om vad hon tyckte och hon tyckte att det var smart att vänta. Inte vad min fd tränare sa...men vad jag tyckt själv hela tiden så så blir det.
 

Liknande trådar

Skola & Jobb Hej! Jag känner att jag är alldeles för gammal för att fortfarande inte veta vad jag vill "bli när jag blir stor" (jag är 33 år)...
2 3
Svar
50
· Visningar
2 354
Hundavel & Ras Då min cockerhane börjar bli till åren(blir 9 i år) så har jag börjat fundera på att skaffa en till inom några år som kan "möta" upp när...
2
Svar
23
· Visningar
1 726
Kropp & Själ Min mage har sålänge jag kan minnas varit strulig. När jag var i tonåren utredde det, eller "utredde" är kanske bättre. Man tog lite...
5 6 7
Svar
125
· Visningar
11 360
Skola & Jobb Eftersom buke är mitt orakel hoppas jag på bra svar från folket. Har hamnat i en lite knepig situation och jag vet inte riktigt vilken...
2 3
Svar
52
· Visningar
6 853

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Vilken ras passar mig?
  • Uppdateringstråd 26

Hästrelaterat

  • Fölvakargänget
  • Maxflex sadlar

Omröstningar

Upp