Lena Furberg
Trådstartare
Min engelske man pratar ofta om hur de gjorde crabapple jelly (vildapel-gele´??) i England. Slår jag upp Crabapple jelly hittar jag tusen recept. Men inget svenskt. Hur kommer det sig? Vi svenskar som älskar att göra sylt, gele´ och allt tänkbart.
Jag har nu hittat ett träd som är överfullt med crabapples. Små, hårda, knallröda; även fruktköttet är rosarött. De är gräsligt sura, oätliga snarast. Men jag tänker försöka göra gele´ av dem. De växer utanför simhallen i byn där jag bor.... Halvstora träd, fulla med frukt.
Någon här som gjort crabapple jelly?? Heter det ens Vildapel på svenska, eller är det namnet ganska generellt för vilda äpplen...?
Jag har nu hittat ett träd som är överfullt med crabapples. Små, hårda, knallröda; även fruktköttet är rosarött. De är gräsligt sura, oätliga snarast. Men jag tänker försöka göra gele´ av dem. De växer utanför simhallen i byn där jag bor.... Halvstora träd, fulla med frukt.
Någon här som gjort crabapple jelly?? Heter det ens Vildapel på svenska, eller är det namnet ganska generellt för vilda äpplen...?