De är ju lite sura men jag gillar att ha de på yoghurt/filmjölk/kvarg.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
De jag har ätit har inte varit suraLika enkelt att koka havtornsmarmelad som annan marmelad tydligen. Jag googlade bara:
Havtornsmarmelad
Gör så här:
- 900 gram sköljda och rensade havtornsbär
- 500 gram syltsocker
Har svårt för att tro att marmelad på havtorn kommer att smaka surt?
- Blanda havtorn och syltsocker
- Låt det koka i 10 minuter
- Värm glasburkarna i ugn 100ºC
- Häll upp och förvara i kylskåp
Ska man inte ha vatten i marmeladen? Sockret bränns ju vid.Lika enkelt att koka havtornsmarmelad som annan marmelad tydligen. Jag googlade bara:
Havtornsmarmelad
Gör så här:
- 900 gram sköljda och rensade havtornsbär
- 500 gram syltsocker
Har svårt för att tro att marmelad på havtorn kommer att smaka surt?
- Blanda havtorn och syltsocker
- Låt det koka i 10 minuter
- Värm glasburkarna i ugn 100ºC
- Häll upp och förvara i kylskåp
Nej, det finns vatten i bären, de vattnar sig när de värms upp och av sockret.Ska man inte ha vatten i marmeladen? Sockret bränns ju vid.
Det är förmodligen tillräckligt med vätska i bären. Här är ett annat - och liknande - recept:Ska man inte ha vatten i marmeladen? Sockret bränns ju vid.
Mina bär är dock väldigt fasta och fina. Marmeladen har börjat koka just nu och bären är oförändrade. Jag hade i en skvätt vatten i alla fall.Nej, det finns vatten i bären, de vattnar sig när de värms upp och av sockret.
Tack, men har redan hunnit börja med det första receptet och har inte mer bär.Det är förmodligen tillräckligt med vätska i bären. Här är ett annat - och liknande - recept:
https://fredriksfika.allas.se/havtornsmarmelad/