Hur länge håller ett kokt ägg?

  • Mat
  • Trådstartare Trådstartare Asko
  • Startdatum Startdatum
  • Svar Svar 15
  • Visningar Visningar 3 002

Asko

Trådstartare
Ja, det är min fråga. Ett färdigt hårdkokt ägg, hur länge brukar det hålla sig i kylskåpet? 🤔
 
Jag brukar koka ett gäng måndag morgon och äta upp det sista fredag morgon. Har aldrig varit med om att de blivit missfärgade eller dåliga på något vis under de 4-5 dagarna.
 
Om du frågar en tysk, hur länge som helst. Även i rumstemperatur har de dem orimligt länge. Man kan köpa färdigkokta målade ägg på påsk som sen snaskas på i veckor.
 
Jag har mina kokta ägg framme, gillar dem inte kylskåpskalla. Men vet jag att det dröjer en vecka så lägger jag dem i kylen.
 
Vad gör ni med äggen som gör att de ser oaptitliga ut efter 2 dagar? Jag brukar koka mina ägg så gulan fortfarande är lite krämig (men inte rinnig för då går de inte äta kalla), och mina ägg ser likadana ut dag 5 som dag 1 :).
De blir snabbare gråa om de är hårdkokta men även med krämig gula så blir mina ägg gråa efter några dagar. Iaf så att det blir en liten gråa kant runt gulan. Gör inget särskilt med dem alls. Har dem i kylen.
 
Om du frågar en tysk, hur länge som helst. Även i rumstemperatur har de dem orimligt länge. Man kan köpa färdigkokta målade ägg på påsk som sen snaskas på i veckor.

De målade äggen som säljs vid påsk i Tyskland har skyddande lackskikt. Vanliga ägg man kokar själv håller inte lika länge i rumstemperatur.
 
Jag brukar ha äggen en vecka. Någon gång har det gått längre tid.
Har aldrig varit med om att de blir vare sig slemmiga eller konstiga i färgen. Min kyl håller 6 grader om det spelar någon roll.
 
Jag skalar inte mina kokta ägg innan jag stoppar in dem i kylen för förvaring, tror att de håller längre då iom inga bakterier kommer åt dem :confused:

En vecka i kyl är inga problem och de blir inte heller gråa

Jag gillar inte heller kylskåpskalla ägg och lägger dem i varmvatten alt tar fram dem några timmar innan jag ska äta dem (tex om jag är på jobbet) :)
 
Ett tips jag fick för många år sen om man vill spara kokta ägg längre.
Låt bli spola dom med kallt vatten utan låt dom svalna i kokvattnet. Om du spolar äggen bildas micro-sprickor i skalet och ägget håller kortare tid.

Ett annat tips är, att om man inte vill äta kylskåpskallt ägg så lägg det i en temugg med hett vatten en stund så får du ett lagom varmt ägg att äta.
(såg Ekvation redan skrivit det :D )
 

Liknande trådar

Mat Jag har fått lära mig sedan barnsben att man inte kan värma spenat eftersom det blir giftigt då. Alltså värma det igen då det redan... 2
Svar
25
· Visningar
1 411
Senast: Kajsalisa
·
Mat Jag har så svårt för att hitta vettiga mellanmål som jag gillar i längden. Dessutom kunde väl inte någon variation på frukost skada... 2 3
Svar
41
· Visningar
2 175
Senast: Cattis_E
·
Hemmet Jag har blivit så kär i en tapet från Rusta... 2
Svar
29
· Visningar
1 546
Mat Jag kunde inte hitta någon tråd om vad vi ska laga för julmat? Så dags att starta en tänker jag. För kallt, varmt, efterrätt och godis... 2 3 4
Svar
75
· Visningar
2 238
Senast: Halcyon
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Tittar in i ditt kök del 27
  • Vad gör vi? Del CCXII
  • Sytråden del 4

Hund, Katt, Andra Djur

  • Valp 2025
  • Oseriös avel 2023
  • Akvarietråden V

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp