Bukefalos 26 år!

lutar åt att jag behåller min foderhäst...

mag

Trådstartare
men av olika orsaker så funderar jag på olika alternativ.
dels att köpa henne tillsammans med tjejen som hjälpt mig att rida henne.Hon kommer att köpa henne om inte jag gör det, men jag vill inte släppa henne helt och hållet. men min tid räcker inte till för häst och familj och jobb, så hjälp måste jag ha, på något sätt. Är det någon som har erfarenhet av att vara två ägare och att man delar på allt.
Har också haft i huvudet att jag köper henne och att tjejen får ha henne som halv foderhäst och vi delar på allt ändå, men egentligen blir det ju nästan samma sak... eller
 
Jag har delat häst med en kompis och det gick åt skogen.
Det är lätt hänt att man blir oense om vissa saker.En tycker så och den andra tycker si.

Om jag skulle skaffa häst idag så skulle jag ,som du, behöva hjälp.Det jag skulle göra är att själv stå som ägare men ta en medryttare till hjälp.Då har jag minimerat risken för diverse bråk.Medryttaren skulle naturligtvis få säga vad h*n tycker och jag skulle vara mycket lyhörd.

Lösningarna kan vara många och för vissa fungerar det att vara två ägare.Jag klarar som sagt inte av det.
Lycka till!

/Annelie
 
A

alisson

Jag deler sen ett år häst med en kompis. JAg var mkt skeptisk först, trodde det skulle vara svårt, men det har gått jättebra! Verkligen funkat super. :) :banana:
 

mag

Trådstartare
berätta mer... hur har ni gjort med alla inköp, delat allt precis eller ?? har ni något kontrakt emellan er ?? försäkring, skor, veterinär osv... jag vill veta mer.
 
tror det bästa är att ha en ärare och sen kanske ha nån merdryttare eller halv fodervärd som hjälper en. jag hade en häst på foder ihop med en kompis över en sommar och det va inte så kul. Det blir alltid en som får ta det stora ansvaret, och det blev i detta fall jag. hon kom ut från stan och red på sina dagar sen åkte hon hem och om nån skulle kolla till hästen eller fodra på kvällen så vart det jag som fick göra det. iofs så bodde jag rätt nära där vi hadehästen men jag blev ju helt fast varje dag medan hon bara hade sina dagar.

som min mormor brukar säga: "Akta dej för hopehang!" och hon är en klok kvinna!

näee, ska hästen köpas, så gör det inte ihop! det är lätt att ha olika åsikter om skötsel mm o då blir man lätt osams
 
Jag tycker du ska köpa hästen ensammen och sedan får tjejen ha henne på halvfoder...Blir minst tjaffs då..
 
A

alisson

Vi har inget kontrkat mellan oss, men det bör man kanske ha egentligen.

Alla utgifter vi har som försökrng, grejer, hovslagare och så skriver vi upp i en bok. Ibland räknar vi ut vem som betalat mest och så betalar av det och börjar på nytt.
Vi delar på i princip allt, frågar den andra innan man handlar och är det nån borste eller nått man vill ha händer det att man köper det själv.
Ganska ofta är vi tillsammans i stallet, vilket jag tror är bra. Pysslar, sittstränar, kör osv

För oss har det verkligen funkat superbra!! Men jag tror att det är ganska ovaligt att det går så pass bra som det gått fär oss. det är nog vanligare att det blir problem.
Något mera du undrar?
 

Liknande trådar

Kläder & Bli fin Finns det nån här som har koll på barfotaskor/minimalistiska skor? Jag har börjat fundera på det framför allt nu efter att jag fått...
2 3 4
Svar
61
· Visningar
2 888
Foder & Strö Hej, har en hel del funderingar kring tillskott och foder. Det första jag funderingar kring är ifall Lucern skulle kunna vara ett bra...
2
Svar
29
· Visningar
1 839
Fritid (Obs, texten nedan handlar om att skaffa "skinnfäll" av bortgånget husdjur utifall någon inte vill läsa om det och ni kan undvika...
2 3 4
Svar
63
· Visningar
2 227
Relationer Jag kollade på (danska) Lyxfällan ikväll och blev så otroligt provocerad. Ett av avsnitten handlar om ett par som drömmer om att köpa...
2 3 4
Svar
62
· Visningar
6 315

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Positiva tråden
  • Låtar ni inte kan vara utan
  • Tetrabönor

Hund, Katt, Andra Djur

  • Presentera ny katt?!
  • Labradorer och framtiden

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Fanta Orange eller Zingo Apelsin?
Upp