Moderslösa kattbebbar, hjälp! Katt-amma!?

A

acke

Våran stallkattmamma Tuss har blivit överkörd och kvar har hon lämnat fyra hjälplösa små knyten... De har fortfarande navelsträngar o stängda ögon så de kan inte vara gamla. Nu vet vi inte vad vi ska hitta på för att hålla liv i dem! Vi har tagit dem till en kompis vars hona fick ungar för en månad sedan. Men hon fräser åt dem o är inte intrsserad av att hålla dem vid liv. Om man håller fast henne o låter dem börja suga slappnar hon av och låter dem dia och somnar själv, men kan mjölken räcka åt 8 kattungar? Och hur mycket behöver de dia för att överleva?

Vad ska man ta sig till? Vill så gärna att de ska överleva... Men sen är ju problemet att hitta hem tilll dem också. Tre grafitgråa med vita tecken, och en svartgrå randig. Två hannar, två honor och några av dem långhåriga som sin mamma (norsk skogskatt/bondkatt?)...

Tacksam för all hjälp vi kan få!

Jenny
 
det är väldig svårt att föda upp så små kattungar.... om inte du hittar en villigb amma SNABBT, så tycker jag nog att det snällaste är att avliva dom.....Tyvärr... :cry:
 
På apoteket säljer dom specialmjölk till kattungar. Jag har fött upp en kattunge en gång from första dagen på det. Och det blev en präktig och fin katt!

Dom ska ha varannan timme de första dygnen. Glöm inte torka deras små magar efter måltiden med en fuktig bomullstuss, det härmar mammans slickningar och gör så att dom kan kissa och bajsa. (Det kan dom inte annars).

Ge kattmjölken i en liten spruta med en gummislang på...obs dom ska dia från gummislangens spets, du ska inte tvångsmata dom.

Om du kan tvinga den andra kattmamman att ge dom di litet då och då är det ett stort plus... försök hitta en fostermor till dom om det går. ( det KAN fungera med en liten tik som tex förlorat sina egna valpar).

Viktig ge INTE mjölk avsedd för växtätare!!!! Ej komjölk och kalversättning.

I väldigt nödfall kan det gå med mjölkpolver för spädbarn.

Ha dom i en korg nära dig, tex bredvid sängen när du sover...ha dom på magen eller under din haka ofta, då hör dom dina pulsslag och känner värme och trygghet vilket
är lika viktigt som maten.

/Kung Tulle
 
Det brukar nästan alltid gå att få katthonor att acceptera andras ungar. Det underlättar om dom är i samma ålder. Annars kan det också hända att de större knuffar undan dom små. Ta kattungarna från båda kullarna och lägg ihop dom. Ta en trasa eller något liknande och stryk på alla katterna, honan ocskå så att alla får samma lukt. Då brukar det inte bli några problem.
Lycka till!
 
Ring upp de katthem alt kattjourer som finns i närheten. De vet oftast om det finns någon katt som kan agera adoptivmor.

Finns ingen utväg är det bästa att de får "somna in" även om det är ledsamt.
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Tråden för spår
  • Uppdateringstråd 29
  • Bra och smakligt blötfoder?

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp