Någon med erfarenhet av SLO?

Sv: Någon med erfarenhet av SLO?

Så tråkigt, men ändå skönt att veta vad det är och att det dessutom fortskrider långsamt.
Men varför inte ge essentiella fettsyror via huden istället? (Spot-on) eller en vegetabilisk olja med mycket fettsyror t ex linfröolja? Det är väl jätteonödigt att riskera att han börjar klia sig igen? Framförallt eftersom samband mellan foderallergi och SLO finns! En eliminationsdiet är ju en del i utredningen för SLO (du har ju redan gjort det).
Nu förstår jag ju att du redan köpt viacutan (dyrt!) och att du vill använda det. Men då vet du att det finns alternativ i alla fall ;)
 
Sv: Någon med erfarenhet av SLO?

Formen iviacutan kan de ta uppdirekt, får de linfröolja måste de omvandla i kroppen. Dvs Viacutanformen är (om han tål det( bäst. Säger ju en del att en hudspecialist ändå vill att vi provar med viacutan trots allergin, just för att Viacutan är så mycket bättre än övriga alternativ.Annars hade jag helt hållit med dig, men när det kommer frånhudspecialist så. (Som fö skrev ut starkare kortison till hans öron,och la till att han med all säkerhet har en lindrig omgivningsallergi med, och inte bara en foderallergi. Hon var rakt av jättebra, trevlig, nogrann och verkligen förklarade osv, både vad som händer nu, vad det finns fr steg sen osv)

Tål han det inte, hon förhörde sig ganska noga om hur allergisk han var mot fisk, hur snabbt en ev reaktion kommer etc, då blir det linfrö. Men dte bästa (utom för mattes plånbok) är om han tål viacutanet, för det är såpass mycket bättre form att tillföra det man önskar. Och att det kunde fungera även på allergiska, men var ungefär 50-50 om de fiskallergiska tålde det eller ej.

Varför inte via huden vet jag faktiskt inte, det glömde jag bort att ni nämnt att det fanns så det frågade jag inte :crazy:
 
Sv: Någon med erfarenhet av SLO?

Du kan ge via huden också! :) Det gjorde jag på min allergiker. Han fick linfröolja (kliade sig av fiskolja) samt spot-on med fettsyror. Det finns till exempel Allerderm spot-on eller Dermoscent Spot-on. Du kan köpa det själv eftersom det är receptfritt, googla så kommer det upp flera webbutiker. Det är absolut inget som kan skada då det verkligen bara är fettsyror som tas upp via huden :)

Du får jättegärna säga vilken specialist du var hos :) (kan ju skicka pm).


För övrigt så är specialisterna runt om i världen oense om vilken olja som är den bästa, alla säger olika ;) det enda de är överens om att man inte ska ge olivolja :p
 
Sv: Någon med erfarenhet av SLO?

Katarina Varjonen.
Ska kolla upp fettsyror som spot in, men kom på vad som kan vara att det inte togs upp. Allergiker = badar ofta. Då kanske man tvättar bort de?
 
Sv: Någon med erfarenhet av SLO?

Ja alltså du ska ju inte bada direkt. Man brukar säga vänta 1-2 dagar efter shamponering eller applicera direkt efter bad. Det är ju framställt främst till allergiker så de har naturligtvis beaktat den aspekten ;)
 
Sv: Någon med erfarenhet av SLO?

Då är det bara rulla i bajs-aspekten att ta hänsyn till då :devil: Ska ge bad de mest oväntade tillfällen ;)

Men ska kolla upp de där spot-on:en. HUr är de i pris mot viacutan? Än inget kli dock, peppar peppar...
 
Sv: Någon med erfarenhet av SLO?

Han verkar tåla viacutanet, men satan så dyrt det blir :S

Allerderm och dermoscent så inte bad 2 dagar före/efter vilket gör det blir ganska omöjligt använda. Dessutom tas det inte upp av kroppen utan lagras i talgkörtlarna.

Vet sa att viacutan nog fanns i större förpackning tänkt för häst, men jag hittar ingen sån?
 
Sv: Någon med erfarenhet av SLO?

Hej, hade en (underbar och fantastisk) gordonsetter som fick SLO och hade det i 3,5 år innan han togs bort. Att leva med en hund med SLO är dyrt och besvärligt. Kolla upp sköldkörterlnivåerna (min behövde extra medicin), ge Viacutan och åk till veterinären så fort en klo flisar sig, så att de får dra den och andra kassa klor. Linda inte tassarna (det gör SVINONT att gå på nydragna klors blottade pulpor) utan låt det blöda fritt (använd tratt, naturligtvis) och låt hunden få forma tassen som den behöver för att kunna gå. Det blöder en del första dagarna med lugnar sig fortare utan bandage, plus att det luktar inte så äckligt när klorna får vara fria utan att lindas in i sina egna utsöndringar...). Man har ju tvättmaskin, eller hur?:crazy: Min erfarenhet är att det läker MYCKET fortare utan bandage! Ge rikligt med smärtstillande i samband med dragningarna.

De långa promenadernas tid är förmodligen över, men hundar är ju fantastiskt anpassningsbara, så jag håller tummarna för att ni får en acceptabel tid tillsammans och att han inte behöver lida FÖR mycket!

Lycka till, vännen!
 
Sv: Någon med erfarenhet av SLO?

Jag förstår att det är jättesvårt val att ta bort en en sån hund...men är det inte fruktansvärt synd om dom och lider dom inte av sjukdomen ?
 
Sv: Någon med erfarenhet av SLO?

Svarar båda två senaste.

Jag skulle nog känna som dig Martha i ett läge som Milene beskriver. Med reservation för att man ju aldrig vet förrän man är där, men spontant.

Min Viktor är ju dock tack och lov väldigt långt från den bilden, och förhoppningsvis kan man hålla honom därifrån.

Hans klor blir som på bilden tidigare i tråden. Sen flisar de litegrann, men hitills inte ett enda klokapselbrott, inte en enda tappad klo och han har (fascinerande nog) inte minsta ont av det.

Dvs han är precis som vanligt (vilket innebär fullt ös medvetslös ute, gräva i grushögen, "hoppa och glida" med framtassarna på saker (jätterolig lek, tydligen) och gör rivstarter på gruset etc. Motionerar precis som vanligt, både vad gäller långpromenader, skogsbus och springa med när hästen körs.

Enda han märker av det är att han får gott viacutan i maten och ståtar med lila klor (de är lackade *s*).

Hans form av SLO är av den mildare sorten och långsamt framskridande (enligt hudspecialisten), och där han är nu är där man är överlycklig om man får de svårare fallen att hamna med medicinering och insatser. Så kan vi hålla honom kvar på den här nivån, vilket än verkar gå excellent, eller ännu bättre så är det ingenting som på minsta vis påverkar hans livskvalitet.

Tack och lov, för det är inte för inte jag brukar hävda att han har DAMP, och koppelvila och tratt osv blir väldigt.. nervpåfrestande.. för alla inblandade.

Förhoppningen är ju att viacutanet ska göra honom ännu bättre, men det tar ju några månader innan man ser.

Så, just Viktor har åtminstone hittills haft en otrolig tur i oturen och är helt opåverkad både smärtmässigt och livskvalitetsmässigt. Så just i hans fall finns inte minsta varken tanke på eller indikation på att övht ta bort. (Skulle han försämras/viacutan inte märka finns det flera behandlingssteg, de från kortison och bortom det är jag spontant inte sugen på alls, men de innan det lät ju tämligen hanterbara och biverkningsfria).

Så förutom att hans klor ser ut såhär :devil: så är han precis som innan. Än, och förhoppningsvis resten av ett normallångt liv (dvs många år)
3449_349505485145431_422552520_n.jpg
 
Sv: Någon med erfarenhet av SLO?

Ja herregud det finns ju en hel del man kan ta till innan man behöver komma till punkten avlivning.
Så himla skönt för er båda att det ändå yttrar sig så lite och att han är precis som vanligt!

Jag hr ingen koll på om viacutan även finns för häst, men det finns ju andra fettsyretillskott och diverse kapslar som man kanske kunde titta på ifall det blir alldeles för dyrt med viacutan? Du kan ju säkert fråga hos Boehringer (det är väl de som gör viacutan?) och höra om de har större förpackningar eller kan erbjuda rabatt om du köper mycket på en gång. Ibland för de faktiskt väldigt hjälpsamma ;)

Viktor är nog snyggaste Riesen i stan nu med sina fina naglar! ;)
 
Väcker liv i gammal tråd då jag fick så bra råd.

Två år sen den startades, och de två åren förflöt ganska lugnt. Inga lossade klor eller några som behövde dras. Däremot alla klorna sådär ihåliga, och blivit vridna och fula. Inte verkat ha ont men svår hund avgöra på. Tålde inte viacutan så det fick sättas ut. Har inte fått någonting annat och funkat bra.

Men nu i höst så blivit sämre. Spräckte en klokapsel, haft ont till och från innan det, blev infekterat efter kapseln drogs etc. Det var för en knapp mån sen.

Fick tips av vet att tejpa klorna för att hålla ihop dem vilket hjälpt en hel del. Men såg idag att klofästet vätskar på "nya" klon igen. Skit.

Så, dags att göra ett nytt försök med tillskott, och där fick jag ju bra tips sist. Men det var två år sen och kan ju ha hänt saker? Så frågar igen :)

Jag är erbjuden kortison men har sagt nej. Jag vill inte ge kortison helt enkelt. Ska prata med vet imorgon om infektionen i fästet till nya klon. Men vi avslutade nyss PC-kur nr 2... :S
 
Jag drar upp denna tråd istället för att posta en ny.

Har precis kommit hem från veterinären med en mkt troligt SLO-diagnos på omplaceringshunden.
Jag fick zink utskrivet på recept, b-kombin forte och laxolja att börja ge.
Finns det nått mer jag kan göra?
Läste att e-vitamin är bra att ge? Och omega 3?
Vad ska jag tänka på när jag klipper klorna?
Veterinären kunde inte säga nått annat än att ge tillskotten.

Känner mig smått förvirrad och ledsen:(
 
Vad har hunden för symptom nu?

Det man kan göra är tillskott som sagt. I övrigt så handlar det om att försöka få klorna att hålla. Men det är stor skillnad på de som får klokapselavlossning och de som inte får det.

Så vad är symptomen hunden har? Lättare råda då.

Och - det behöver inte vara en dödsdom. Har de en mildare variant så behöver det inte ens påverka jättemycket. Viktor är nio år i år och beter sig som om han är nio månader. Jag hittade inget tillskott som han tålde som hjälpte. Så vi har kört utan. I perioder har jag tejpat och lackat klorna, men den flesta tiden har jag inte gjort något alla. Klippningen är knepig dock. De blir ju ihåliga och deformerade och man får hitta en lite annan teknik för att klippa. Och tyvärr flisar och spricker de ibland ändå. Dock ingen avlossning. Ett par gånger har jag sövt honom och fått klorna nedklippta väldigt hårt (då klipps pulpan med alltså) och pulporna brända. Dock är det väldigt olika från vet till vet om de överhuvudtaget vill göra det (tyvärr måste jag säga för egen del då det verkligen hjälpt Viktor)
 
Vad har hunden för symptom nu?

Det man kan göra är tillskott som sagt. I övrigt så handlar det om att försöka få klorna att hålla. Men det är stor skillnad på de som får klokapselavlossning och de som inte får det.

Så vad är symptomen hunden har? Lättare råda då.

Och - det behöver inte vara en dödsdom. Har de en mildare variant så behöver det inte ens påverka jättemycket. Viktor är nio år i år och beter sig som om han är nio månader. Jag hittade inget tillskott som han tålde som hjälpte. Så vi har kört utan. I perioder har jag tejpat och lackat klorna, men den flesta tiden har jag inte gjort något alla. Klippningen är knepig dock. De blir ju ihåliga och deformerade och man får hitta en lite annan teknik för att klippa. Och tyvärr flisar och spricker de ibland ändå. Dock ingen avlossning. Ett par gånger har jag sövt honom och fått klorna nedklippta väldigt hårt (då klipps pulpan med alltså) och pulporna brända. Dock är det väldigt olika från vet till vet om de överhuvudtaget vill göra det (tyvärr måste jag säga för egen del då det verkligen hjälpt Viktor)


Så b-vit, e-vit, laxolja och zink är de tillskott som kan/ska ges? Veterinären rekomenderade B-kombin forte, skulle det funka att ge Standardt päls Bvita istället? Det har jag hemma. Zinket hon skrev ut är Solvezink, vad är det bra för?
E-vitamin, kan man ge Kraffts e-vitamin utan selen?

Hunden har väldigt fula och deformerade klor. Spröda, smular sönder och spricker vid klippning. Några är spruckna och vridna. Det är 2 klor som är riktigt illa, de är spruckna ända in till klofästet och brutna. De klokapslarna ska dras hos veterinären när de har tid för op.

Senaste klippningen var i oktober enligt förra ägaren. När jag klippte klorna när hon kom hit var klorna nästan 4 cm långa :cry: upplevde oxå när jag klippte att det inte riktigt fanns nån tydlig gräns för var pulpan började. Man brukar ju kunna se vart pulpan börjar men hennes klor bara smulade sönder. Vågade dock inte klippa för mycket imed de var så långa.

Har du några tips på hur man klipper på bästa sätt? Har både klosax och slip. :)
 
Så b-vit, e-vit, laxolja och zink är de tillskott som kan/ska ges? Veterinären rekomenderade B-kombin forte, skulle det funka att ge Standardt päls Bvita istället? Det har jag hemma. Zinket hon skrev ut är Solvezink, vad är det bra för?
E-vitamin, kan man ge Kraffts e-vitamin utan selen?

Hunden har väldigt fula och deformerade klor. Spröda, smular sönder och spricker vid klippning. Några är spruckna och vridna. Det är 2 klor som är riktigt illa, de är spruckna ända in till klofästet och brutna. De klokapslarna ska dras hos veterinären när de har tid för op.

Senaste klippningen var i oktober enligt förra ägaren. När jag klippte klorna när hon kom hit var klorna nästan 4 cm långa :cry: upplevde oxå när jag klippte att det inte riktigt fanns nån tydlig gräns för var pulpan började. Man brukar ju kunna se vart pulpan börjar men hennes klor bara smulade sönder. Vågade dock inte klippa för mycket imed de var så långa.

Har du några tips på hur man klipper på bästa sätt? Har både klosax och slip. :)

Finns lite mer saker man kan ge. Man man brukar börja med tillskott så följ vets plan.

Jag klipper som vanligt så långt jag törs. Sen klipper jag "av hörnen" om du fattar. Dels för att få de lite kortare och dels för att minska risken de splittrar. Deformerade klor klipper jag med samma tänk, få bort så mycket som
Möjligt även om man inte kan klippa "rakt".
 

Liknande trådar

  • Artikel
Dagbok På något sätt känns det som ett skifte har skett den senaste veckan. Som att jag mentalt har gått igenom en portal. Det känns som att...
Svar
4
· Visningar
2 121
Senast: Pratsch
·
  • Artikel
Dagbok Har svårt att klura ut vad som är bra för mig och vad som är rimligt, så jag skriver ned mina funderingar för att se om det blir...
2 3
Svar
44
· Visningar
8 014
Senast: Dimmoln
·
Kropp & Själ Konstig rubrik, men det är en fråga som gnagt i mig sedan en tid tillbaka. Hur ska en bära sig åt för att ge upp något som en inte själv...
5 6 7
Svar
120
· Visningar
18 087
Senast: sorbifolia
·
  • Låst
  • Artikel
Dagbok Jag måste skriva av mig lite, och kanske kunna få lite goda råd. Varning för långt och troligtvis rörigt inlägg. Det har varit jävligt...
2 3
Svar
44
· Visningar
9 777
Senast: Hyacinth
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Lösa hundar
  • Akvarietråden IV
  • Guldfasanerna

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Vikten av unghästbete
Tillbaka
Upp