Rostat bröd

  • Mat
  • Trådstartare Trådstartare fejko
  • Startdatum Startdatum
  • Svar Svar 294
  • Visningar Visningar 14 661
Åh, blir sugen själv på rostat men har inte haft igång brödrosten på evigheter, det blev varma mackor istället det senaste mjuka brödet jag hade hemma. Äter annars mest knäckebröd om jag har något. :sorry: Behöver köpa lite roliga marmelader också, får nog bli i morgon efter badet när jag har tillgång till ett större utbud än lanthandeln.
 
Tricket med rostat bröd är ju att det ska bres med smör när brödet är ljummet, inte helt kallt men INTE skållhett - då smälter smöret för fort och det rinner smör längs fingrarna istället för att ligga som ett trevligt lager under osten. Och om brödet är för varmt så krullar sig dessutom osten och det är inte alls lika gott då.
 
Jag blev lite sugen på rostat bröd men då tyckte min sambo att "det var ju sådant man gjorde på åttiotalet" "Stig-Helmer testade brödrostar."

Är det verkligen så att ingen rostar bröd längre? Hur går engelsmännen? De har väl alltid rostat bröd till frukost?
Rostar inte speciellt ofta, men har inte heller sett det som tidsbestämt 🤔 Rostar alltid till räkor, t ex 🙂
 
I gar rostade jag brod ... och at med starkt lagrad ost och bjornarssylt ... bara for den har traden:p
IMG_2622.webp
 
Förstår fortfarande inte. Känner bara till smör och bregott, vet inte vad margarin är, än mindre lättmargarin. ;)

Haha, jag är väldigt förvånad att någon köper det men med tanke på hur många olika sorter det finns i affären så antar jag att det är många som köper skiten 😁
 
Jag har faktiskt inte heller "rostbröd" hemma till vardags, det köper jag bara om jag ska få besök. Med all djurmat i frysen får det inte plats och jag äter aldrig upp en hel limpa/franska innan den möglar. Då får jag ont i magen.
Fanns det möjlighet skulle jag kunna LEVA på knäckebröd däremot. :love: Kompletterat med tortillas. :D
 
Svenskt bröd går ju inte att äta om det inte är rostad eller som varma mackor. Det mesta fryses ju ner och tinas sedan på väg till butik och i butikens lagerutrymme med aktuell dato som bakdag på etiketten även om det i själva verket kan vara bakad veckan innan. känns ju hur tydligt som helst på både smak och konsistens.. Värsta exemplet är väl Polarbröd som även skryter med nedfrysningen i sina reklamfilmer. (Polfärskt my a**e).
 
Jag trodde för övrigt att hela grejen med smör på varmt bröd var att smöret skulle smälta ned i brödet? Jag brukar skynda mig att smöra fort som fan när det kommer ur brödrosten! Vad är det för vits med varmt bröd om smöret sitter som en kall glob ovanpå? :nailbiting: :D
 

Liknande trådar

Mat Jag har börjat fundera lite kring mina frukostvanor... De är inte direkt dåliga, kunde ha varit värre, men ganska tråkiga och skulle nog... 2 3 4
Svar
71
· Visningar
4 129
Senast: Pilot
·
Kropp & Själ Jag har varit väldigt illamående ett bra tag och jag vet inte varför. Jag har alltid varit petig med maten och saker jag älskat kan jag... 4 5 6
Svar
107
· Visningar
8 660
Senast: Inte_Ung
·
Mat Läste i vgv-tråden att nån ätit rostat bröd. Jag har inte gjort det på evigheter (+10 år). Har ingen brödrost. :down: Blev så himla... 2 3
Svar
44
· Visningar
2 669
Senast: ameo
·
Mat Jag äter ju mycket knäckebröd just nu. Det är väldigt gott, med både det ena och det andra på faktiskt. Har haft en period med... 4 5 6
Svar
108
· Visningar
2 528
Senast: Bulldoozer
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp