Ber om ursäkt för förseningen, blev lite mycket igår, men här kommer i alla fall fiskreceptet!
Supergott och perfekt bjudmat också även om det som sagt blir jättebra i matlåda.
I originalreceptet ska det vara 4 st rödtungor (8 filéer) men då rödtunga är rätt dyrt har jag provat att byta ut det mot torsk vilket har fungerat precis lika bra. Jag har använt 3 ganska stora ryggfiléer (tänk lite mer än en portion vardera).
Skär fisken i små "kuber" sikta på storlek golfboll typ. Detta för att efterlikna "rullarna" som används i originalreceptet. Ställ dessa med glapp i mellan i en ugnsform, salta.
Stek ihop 2 stora lökar och 2 stora vitlöksklyftor så att det mjuknar, tillsätt sedan 2 burkar krossade tomater, salta och peppra. Låt det koka ihop i ungefär 20 min. Tillsätt sedan 3 dl grädde och 2 dl mjölk och låt det puttra lite till. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll sedan blandningen över fiskkuberna i formen och kör i ugnen på 225 grader i ca 20 min. När det är typ drygt 5 min kvar slänger man över ett par nävar räkor.
Ris äts till. Det låter simpelt men är verkligen supergott!
Ett allmänt tips förresten då jag såg att det pratades vin tidigare.. Jag dricker inte alkohol men gillar att ha vin i maten. Systemet har vin i 2,5 dl förpackningar (typ som en festis) som inte kostar mer än 20-25 kr styck. De är perfekta att köpa för matlagning tycker jag om man vill komma billigare undan eller som mig inte dricker upp resten. Matlagningsvin fungerar ju också men personligen tycker jag inte alls det blir samma sak.
Supergott och perfekt bjudmat också även om det som sagt blir jättebra i matlåda.
I originalreceptet ska det vara 4 st rödtungor (8 filéer) men då rödtunga är rätt dyrt har jag provat att byta ut det mot torsk vilket har fungerat precis lika bra. Jag har använt 3 ganska stora ryggfiléer (tänk lite mer än en portion vardera).
Skär fisken i små "kuber" sikta på storlek golfboll typ. Detta för att efterlikna "rullarna" som används i originalreceptet. Ställ dessa med glapp i mellan i en ugnsform, salta.
Stek ihop 2 stora lökar och 2 stora vitlöksklyftor så att det mjuknar, tillsätt sedan 2 burkar krossade tomater, salta och peppra. Låt det koka ihop i ungefär 20 min. Tillsätt sedan 3 dl grädde och 2 dl mjölk och låt det puttra lite till. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll sedan blandningen över fiskkuberna i formen och kör i ugnen på 225 grader i ca 20 min. När det är typ drygt 5 min kvar slänger man över ett par nävar räkor.
Ris äts till. Det låter simpelt men är verkligen supergott!
Ett allmänt tips förresten då jag såg att det pratades vin tidigare.. Jag dricker inte alkohol men gillar att ha vin i maten. Systemet har vin i 2,5 dl förpackningar (typ som en festis) som inte kostar mer än 20-25 kr styck. De är perfekta att köpa för matlagning tycker jag om man vill komma billigare undan eller som mig inte dricker upp resten. Matlagningsvin fungerar ju också men personligen tycker jag inte alls det blir samma sak.