Tycker du det blir lika krämigt som med smör?Jag gör inte veganskt, men har olja istället för smör ibland. Huvudsakligen rapsolja, kombinerat med en mindre del olivolja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Tycker du det blir lika krämigt som med smör?Jag gör inte veganskt, men har olja istället för smör ibland. Huvudsakligen rapsolja, kombinerat med en mindre del olivolja.
Växte upp på pulvermos å måste erkänna att det gjorde mig för lat för att göra hemmagjord potatismos.
Havremjölk blandat med havregrädde som jag värmer i micron med en klick vegansk smör. Ibland har jag flytande vegansk smör så som Milda culinesse, den har riktigt bra smak!Om ni gör veganskt potatismos, vad har ni istället för smör då?
Jag gör mos med mycket mjölk i, så konsistensen reglerar jag med den.Tycker du det blir lika krämigt som med smör?
Nog lösare än mitt i alla fall! Jag gillar lite klumpigt och stelt mosJag gör mos med mycket mjölk i, så konsistensen reglerar jag med den.
Tänker inte krämigt som en beskrivning av potatismos oavsett vilket fett. Tror jag gör mitt mos lösare än de flesta?
Har du testat att bara göra typ stomp med någon typ av fraiche?Nog lösare än mitt i alla fall! Jag gillar lite klumpigt och stelt mos
Aldrig förstått skillnaden mellan stomp och mos?Har du testat att bara göra typ stomp med någon typ av fraiche?
Som jag förstått det är stopp grövre, mer krossad potatis, medan mos är finare, puré typ.Aldrig förstått skillnaden mellan stomp och mos?
Då är det nog stomp jag gör. Fast det har alltid hetat mos hemma hos ossSom jag förstått det är stopp grövre, mer krossad potatis, medan mos är finare, puré typ.
Jag gör ett mellanting tror jag. En kompis använder en potatispressare för att göra mos, medan jag nöjer mig med en sån jag kallar stompare. Så min blir betydligt grövre.Då är det nog stomp jag gör. Fast det har alltid hetat mos hemma hos oss
Mos är ju när du vispar potatis med mjölk och lite fett så det blir en fluffigt mos. Stomp är bara "slarvigt" ihopmosat ganska kompakt med väldigt lite vätska.Aldrig förstått skillnaden mellan stomp och mos?
Då är det "stomp" som varit mos hemma hos mig sen jag var liten. Fast gjord med visp. Så lite mittemellan kanske.Mos är ju när du vispar potatis med mjölk och lite fett så det blir en fluffigt mos. Stomp är bara "slarvigt" ihopmosat ganska kompakt med väldigt lite vätska.
Jag har förstått skillnaden som att man tillför vätska i moset.Som jag förstått det är stopp grövre, mer krossad potatis, medan mos är finare, puré typ.
Det låter rimligare!Jag har förstått skillnaden som att man tillför vätska i moset.
Mos behöver inte alls vara puréfint och fritt från bitar, men det ska vara lösare och mjukare i konsistensen.
Jag har förstått skillnaden som att man tillför vätska i moset.
Mos behöver inte alls vara puréfint och fritt från bitar, men det ska vara lösare och mjukare i konsistensen.
Då får jag nog ändå säga att det jag gör är mos. Fast med bitar. Och skulle inte kalla det löst, men definitivt fluffigt.