Sv: Vad gör ni med kycklingfiléer?
En av mina favoriträtter som jag lagade igår:
4 kycklingfileer
2 paprikor
2-3 dl chilisås
1 dl sweet chilisås
1 burk lättfraiche (eller mini, eller standard - efter behag)
1 - 2 vitlöksklyftor
Färsk eller torkad ingefära efter behag.
Skär upp kycklingen i lagom stora bitar. Blanda chilisås, sweet chilisås, pressad vitlök, ingefära och kyckling. Låt stå 0 - 10 timmar (kan alltså förberedas t.ex. på morgonen eller tidigare på dagen) i en lagom stor gryta.
Sätt grytan på spisen och låt blandningen "steka" (aka ganska hög värme) i ca 25-20 minuter.
Häll i creme freiche, låt koka upp och koka ca 5 minuter. Ha i skivad paprika och låt koka ytterligare 5 minuter, eller tills paprikan är lagom mjuk för din smak.
Servera med jasminris.
God och kryddig kycklinggryta. Indonesisk kycklinggryta tror jag receptet heter.
Lycka till!