VAD HÄNDER I ÖGAT??

sissu

Trådstartare
För ca två veckor sedan upptäckte jag en lite vit "flisa" i pålles öga. Den kollades upp av vet. under veckan han fick elichiabehandling. Vi trodde till att börja med att det var en liten spånflisa. Efter sköljning och salva blev det lite bättre.
En kort stund! Han kollades då och var positiv på flouressintest, men INTE där "flisan" satt. Han sattes på antropindroppar och salva. Koll tre dgr. senare och nu var det positiva i stort sett borta. Men inte "flisan", den satt kvar och vet. började prata om att det ser ut som om det kommer från hans egna kropp. Har fortsatt med salvan ngr. dagar till.

I dag så ser jag att denna "flisa" har vuxit. Den ligger inbäddad som i en grop i hornhinnan, den är vitgul och ser ut i form av en pytteliten blommkolsbit som flyter ut. Förutom att den blivit större så syntes nu även två supersmå markeringar i ögat av nya gropar i hornhinnan.

Nu ska vi på "helkropps"utredning på klinik nästa vecka, men fram tills dess har någon något förslag/erfarenhet om vad det kan vara.

MVH/
 

sissu

Trådstartare
Det är ju ingen ställd diagnos jag vill ha. Jag vill bara höra om andras ev. erfarenheter och kunskaper utifrån denna åkomma/symtom om vad det skulle kunna handla om.
Det är en himla skillnad. Du sitter säkert själv med någon tanke som skulle kunna få mig på bättre humör och lite att fundera över eller leta vidare på tills vi kommer på klinik där man kanske kan få svar eftersom vet. här inte kan eller vill göra något åt detta då deras "hästspecialist" har fullt.

Alla funderingar av vad det kan vara är bättre än inga. Och vill man inte yppa detta öppet så finns ju PM-funktionen.

MVH/
 
S

Sunnan

hallåj!

Det ser inte som starr eller likn?
Det enda sjukdom jag kan om ögon...
 

sissu

Trådstartare
Jo, du är inte ensam om det och jag skulle tro att det är fler som kommer bli det. Tyvärr så verkar alla som varit i kontakt med honom den sista tiden skaka på huvudet åt honom.
MVH/
 
N

Nina83

Hej på dig!

Jag läste förut och har tänkt en del. Men jag har nog ingen direkt bra aning heller. Det enda jag kan komma och tänka på är väl ett sår på hornhinnan. Sprutade vet in sådan här grön lysvätska förra gången?

Hur går det med e-behandlandet då?

*håller tummarna*
 

sissu

Trådstartare
Japp, det var det hon gjorde. Och det var det som visade sig positivt på två andra ställen på hornhinnan som sedan var borta till 98% andra testet ngr. dagar senare.

Det är inget sår utan det växer något på hornhinnan.

Det ser ut ungefär som det som "nephtys" har på sin användarbild.

E-behandlingen är över sedan en vecka, men det ända som är bättre är att tempen håller sig lite lägre. Dock ej hans normaltemp varje dag. Han har 37.5 men det ligger runt 37.6-37.7. Allt annat är oförändrat, lika dåligt med andra ord.
MVH/
 
N

Nina83

:( Tråkigt att höra. Hur gör man då, om hästen inte direkt svarar på behandlingen? Gör man en till då?

Är din veterinär duktig på ögon? Annars kanske den personen vet ngn annan som är det? Ingen aning om vad det kan vara om det är något som ser ut att växa.. Men knappast cancer väl? För det växer väl inte såå fort och poppar upp helt plötsligt?
Dock har jag ett minne av att en veterinär sagt att blodkärlen ska växa till horhinnesåret för att det ska läka, så kanske det blivit något konstigt iom det, att blodkärlen växt fel eller nåt..? :confused: Nej har ingen aning om jag ska vara ärlig..
 

Liknande trådar

Hundhälsa För snart två år sedan fick Ivan ett irriterad öga med svullet ögonlock. Han hade ett litet, litet sår på ögonlocket, men blev...
Svar
18
· Visningar
5 742
Hästvård Var hos veterinär förra veckan med hästen, egentligen för ett bakben men kom hem med ögonmedicin. Märkte samma morgon att pållen kisade...
Svar
15
· Visningar
1 562
Senast: Ingela_S
·
Hästvård Tar det dåliga först. Igår var Kele in på klinik för vad jag trodde och hoppades skulle bli Dagen F som i Friskförklaring. Damen har...
Svar
9
· Visningar
1 133
Senast: Spirax
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp