Kropp&Själ 1177

Och det står inte i vanliga journalen, eller vanliga labblistan, utan är ett särskilt datasystem som labbet har när man beställer blod. Så vanliga doktorer och sköterskor kan oftast inte svara på vilken blodgrupp patienten har, för vi har inte inlogg i det systemet.
Är nog olika i olika landsting då. Jag har tillgång till det systemet då det är där vi gör beställningar, kollar aktuella BAS/MG test mm. Jag ser blodgruppen
 
Är nog olika i olika landsting då. Jag har tillgång till det systemet då det är där vi gör beställningar, kollar aktuella BAS/MG test mm. Jag ser blodgruppen
Jag ser också blodgrupp (om patienten är provtagen för det tidigare) i vårt system på jobbet.
 
Stämmer att det är ett skilt system från själva patientjournalen, men har själv aldrig upplevt att i arbetet inte ha tillgång till det (olika sjukhus/olika vårdnivåer). Det behövs ju för att kunna beställa blod, se historik, signera att transfusionen är given, registrera eventuella komplikationer/reaktioner och dyl. Brukar finnas ett, för enheten, allmänt inlogg vid arbetsdatorerna.
I Melior har jag aldrig sett blodgrupp, bastestet ligger i labbsystemet.
När jag ordinerar så står det bara blod, men det kanske finns mer att signera när sköterskan faktiskt ger blodet. Den biten kan inte jag se.
 
Ptja. Som blodgivare kan ju jag tycka det är relevant att veta tex.
Dessutom kan jag väl tycka att det är som allmänkunskap om sig själv.
Är man rh- kan det ju vara vettigt att veta om man vill skaffa barn med tex.
Om man aldrig har lämnat blod (finns ju många som inte får pga kriterierna) så är det väl inget man enkelt får reda på?

Jag har ingen aning om min blodgrupp. Har aldrig lämnat blod och har aldrig varit i någon annan situation där jag fått veta blodgrupp. Svårt att se hur jag skulle ta reda på det..
 

Hästfolk, Häst, Avel, Grenar

Allmänt, Fritid, Barn

  • Dejtingtråden nr 29

Hund, Katt, Andra Djur

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Upp