avelsbokstäver?

M

mizz_perfect

Jag har ett shettissto som jag köpte för drygt ett år sedan. hon är visad två gånger med 40p varav ena på premiering där hon fick diplom. (detta är vad som står i sss stambok) vad har hon för avelsbokstäver? det kan jag inte hitta någonstans, eller hur fungerar detta?
 

ameo

Moderator
Sv: avelsbokstäver?

Antar att du menar vad hon har för avelsvärdeklass?
Denna får hon när hon stambokförs. ÄR hon stambokförd så har hon ett RS-nummer (kan du om inte annat hitta i webstamboken). Är hon inte stambokförd än så kommer hon att få klass G1 NÄR hon stambokförs, för diplomet berättigar till detta.
 
M

mizz_perfect

Sv: avelsbokstäver?

japrecis det är avelsvärdeklass jag menar. hon har RS-nummer. Men varför står det då ingen klass i stamboken?
 

ameo

Moderator
Sv: avelsbokstäver?

Jag har kikat i webstamboken och det finns verkligen ingen avelsvärdeklass angiven för detta sto.
Hon stambokfördes -98 och eftersom hon har diplom, så borde hon ha fått AB, enligt det "gamla" systemet. (numera heter det ju G1)
 
Sv: avelsbokstäver?

Okej, det var konstigt. Jag vet ju inte vilket sto det gäller men det borde ju åtminstone stå i passet (under förutsättning att det är en svensk häst alt. svenskt pass).

Till trådskaparen: Kan du inte kontakta tidigare ägare? Det ska ju finnas ett stamboksföringsbevis. Du kan ju också prova att kontakta stamboksföraren.
 
G

gonkan

Sv: avelsbokstäver?

Är hon inte visad med föl så får hon ju inte AB, förr när vi visade så fick de ju diplom som 3 åringar och inte sin bokstav förrän de visades med föl
 
I

Iglatjarn

Sv: avelsbokstäver?

*du tog orden ur mun på mig*

har hon inte blivit visad med föl vid sidan så får hon heller ingen avlesvärdeklass.
 
M

mizz_perfect

Sv: avelsbokstäver?

Det står varken någon avelsvärde klass i passet eller på stambokföringsbeviset som jag fick när jag köpte henne. (orginalet)
det är blankt på båda ställen.

hon är visad två gånger med 40p. ena gången på premiering, den gången står med i stamboken. Den andra gången finns inte inskriven, men det kan vara så som Ameo skrev i pm att det inte var SSS som anordnade den utställningen.
 
M

mizz_perfect

Sv: avelsbokstäver?

enligt vad som framgår av mina papper och stamboken så är hon inte visad någongång med föl vid sidan. Hon har haft 3 föl. Det första visades första gången vid 3 års ålder (34p :eek: )
andra fölet är inte visad och det tredje fölet föddes hos mig i juli och är inte visad ännu då jag tyckte han var för liten att visa i början av hösten. Han ska visas nu i vår istället.

Så om jag har fattat det rätt så får hon ingen värdebokstav förän hon är visad med föl vid sidan?

stoet heter Haoba rs 3687 föresten. om någon undrade och vill kika ang detta i stamboken. :idea:
 
G

gonkan

Sv: avelsbokstäver?

yapp du måste visa henne på premering och då har fölet med vid sidan om så får hon sin bokstav.
 
G

gonkan

Sv: avelsbokstäver?

Jag har ju sett hennes mamma hur många gånger som helst ju *ler* och hennes pappa har jag träffat väldigt ofta med har själv haft en avkomma efter honom då de som äger hennes mamma har ägt pappan också ju.
du kan ju gå in på deras hemsida och kolla på hennes mamma där ju. och då även halvsyskon till henne.
 
I

Iglatjarn

Sv: avelsbokstäver?

Jo om hon har haft föl är allt en annan femma! Det framgick inte tidigare. Ston får inte värdebokstäver förrän de har haft minst ett föl, man säger kanske en aning slarvigt "föl vid sidan". Men man ska bara visa att hästen är fertil och bifoga hennes egna meriter, så får hon sin värdebokstav! G1 och G2 skaffar hon sig själv på egna meriter men A och Elit baseras på avkommornas resultat. Så du kan anmäla henne till premiering i sommar för tilldelning av värdebokstav, även om hon inte råkar ha en unge med sig. När du betalat in avgiften till SH läggs värdebokstaven till hennes RS nr. Söker man på henne kan det exempelvis stå:

"Haoba RS 3687 G1
Född xxxx. Stambokförd med 38p
G1-premierad med 40p"

typ. Så är det på welsh iallfall och jag tror inte det ska skilja sig på den punkten på andra raser.?
 

Liknande trådar

Avel Detta är en ren nörd/intressefråga: Som de allra flesta vet finns det idag tre existerande, ursprungliga hingstlinjer hos engelska...
Svar
12
· Visningar
1 362
Senast: Myrten
·
Anläggning Vi har redan ett hagsystem över knappt 1 ha och reglerar gräsintaget hyfsat ok med att öppna olika tider på dygnet till främst 7 st...
Svar
3
· Visningar
284
Senast: skiesabove
·
Kropp & Själ Jag har sedan många veckor tillbaka haft en stressfraktur i foten. Jag har återkommande varit hos min husläkare och haft telefonkontakt...
Svar
17
· Visningar
963
Senast: Noxos
·
IT & mobiler Höll på att få ett gäng paket returnerade precis för jag inte hämtade dem. Enda orsaken det löste sig var att postnord skickade ett sms...
2 3
Svar
53
· Visningar
1 990
Senast: Zpunk
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Föl 2020
  • Namngivningstips..
  • Annonsera mera VII

Omröstningar

  • Soffa i skinn eller tyg
Upp