Du använder en gammal webbläsare. Den visar troligen inte denna och andra webbplatser på ett riktigt sätt. Du bör uppgradera eller använda en annan webbläsare.
Har alltid fått lära mig att inte äta råa äggvitor, och i program som Masterchef vägrar kockarna röra mat där de t.ex. vispat ett äggviteskum och piffat till uppläggningen med.
Blev mest nyfiken på om det var en skröna eller ej och jag orkar inte kolla upp källorna, men här står det lite: http://traningslara.se/raa-agg-macho-coolt-och-smidigt-men-bra/
Risken med råa äggvitor kan nog betraktas som rätt liten i Sverige. Dags att lära om då kanske!
Och nästa år vid den här tiden kanske jag förbereder för att skaffa mina alldeles egna höns, vilken lyx med egna ägg!
Ja, jag har sett en del på Masterchef så har också märkt att de vägrar äggviteskum. Men jag är uppväxt med "äggtoddy" (ägg och socker helt enkelt) och har alltid intagit ägg i rått format. Och aldrig blivit sjuk. Så jag kommer nog fortsätta med det också. Jag äter ju dock bara ekologiska och/eller närproducerade ägg. Orkar inte vara så "rädd" hela tiden, skulle bara få tvångstankar då. Har redan någon form av tvångstanke vad gäller mjölken, har en ritual som består av att lukta och titta i mjölkpaketet, sedan hälla upp en skvätt och lukta, titta, smaka, lukta, smaka innan jag bestämmer mig för om den är användbar eller inte. Och så är det även om jag drack av mjölken fem timmar tidigare
Nä precis, men kände att det nog var dags att slutligen läsa på lite, nu när råa äggvitor dök upp här. Och tänkte att nån annan kanske ville läsa lite. Eller är det bara jag som är nördig på sånt? Som sagt verkar det mest hänga på livsmedelshanteringen, både vad gäller hönsen och sen även äggen.
Och ja, en massa kaksmet har man ju tryckt i sig...
LV: Vad trist med tvångstankarna! Jag har inte alls tvångstankar i min vardag så kan inte riktigt föreställa mig, men det var inte min mening att bidra till en ny tvångstanke... Så skit i det nu, som du själv säger!
Haha, det där hade jag föreläsning om i fredags! Patogena mikroorganismer i animaliska livsmedelsprodukter, alltså Ingen stor risk i Sverige, men som med all annan mat är risken såklart ännu lägre om man kokat ägget eftersom alla läskiga bakterier och sånt har dött då
(bara lite kuriosa, vet inte om nån är intresserad men i alla fall: på samma föreläsning fick jag lära mig att anledningen till att det är så mycket större risk att få i sig framför allt campylobacter men även salmonellabakterier (minimal risk för salmonella i sverige dock) från kyckling än från nöt och fläsk är på grund av hanteringen vid slakt. De stora djuren hanteras manuellt medan kycklingarna tas i maskin vilket inte går att göra lika hygieniskt. Pengafråga...? )
Ja alltså det bidrar inte med någon tvångstanke, jag kommer bara inte att göra någon övervägning om det jag ska sluta äta råa ägg eller inte, så det är jag inte orolig för Det är mest rädslan att mat ska ha blivit dålig som bidrar till vissa tvångstankar. Kontrollerar ägg också innan jag använder dem.. Det är det senaste året jag börjat med de "rutinerna" så jag försöker hålla kontroll över dem så att de inte tar över på något vis. Försöker tänka lite "YOLO" i stället
Kropp & Själ
Jag saknar en tråd för uppskattning av goda gärningar, trevliga interaktioner och vardagshjältar.
När dagstidningen kom i pappersformat...
Kropp & Själ
Jag känner mig lite dum men jag har inte riktigt koll på begreppen och undrar om bukeoraklet kan hjälpa mig?
Som jag har förstått det är...
Kropp & Själ
Förra året hade jag en fantastisk jul. Vi ställde in julfirandet och det var lugnt och skönt helt utan stress.
I år är det tvärtom. Det...