Jag kan inte påstå att jag lusläst den, men bläddrar lite i den nu och det står bla att om man inte börjar arbeta med huden inom 2 timmar efter slakt, så bör den konserveras, för annars ruttnar den typ. Torkning, saltning och frysning är olika konserveringsmetoder. Vet att vi fick se en hög med älgskinn i skolan som var konserverade med salt i väntan på att dom skulle iväg till garveriet, mängder av grovkorningt salt på insidan!Nä precis, jag är också inne på att torka det!
Det är bara för kamptrasan som jag tänkte garvaMest för att det inte ska bli sprött och typ gå av när vi kampar med det
Tack för boktipset! Men jag vill ju börja nu, och har inte tid att vänta på nån bok
Skämt å sido, får nog beställa den där, det verkar tipsas om den överallt!
Boken tar upp hela processen, konservering, skrapning, vilka verktyg du behöver, avhårning, garvning (alla olika metoder), färgning, infettning, tvättning osv