Byta sjukhus?

arabia

Trådstartare
Jag behandlas för en bakterieinfektion i buken på SÄS Borås sjukhus, åker ut o in hela tiden o har gjort det sen i oktober, men känner att inget görs.
I helgen låg jag inne med svåra smärtor igen o jag fick endast ibumetin o alvedon som smärtlindring utöver alla antibiotika sorter jag äter. Kunde likagärna legat hemma o knaprat piller liksom. Jag vill komma igång o må bra, kunna jobba o umgås med vänner igen

Nu vill min pojkvän att jag skriver över mig till Sahlgrenska så jag kanske kan få bättre hjälp där, han bor i Gbg.

Kan man byta sjukhus bara så där? Känner att jag är beredd att göra vad som helst bara jag bra nu

Vill inte äta flera sorters antibiotika längre, gjort det sen 12 okt o tröttnat rejält
 
Sv: Byta sjukhus?

Det är nog inte omöjligt, men kan tänka mig att det är väldigt svårt eftersom man har sjukhus efter var man bor. De har ju patienter som måste komma till där och som bor där. Du kommer med största sannolkhet få ett nej av sjukhuset.

Jag går till ett sjukhus men får inte lov att vända mig och gå till en läkare på et annat sjukhus eftersom jag nte tillhör det sjukhuset och de oftast redan har fullt upp med sina "egna" patienter.
 
Sv: Byta sjukhus?

Ja du har rätt till sjukhusbyte! Be den nuvarande läkaren om "second opinion" det har man rätt att kräva, så att en annan läkare på annat sjukhus kan se över och ev komma med andra idéer eller behandlingar. Annars kan du också självremittera dig genom att skriva brev till sjukhuset i fråga
 
Sv: Byta sjukhus?

Ska kolla om det finn nån möjlighet att byta sjukhus, känner att tiden bara går o inget görs
Vilnte o orkar inte bara gå sjukskriven, vill bli frisk nu så jag kan komma igång o rida o jobba
 
Sv: Byta sjukhus?

Ja du har rätt till sjukhusbyte! Be den nuvarande läkaren om "second opinion" det har man rätt att kräva, så att en annan läkare på annat sjukhus kan se över och ev komma med andra idéer eller behandlingar. Annars kan du också självremittera dig genom att skriva brev till sjukhuset i fråga

Jag har funderat på det där med second opinion eftersom det ofta nämns på buke. Nu kollade jag upp det och nej, man har inte rätt att kräva det utom vid viss svår sjukdom. Däremot kan man fråga om det.

Från 1177.se:

en second opinion har man rätt till om

* man har en livshotande eller särskilt allvarlig sjukdom eller skada och

* diagnosen eller den föreslagna behandlingen kan innebära särskilda risker eller få betydelse för den framtida livskvaliteten.

Till exempel kan man ha rätt till en second opinion om man har cancer eller någon sjukdom i nervsystemet. Man kan alltid fråga sin läkare om man har möjlighet att få en second opinion.

TS - däremot vet jag inte vad som gäller om man vill byta sjukhus.
 
Sv: Byta sjukhus?

Folk tror att man kan kräva allt inom vården. Det kan man inte göra, men det tror folk oftast inte på...

TS, ring sjukhuset och fråga.
 
Sv: Byta sjukhus?

Ok trodde det var standard, jag kunde kräva det men var förvisso svårt sjuk också..
 
Sv: Byta sjukhus?

Jag vet att ibland har man rätt att välja. Men det är inte helt enkelt och ganska så snåriga regler.

Tex har jag rätt att föda på Mölndals Sjukhus fast jag bor i Halland. Nu väljer jag Varberg och det är det många från andra landsting som också gör.

Mycket verkar bero på vilket avtal sjukhusen har med respektive landsting och hur pass mycket specialistvård man söker.

Vad du skulle kunna göra är att när du åker in akut så välja tex Sahlgrenska akuten istället. Vet inte dock om det hjälper så mycket.
 
Sv: Byta sjukhus?

Är det olika landsting kan det vara knepigt. Bara en enkel gallblåseoperation bråkade Karolinska och Akademiska om. När patienten äntligen kom till Akkis blev det ett jäkla rabalder för det fanns mrsa på Karolinska dit patienten kom in akut.
 
Sv: Byta sjukhus?

Om du anser dig vara felbehandlad, har du då tagit upp detta till diskussion med din vårdgivare?
 
Sv: Byta sjukhus?

Är det olika landsting kan det vara knepigt. Bara en enkel gallblåseoperation bråkade Karolinska och Akademiska om. När patienten äntligen kom till Akkis blev det ett jäkla rabalder för det fanns mrsa på Karolinska dit patienten kom in akut.

Mrsa finns nog på varenda sjukhus/vårdinrättning idag. Det är inte ebola-ovanligt längre med resistenta bakterier, tyvärr.
 
Sv: Byta sjukhus?

Vad är planeringen då?

Baserat på vilken typ av infektion du har bör det finnas en tanke bakom behandlingen av ansvarig läkare. Vad säger dom?

Om inte behandlingen fungerar vad är nästa steg?

Ta reda på det först om du inte redan vet. Att överflyttas till SU tror jag inte kommer att lösas. Funnits sådana diskussioner innan där jag vet att SU sagt nej
 
Sv: Byta sjukhus?

Det här var inte idag utan 4-5 år sen

Nåja, det var nog samma sak då. Möjligtvis har vi fler resistents sorters bakterier idag, inte bara mrsa. Och i vilket fall så är ju inte det relevant för trådfrågan heller, ännu mindre om det gällde för 4-5 år sedan.
 
Sv: Byta sjukhus?

Har gått på antibiotika sen 12 okt 2013, provat många olika sorter under denna tiden, vissa har jag reagerat allergiskt mot, andra har inte varit bra att behandla med under lång tid, just nu äter jag Doxyferm sen ca en månad tillbaka o Flagyl som jag haft till o från hela tiden, jag åker som sagt var in o ut på sjukhuset, men inget görs liksom, dom ger mig min antibiotika o lite alvedon o jag ligger där o gör inte mer än så i princip.

Just ja glömde tala om att jag har ett främmande föremål i buken oxå, nått i metall som de inte riktigt vet vad det är, det tvistast väldigt mkt om detta ska tas bort eller inte, inktionsläkare o gyn tycker att den ska tas bort, medan kirurgen säger nej, under tiden så får jag inte rida för den kan perforera tarmen, tas den inte bort innebär det att jag inte får rida mer alls då?
Jag vill liksom bara bli bra nog så jag klarar av att sköta mitt jobb, klarar inte jobba på heltid idag för jag blir fort sämrenär jag ansträngt mig, men halvtid går hyfsat bra vilket jag ska jobba nu månaden ut

Det är väl framför allt det främmande föremålet som gör att jag vill byta sjukhus, får inte reda på om ifall den påverkar infetionen då dessa sitter på ung samma ställe
 
Sv: Byta sjukhus?

Det låter ju inte omöjligt att de två har med varandra att göra på något sätt. Kroppen brukar generellt inte gilla främmande föremål.

Hur har du fått infektionen? Är det från någon operation eller har den bara "dykt upp"?

Har dom någon teori på hur du fått ett metallföremål i magen?

Vet du varför dom inte vill operera?

Tycker det hela låter väldigt skumt överlag.

Förstår att du vill ha en second opinion. Tror tyvärr att enda sättet är att vara extremt envis. Ett annat är som sagt att välja åka in akut på ett annat stort sjukhus. Det kan ibland få saker och ting att hända.
 
Sv: Byta sjukhus?

Hur jag fått infektionen vet jag inte, fårliksom inga svar på alla mina 1000 frågor
Hur metallbiten hamnat i min mage är litet ? fortfarande, men de misstänker att det är en liten klämma efter min galloperation för några år sedan som är kvar eller har lossnat o vandrat ner, ingen vet med säkerhet
De vill i nuläget inte ta bort den iaf iom att infektionen kan sprida sig, den är idag inkapslad o minskar sakterliga, men det är så jäkla jobbigt o inte få veta nått
 
Sv: Byta sjukhus?

För ganska så många år sedan så hade min häst ett sår under magen som inte ville läka. Det var ca 20 cm framför snoppen. Det varade och hade sig. Ingen feber och antibiotika hjälpte bara för stunden.

När det gått mer än ett halvår så kände jag plötsligt en liten metallbit i såret. Veterinären gjorde en liten operation och fick bort metallföremålet. Såret började läka omedelbart och snart syntes bara ett litet ärr.

Efter att ha pratat med uppfödaren till hästen så visade sig det att hästen var opererad för navelvbråck som liten fölis. Metallgrejen var ett clips som använts för att sy ihop bråcket.

Clipset har alltså stötts bort av kroppen och vandrat en bit för att sedan komma ut. Tog minst 6 månader. Innan det kom ett sår så var det en liten böld där i kanske 6-8 månader.

Låter lite likt ditt problem. Kanske finns det inte så mycket annat att göra än att vänta ut det?
 

Liknande trådar

Kropp & Själ För tre veckor sen blev jag påkörd (för er som sett förra tråden, föraren är fortfarande inte hittad :() Initialt, redan på akuten...
12 13 14
Svar
272
· Visningar
27 893
Senast: GotAsecret
·
Hästvård Jag vet inte hur jag ska göra så jag skriver här och hoppas på lite bra svar. Jag har en jätte skicklig hovis som jobbat som klinik...
3 4 5
Svar
88
· Visningar
9 865
Senast: kryddan
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Köpa hus
  • Engelsk grammatik
  • Vad gör vi? Del CXCVI

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Burkfisk
Tillbaka
Upp