Bukefalos 26 år!

Dålig vänster sida

B

**BORTTAGEN**

Undrar om ni har några tips....hästen: så som det är nu travar han hyggligt, men inga topptider precis så något måste ju förbättras. han är tydligt svagare i vänster sida, står man framför hästen och han står helt rakt ser man att musklerna inte är alls lika på vänstersidan. Det finns ingen möjlighet att longera hästen på ett bra sätt där han står nu.

-Ridträning med extra mycket vänstergalopp? (typ 2 vänster 1 höger osv) :idea:
-vad kan man annars göra? :confused:
 
Jag skulle försöka få tag på en duktig equitreapeut/kiropraktor/massör, och i första hand korrigera de fel som hästen tydligen har...dom BLIR inte bara sneda utan anledning, jag förutsätter också att hästen är genomgådd av veterinär, röntgad osv.
Sedan kan du börja jobba upp vänstersidan :)
 
R

Rikkan

Jag instämmer i det Martha säger.

Sedan så kan man träna sina travare enligt den akademiska läran "barock". Det är ett skonsamt sätt, om människan behärskar sig själv och kan respektera hästen -vill säga.
Bra sätt att stärka både muskler, psyke och koordination.

Jag arbetar från marken med mina hästar som ett komplement till träning och stretching.

Få travare har fått möjligheten att skolas under sadel på ett vettigt, förfinat, sätt och därför så anser jag att markträningen bör få ta tid -för att ryttaren ska lära känna hästen och börja förstå hur man påverkar hästen bara genom sig närvaro. :angel:

Bra för hästen att slippa den vanliga "stressen" för en kort stund.
Viktigt att ta det MYCKET försiktigt i början. Det är verkligen ETT steg i taget som gäller.

Jag kombinerar markträningen med löslongering och vanlig longering. Där det handlar om lydnat och smidighet. Alltså så koncentrerad smidig koordinations träning. Inte full fart på volt, puls och flås -utan mer Yoga (i tankesättet).

I motsats till travet så är mottot att arbeta (så kort och koncentrerat och) LÅNGSAMT som överhuvudtaget möjligt, vilket är skonsamt ENBART när det utförs med förståelse och kunskap om hästens kapacitet dvs. starka och svaga sidor och punkter.

Det är lätt att se var och hur hästen har problem. Och framförallt så är det fantastiskt att se hur hästen blir extremt lyhörd på röst, bett och rörelse, utvecklar sin mentala kapacitet, stressar av, återfår smidigheten och styrkan i kroppen.

:smirk:

Baksidan är att man börjar inse hur extremt man påverkar sin häst.
Människans svagheter och brister lyser som månljus rakt i ansiktet på en... :D
Självransakan i allra högsta grad, en nödvändig utveckling för att komma ett steg närmare i förståelsen av hästen!
 

Liknande trådar

Hästvård Har en ponny som skoddes på fredagen, inte visade någonting på lördagen men på söndagen påväg in (från knölig och frusen hage) var han...
Svar
4
· Visningar
790
Hästvård Hejsan! Jag tror att jag skriver här för att kunna bolla min oro med någon som har nya tankar och idéer att ta upp med veterinären:)...
9 10 11
Svar
216
· Visningar
12 570
Hästvård Jag undrar hur ni tänker kring hältor som dyker upp plötsligt och där man redan nästa dag ser en tydlig förbättring? Brukar ni ha is i...
Svar
12
· Visningar
902
Hästvård Skulle behöva lite tips ang min 13 åriga ponny. Denna lilla häst har varit på kliniken otaliga gånger men känns som grundproblemet...
2
Svar
20
· Visningar
2 464

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp