Men kycklingen! Jag är så stört nojjig öve kyckling och fläsk så jag emigrerar ut ur huset när det tillagas av någon annan alltid....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Går man i lagårn och mjölkar och samtidigt käkar glass så är det inte säkert att det där som man känner rinner nedför fingrarna är glassen som rinner,,,,,,,,Måste man verkligen det?!Jag som tycker om det där lilla stinget man får i eftersmaken när det är lite kattskit med på ett hörn, lite extra dressing liksom
![]()
Jag är inte helt bekväm med att steka kyckling. Jag kör alltid min fail-safe-kyckling vilket är kyckling med valfria kryddor och tillbehör i en lergryta i ugnen på 220 grader i 1½ timme.Men kycklingen! Jag är så stört nojjig öve kyckling och fläsk så jag emigrerar ut ur huset när det tillagas av någon annan alltid....
Jag har råkat bli sprejad med grispiss i ansiktet och sedermera slickat mig kring munnen i fel ögonblick.Går man i lagårn och mjölkar och samtidigt käkar glass så är det inte säkert att det där som man känner rinner nedför fingrarna är glassen som rinner,,,,,,,,"titta först och slicka sen" gäller för det smakar inte alls som chokladglass,,,,,,,,, märkte jag.
![]()
![]()
Är du egentligen min man?Och det här med lukt och smak....klämkäcka människor kläcker alltid ur sig jaaaaaa men luktar det och smaaaakar det bra är det bara att äta! Här slänger vi inget alls! Men om man är neurotisk som jag då luktar och smakar allt fan efter utgångsdatumet.....
Men sluta läs utgångsdatumet då, problem solved!Och det här med lukt och smak....klämkäcka människor kläcker alltid ur sig jaaaaaa men luktar det och smaaaakar det bra är det bara att äta! Här slänger vi inget alls! Men om man är neurotisk som jag då luktar och smakar allt fan efter utgångsdatumet.....
Ingen höjdare kan jag tänka mig, jag fick mitt vattenintag på förra stället kontaminerat med flytgödsel från svin då födseln spreds på frusen mark som det timmarna efter började spöregna på så skiten hamnade i viken istället. Vattnet smakade beskt hela sommaren.Jag har råkat bli sprejad med grispiss i ansiktet och sedermera slickat mig kring munnen i fel ögonblick.
Är du egentligen min man?
Han verkar resonera att Bäst före = ruttet efter.
Men han HAR i någon mån ändrat sig. En gång gjorde han kladdkaka (och åt) med ägg som "gick ut" tre dagar tidigare (kylskåpsförvarade...) Och en gång drack han ett glas mjölk efter midnatt, mjölk som hade utgångsdatum före midnatt.![]()
Det var lite... bittert.Ingen höjdare kan jag tänka mig, jag fick mitt vattenintag på förra stället kontaminerat med flytgödsel från svin då födseln spreds på frusen mark som det timmarna efter började spöregna på så skiten hamnade i viken istället. Vattnet smakade beskt hela sommaren.Sjuk? Nää inte det minsta.
Jupp. Jag är egentligen Björks förtäckta man. Modigt av honom med äggen....Är du egentligen min man?
Han verkar resonera att Bäst före = ruttet efter.
Men han HAR i någon mån ändrat sig. En gång gjorde han kladdkaka (och åt) med ägg som "gick ut" tre dagar tidigare (kylskåpsförvarade...) Och en gång drack han ett glas mjölk efter midnatt, mjölk som hade utgångsdatum före midnatt.![]()
Ja, jag börjar nog undra om det är därför ja är så bitter.Det var lite... bittert.
Antar att det vänder sig i magen på dig när jag säger att jag hade ett paket mjölk stående i kylskåpet, oöppnat visserligen, en månad efter att datumet gått ut. Öppnade och drack, smakade som om det just kommit från affären.Jupp. Jag är egentligen Björks förtäckta man. Modigt av honom med äggen....
Men sluta läs utgångsdatumet då, problem solved!
Jag lever på utgången mat jag hittar i containrarna och har aldrig blivit sjuk av det, dessutom smakar och luktar det lika fräscht som när det paketerades om bara förpackningen är hel. Köttfärs kan lukta lite skumt beroende på den skyddande atmosfären men luktar den okej efter en timmas luftning ute på bänken i rumsvärme så är den okej.
Bäst-före och sista förbrukningsdag är en väl inprogrammerad myt som livsmedelsindustrin hjärntvättat folk att tro helhjärtat på.
Kanske bäst att kolla om du kokar morgonkaffet med vatten eller avslag från septiktanken.Ja, jag börjar nog undra om det är därför ja är så bitter.![]()
Oj, det hade faktiskt inte jag gjort. En veckas oöppnat, kanske några dagar till... Men inte en månad.Antar att det vänder sig i magen på dig när jag säger att jag hade ett paket mjölk stående i kylskåpet, oöppnat visserligen, en månad efter att datumet gått ut. Öppnade och drack, smakade som om det just kommit från affären.
Jag tänkte först hälla ut det, såklart i tron att det skulle vara dåligt som satan, det är ju ändå någon slags pappförpackning mjölken förvaras i, stack ned näsan i förpackningen, luktade som vanlig mjölk, smakade lite, smakade som vanlig mjölk. Jag tänkte att vafan man kan ju inte hälla ut drickbar mjölk, så jag drack upp det istället.Oj, det hade faktiskt inte jag gjort. En veckas oöppnat, kanske några dagar till... Men inte en månad.
Tumregel: Är mjölken öppnad men korken åtskruvad igen så håller mjölken 3 veckor vid 4+ efter bäst-före. Har mjölken blivit varm pga. transport (eller legat i en solvarm container över dan) gäller fortfarande ovanstående.Oj, det hade faktiskt inte jag gjort. En veckas oöppnat, kanske några dagar till... Men inte en månad.
Allting är ju fortfarande förpackat när det slängs utom frukt och grönt men det brukar hamna högst upp så det är aldrig mosat eller kladdigt. Ibland måste jag skölja förpackningarna men då är det bara fil eller dylikt som kladdat ner dom så en tur i diskhon under vattenkranen fräschar upp det hela igen. Frukt och grönt som är nersolkat får dock ligga kvar.Först tänkte jag "container Blä" och kom att tänka på någon man i ett program om udda människor för många år sen som levde på roadkill. Han plockade upp påkörda djur han hittade och åt upp. Ibland kunde de vara uppvsvullna, men han brukade bara skära bort partier av kött som var angripna av maggots......
Men sen tänker jag att "tja, jo" - containermat är nog inte så farligt i jämförelsen med roadkill-mannen. Jag är noga med vad jag bjuder ANDRA på - våra barn vill jag inte riskera ge något olämpligt och maken - ja.... Nej, det går bara inte (han skulle aldrig våga låta mig laga mat till honom igen om han upptäckte något eller faktiskt gud-förbjude blev dålig i magen av något). Men mig själv; Ja vore det bara JAG så skulle jag nog kunna äta bra mycket mer "gammal mat" än jag i verkligheten gör.