Hade ni tagit en smutsig skopa?

Oavsett vilken skopa folk väljer så misstänker jag att alla använder händerna för att öppna locken på godislådorna. Och för att röra saker på andra ställen i affären. Jag tror inte att mitt lösgodisköp påverkas ur hygiensynpunkt beroende på om jag tar en använd skopa eller ej. Jag ser just det som något som spelar roll för allergiker.
 
Skulle aldrig stå och vänta på ren skopa. Dels är jag kroniskt urUSEL på att stå i kö och vänta, dels hade jag aldrig ens tänkt tanken att det är en hygienaspekt att lägga vikt vid. Då hade jag nog inte ätit lösviktsgodis överhuvudtaget :)
 
Tyvärr är det ju inte bara barn som kladdar i burkarna. Har sett otaliga vuxna plocka oförpackat med bara händerna.
Jag tycker personligen det är svårt att ta typ kexchoklad med skopa då de gärna faller av så där plockar jag ibland med fingrarna men då mycket försiktigt så jag bara rör de jag tar och inga andra.

Om det är såna där små kexchokladbitar som är inslagna i papper spelar det ju ingen roll. Det är inte värre än att man rör andra chokladbitar i vanlig storlek när man plockar dem ur hyllan.
 
Om det är såna där små kexchokladbitar som är inslagna i papper spelar det ju ingen roll. Det är inte värre än att man rör andra chokladbitar i vanlig storlek när man plockar dem ur hyllan.
Fast de kommer ju ligga och gotta sig tillsammans med det oinslagna godiset i påsen.
 
Jag köper BARA lösvikt från mitt jobb, skulle aldrig drömma om att köpa på EKO mfl hur billigt det än är haha.. Beror ju dels på att lösvikten faller under min avdelning (på gott & ont) men absolut främsta är att våra kunder är drillade i att ta med sig skoporna till kassan så dom diskas efter varje kund. Vi torkar lock varje dag. "Min" lösvikt är alltid super-duper-färsk! Har den mittemot kassan så inga kladdiga barn-fingrar i några lådor här inte :D Icas personal kommer till oss & köper sin lösvikt, det säger väl en del haha... Under pandemin så la vi till en hel del nya rutiner bla att diska lösvikts-skopor efter varje kund. Vi spritar även alla handtag/ kontaktytor i hela butiken fortfarande 2 ggr/ dag. Har plexiglas i kassan & erbjuder även hand-sprit i butiken.
 
Det är bara ett problem om man har riktigt smutsiga händer, enligt mig. Och då ska man förstås varken plocka inslaget godis eller äpplen med händerna - eller pilla på andra varor som andra kan ta med sig hem.
Kanske men det är ju inget bekymmer att plocka det förpackade godiset utan att ta i resten av bitarna så jag fortsätter nog som jag gör. Tidsförlusten jämfört med att gräva ner hela näven lär vara sisådär 10 sekunder.
 
Tyvärr är det ju inte bara barn som kladdar i burkarna. Har sett otaliga vuxna plocka oförpackat med bara händerna.
Jag tycker personligen det är svårt att ta typ kexchoklad med skopa då de gärna faller av så där plockar jag ibland med fingrarna men då mycket försiktigt så jag bara rör de jag tar och inga andra.

Men saker som kexchoklad, tvix, snickers osv är ju insvept i papper så där har jag inga hämningar att ta med händerna. Särskilt som jag är mycket kort och det alltid slutar med att det mesta hamnar på golvet när jag försöker skopa.
 
Jag köper BARA lösvikt från mitt jobb, skulle aldrig drömma om att köpa på EKO mfl hur billigt det än är haha.. Beror ju dels på att lösvikten faller under min avdelning (på gott & ont) men absolut främsta är att våra kunder är drillade i att ta med sig skoporna till kassan så dom diskas efter varje kund. Vi torkar lock varje dag. "Min" lösvikt är alltid super-duper-färsk! Har den mittemot kassan så inga kladdiga barn-fingrar i några lådor här inte :D Icas personal kommer till oss & köper sin lösvikt, det säger väl en del haha... Under pandemin så la vi till en hel del nya rutiner bla att diska lösvikts-skopor efter varje kund. Vi spritar även alla handtag/ kontaktytor i hela butiken fortfarande 2 ggr/ dag. Har plexiglas i kassan & erbjuder även hand-sprit i butiken.
Färskt godis är naturligtvis alltid bäst men resten skulle jag aldrig orka med. Det räckte med nästan två år av eländet. 😅
 
Men saker som kexchoklad, tvix, snickers osv är ju insvept i papper så där har jag inga hämningar att ta med händerna. Särskilt som jag är mycket kort och det alltid slutar med att det mesta hamnar på golvet när jag försöker skopa.
Ja då gör du ju som jag gör.
De vuxna jag pratade om i övrigt tar godis direkt med händerna ur lådorna som barn gör, alltså oförpackat godis som typ punchpraliner.
 
Om man är så rädd för bakterier och "smuts" är lösgodis och matvaruaffärer helt fel ställen att köpa/vistas i.

Lärde mig när jag var liten "Lite skit rensar magen" och anser att det nog är rätt nyttigt att inte vara för hygienisk så att säga, det är bra för kroppen att utsättas för lite olika, och jag kan inte låta bli att fundera på hur många som blivit sjuka av lösgodis just? Förr hade man typ två skopor i lådorna som förvarades i någon godislåda. De byttes inte ut efter varje person.
 
Om man är så rädd för bakterier och "smuts" är lösgodis och matvaruaffärer helt fel ställen att köpa/vistas i.

Lärde mig när jag var liten "Lite skit rensar magen" och anser att det nog är rätt nyttigt att inte vara för hygienisk så att säga, det är bra för kroppen att utsättas för lite olika, och jag kan inte låta bli att fundera på hur många som blivit sjuka av lösgodis just? Förr hade man typ två skopor i lådorna som förvarades i någon godislåda. De byttes inte ut efter varje person.
Rädd för bakterier och smuts kan man nog inte kalla någon som dagligen spenderar x antal timmar med ca 10 1- och 2-åringar... :D
 
Zamma här, om jag inte dött av ztreetfood/marknadzmat/frukt i främmande land zå lär jag inte dö i sverige heller

Jag at "street food" i Asien i manga ar. Tre ganger blev jag sjuk, en gang salmonella och tva ganger amoeba dysenteri. Vid forsta tecken pa Amoeba gick jag till doktorn och fick metron-someting or other, medan salmonella oftast forsvinner av sig sjalv och om det inte gjorde det gick man till doktorn och fick en antibiotic "flour"- something or other antibiotica.
Bada gangerna med amoeba var vi en grupp av manniskor som at fran samma vendor och kunde latt veta varifran det kom, och det var gronsakerna ... sa vi uteslot den vendorn och handlade fran andra i fortsattningen. :)

Jag fortsatte att ata street food (de absolut godaste chicken skewers i the world), gronsaker och frukt. Ju langre vi bodde dar desto taligare blev vi. Jag har nu Crohn's disease och collagenous colitis och min "mag lakare" havdar bestamt att jag hade inte klarat magen sa bra som jag gor om jag inte hade vant den vid allt mojligt innan.
 

Liknande trådar

Hästmänniskan Gammal användare - nytt nick för att få helt utomstående åsikter på problemet, som inte grundar sig på inlägg jag skrivit tidigare...
2
Svar
38
· Visningar
11 259
Senast: QueenLilith
·
  • Låst
  • Artikel
Dagbok Efter mitt förra blogginlägg kom jag att tänka på det här med att jag var bra på att förtrycka mig själv under min uppväxt… Och då kom...
Svar
19
· Visningar
3 339
Senast: cassiopeja
·
Skola & Jobb Jag avundas människor som bara "vet" vad de ska göra i resten av livet från stunden de lämnat gymnasiet. När jag själv slutade gymnasiet...
Svar
6
· Visningar
2 188
Senast: Wonna
·
Relationer Min familj har under leva min levnadstid varit bästa vänner med en annan familj. Den andra familjens barn blev som mina syskon och vi...
3 4 5
Svar
83
· Visningar
8 433

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Burkfisk
Tillbaka
Upp