Bukefalos 26 år!

inspänningstyglar?

O

_otursbarn_

varför? hur hårt ska dom sitta..vart fäster man dom?? :confused: :confused:
 
För det första ska du se till att du har lagom elastiska inspänningstyglar. Sen ska du ha en bra longer/tömkörningsgjord.

Börja med tyglarna löst inspända alternativt på mer spända på yttersidan där den kan var aspänd som stöd. Sen ska den vara så spänd att hästen kan gå rakriktad och med nosen i lod. Du spänner den antingen i ringarna på sidan eller i de ringarna högst upp. På en mer rutinerad häst kan du använda longerlinan som ledande tygel.

Jag tycker dock att du ska ta hjälp av någon!!

/C
 
O

_otursbarn_

måste man ha longergjord..kan man inte ta en sadel..har sett många gör det(ta sadel asså) ??
elastiska? vart hittar man såna? :confused:
 
självklart kan du ta din sadel!..
bara du inte spänner de under schabraket..om du fattar så att inspänningstyglarna åker ner undehrästen....
Elastiska hittar du..i häst affärer..fårga de som jobbar!
 
O

_otursbarn_

vadå under shabraket? asså..ska d sitta innan den där remmen som sadelgjorden sitter ihop med shabraket i? asså över det? är det såna med gummiringar ni menar? :confused:
 
K

knyttet

Vet man inte hur och varför man ska använda inspänningstyglar så är den bästa lösningen (för hästen) att låta bli. :devil:
 
J

jojjo_blondin

ja navänder halsförlängare när ja longerar, KONTROLLERAR nogrannt att den är lika lång på båda sidor så att hon inte blir sned.. har två sporremmar som ja fäster i sadelgjorden på var sida, sätte fast dom där, löst förstt, spänner efter hand..
 
O

_otursbarn_

vet varför..skrev så för att d ska låta bvra..men asså jag vill veta hur dom ska sitta å så :banana: sen om jag använder dom eller inte... det vet ja inte..(gör ja d så tar ja hjälp) :bump: :rofl:
 

Liknande trådar

Hästvård Hej! Min nya älskling är väldigt fäst vid sina kulor. Så pass fäst att dom inte fanns att finna när han skulle kastreras liggande på...
Svar
4
· Visningar
732
Utrustning Funderade på att ha ett nova bett att växla med men had hört från flera att dom har gått av. Så ville höra flera erfarenheter. Har ni...
Svar
11
· Visningar
655
Utrustning Hej, Jag har länge varit sugen på incrediwears exercise circulation bandages, då jag har testat deras humanprodukter. Jag har förstått...
Svar
2
· Visningar
323
Utrustning På tyska heter den Dreieckszügel eller Wiener Zügel. Något som kanske inte framgår tydligt av bilden är att det är en tygel som fästs i...
2
Svar
22
· Visningar
1 638

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Enmanshund
  • Hjälp oss hitta vår drömhund

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp