Bukefalos 25 år!

inspänningstyglar?

O

_otursbarn_

varför? hur hårt ska dom sitta..vart fäster man dom?? :confused: :confused:
 
För det första ska du se till att du har lagom elastiska inspänningstyglar. Sen ska du ha en bra longer/tömkörningsgjord.

Börja med tyglarna löst inspända alternativt på mer spända på yttersidan där den kan var aspänd som stöd. Sen ska den vara så spänd att hästen kan gå rakriktad och med nosen i lod. Du spänner den antingen i ringarna på sidan eller i de ringarna högst upp. På en mer rutinerad häst kan du använda longerlinan som ledande tygel.

Jag tycker dock att du ska ta hjälp av någon!!

/C
 
O

_otursbarn_

måste man ha longergjord..kan man inte ta en sadel..har sett många gör det(ta sadel asså) ??
elastiska? vart hittar man såna? :confused:
 
självklart kan du ta din sadel!..
bara du inte spänner de under schabraket..om du fattar så att inspänningstyglarna åker ner undehrästen....
Elastiska hittar du..i häst affärer..fårga de som jobbar!
 
O

_otursbarn_

vadå under shabraket? asså..ska d sitta innan den där remmen som sadelgjorden sitter ihop med shabraket i? asså över det? är det såna med gummiringar ni menar? :confused:
 
K

knyttet

Vet man inte hur och varför man ska använda inspänningstyglar så är den bästa lösningen (för hästen) att låta bli. :devil:
 
J

jojjo_blondin

ja navänder halsförlängare när ja longerar, KONTROLLERAR nogrannt att den är lika lång på båda sidor så att hon inte blir sned.. har två sporremmar som ja fäster i sadelgjorden på var sida, sätte fast dom där, löst förstt, spänner efter hand..
 
O

_otursbarn_

vet varför..skrev så för att d ska låta bvra..men asså jag vill veta hur dom ska sitta å så :banana: sen om jag använder dom eller inte... det vet ja inte..(gör ja d så tar ja hjälp) :bump: :rofl:
 

Liknande trådar

Utrustning Ja, som rubriken säger - Ni som har kört eller kör med halsrem, hur, var och med vad fäster ni grimskaftet när ni kör med halsrem? Då...
Svar
3
· Visningar
345
Utrustning Hej. Köpte stigläder för ett tag sedan, men har två frågor. 1, finns det någon viktgräns på dessa stigläder(lägger in bilf)? Jag har...
Svar
3
· Visningar
363
Utrustning Ska köpa ett nytt ländtäcke inför vintern och vill gärna ha lite tips! Vill ha: - Fleece eller ull i bra kvalitet, alternativt ngt...
2
Svar
24
· Visningar
960
Utrustning Hjälp! Om inte jag minns fel är dessa köpta som westerntyglar (Fråga mig inte varför jag köpt i syntet, de har legat hos mamma oklart...
Svar
6
· Visningar
641

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Träning & hälsa tråd 8
  • Vad såg ni senast? Del 3
  • Östrogen mot UVI?

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp