Skimmel_Flickan

Trådstartare
Hur ser dom ut?
jag tror att min häst har fått det...
Hon har haft ca 5mm stor (äkligt) kryp. Hon har haft mer än en :(
om det inte är löss vad kan det då vara? ( hon är än så länge den ända hästen i stallet som har fått det)
 
Löss äggen syns tydligt i pälsen om det är löss. Det är små gula ägg som sitter fast hårt på hårstråna.
Två av mina har det och jag har använt switch Pure on på dem.
Har dock ej sett några levande krypande löss.

Däremot så såg jag något otäckt i onsdags....
ÄLGLOPPOR!!!
Hästarna blir TOKIGA av dem!! Han snurrade runt smo en galning i boxen och kastade sej runt och ville klia på baken. Dom är ganska stora och brukar inte vara så många enligt vad jag hört.. Svarta 3-5 mm långa.
Hur har din häst betett sej??
Kan det vara sånna??
 
Vad gör man åt älglopporna???? Vet att de dör när det har varit frost nån natt men så länge kan min häst inte vänta!
 
Tror oxå det är älgloppor. Dom är riktigt äckliga! Jag har bara hittat i svansen, och en som precis landade på baken :crazy: Dom ser ut som en blandning mellan en fluga och spindel ungefär, platta och brunsvarta. När dom har hittat ett värddjur (eller människa...) tappar dom vingarna, och spinger i sidled istället (kallas även snedspringare)

Sessan fick gula lite variga skorpor i svansen, som nog kom från lopporna. Jag tvättade svansen (eller vart dom nu är)med Hexocil och sköjde med Äppelcidervinäger (vinäger ska tydligen hålla dom borta). Skorporna smörjade jag med Equicreme. Det kliade väldigt, men efter ett par dar var det borta.
 
Det är nog älgloppor.
Hon kliar sig väldigt myket.
kan hon smitta mig?
jag fick en på kinden en gång men jag
lyckades ta bort den
 
Det smittar inte. Antagligen sätter dom sig på henne när du rider i skogen. Dom kan sätta sig på dig med, men dom gillar inte människor så dom brukar inte bli långvariga.

Jag har bara hittat en eller ett par åt gången, men det är väl olika. Dom har suttit i svansen, men dom kan nog finns lite varstans.

Testa att skölja med äppelcidervinäger om du tror att hon har nån, så brukar dom försvinna!
 
Alla hästar i vårt stall har oxå älgloppor i pälsarna, mer eller mindre. Jag rider rätt mkt ute i skogen, plockar nog bort en 5-10 varje dag. Inte så ql men pållan tkr ju inte direkt om dom! Tänk på att trampa på dom så man vet att dom verkligen inte kan sätta sig i pälsen igen.... Fast dom har kanske inga vingar då? jaja.
Vi brukar ha älgloppor varje höst, men jag tror dom försvinner snart när det börjar bli lite kallare. Vi har nog haft dem i 2 v minst. Hundarna har oxå.
Själv har jag aldrig märkt ngt av dem på mig, jag tror inte de gärna biter på människor, så det är nog ingen fara!
 

Liknande trådar

Hästvård Jag var och hälsade på i ett stall som verkade vara jättetrevligt. Så stod jag och stallägaren och pratade vid en hylla med kraftfoder...
Svar
15
· Visningar
1 448
Hästvård En ponny som står i samma stall som mina hästar har fått löss.. Inte min ponny men den behandlas smed switch tror jag. Hästarna står...
Svar
1
· Visningar
1 067
Övr. Barn Jag blir tokig. Jag skrev ju i början av sommaren att vi hade löss, vi är fortfarande inte av med dom. Under tva perioder i sommar har...
Svar
16
· Visningar
1 269
Senast: turbofling
·
Hästvård Hade ju hoppats att detta elände skulle ha dött nu, men ícke! hittade idag stora områden på min stackars häst som blivit ätit under sitt...
Svar
7
· Visningar
720
Senast: QueenLilith
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Uppdateringstråd 29
  • Lös i magen
  • Ännu en tråd om hundfoder

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp