Läste för ett tag sedan en artikel av en sjuksköterska med ett barn med diabetes och hon hade testat att mäta blodsockret med och utan ägg.
Hittade artikeln:
https://atdigfriskare.se/vi-testade-hur-vart-blodsocker-paverkades-av-var-frukost/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Läste för ett tag sedan en artikel av en sjuksköterska med ett barn med diabetes och hon hade testat att mäta blodsockret med och utan ägg.
Ja alltså det är ju ganska komplext det där med mättnadskänsla. Dels beror det lite på dagsformen men även hur man äter överlag skulle jag tro. Jag vet att t.ex inte blir hungrig/sugen lika ofta om jag inte ätit större mängder socker som godis på någon vecka.Haken med den affären är ju att om jag är mätt till lunch på bara en macka med ost/ägg. Så är havregrynsgröt med ostmacka och ett ägg mer mat än bara en macka.
Dock måste jag säga att det verkar som att man kan vänja kroppen vid havregrynsgröt, jag håller mig mycket längre på en portion numera än jag gjorde för några år sedan.
Går ju inte att veta vad som påverkat och inte när hon byter ut både gröten och smörgåsen och drycken samtidigt?Läste för ett tag sedan en artikel av en sjuksköterska med ett barn med diabetes och hon hade testat att mäta blodsockret med och utan ägg.
Hittade artikeln:
https://atdigfriskare.se/vi-testade-hur-vart-blodsocker-paverkades-av-var-frukost/
Nä, det håller jag med om, utbytet av artikeln var mer att "fel" frukost ger ett högt blodsocker. Rådet att äta protein och fett tillsammans med gröten eller müslin har jag fått från artiklar skrivna av dietister, det hade varit intressant att också läsa vetenskapliga studier om detta.Går ju inte att veta vad som påverkat och inte när hon byter ut både gröten och smörgåsen och drycken samtidigt?
Ägget kan vara hela skillnaden eller inte påverka alls...
Gärna finskuren purjo eller lite klippt gräslök på. Och helst på knäckebröd, inte mjukt bröd.Kall skivad potatis som pålägg på smörgås var helt nytt för mig, aldrig stött på det förr men jag skall testa. Bara potatis eller något mer?
Kall skivad potatis, gräddfil och lite gräslök på knäckebröd är gott.Kall skivad potatis som pålägg på smörgås var helt nytt för mig, aldrig stött på det förr men jag skall testa. Bara potatis eller något mer?
Jag använder Alpros soyamjölk till gröten, den med extra protein i. Den är så vansinnigt god!!! Sen blåbär till, ibland. Men just den soyamjölken är lite söt i smaken, annars blir havregrynsgröt urtrist och jag måste sockra.....Ang. gröt så äter ju folk den så olika. En vän sa att han inte blir mätt på gröt och det visade sig att hans bestod av själva gröten (havregryn, salt, vatten), mjölk och nån sylt. När jag äter gröt brukar det vara gröten, blåbär, äpple, sojamjölk, valnötter, pumpafrön (eller solrosfrön) och kanel. Ibland även banan. Jag skulle inte heller bli så mätt av havregryn och sylt liksom.
Jag har inte hittat den med extra protein än, har bara hört att det ska ha kommit nån sån. Älskar alpros sojamjölkJag använder Alpros soyamjölk till gröten, den med extra protein i. Den är så vansinnigt god!!! Sen blåbär till, ibland. Men just den soyamjölken är lite söt i smaken, annars blir havregrynsgröt urtrist och jag måste sockra.....
Jo men precis, förstår de som äter med frukt, någon form av nötsmör eller kanske vänder ned ett ägg. Då blir det ju så mycket mer än bara gröt liksom!Jag tror mycket handlar om att de som står sig på det äter en rejäl portion så att säga. Det är ju väldigt kalorisnålt så äter man en liten/mellan portion med en liten skvätt mjölk som kanske inte heller är fullfet och lite kanel eller minimalt med sylt bara så är det ju inte så konstigt att man inte står sig speciellt länge.
Havregryn är nyttigt och lite bukfylla blir det ju ändå så kombinerar man det med ett kokt ägg och en knäckemacka så funkar det super. Det finns även de som rör i ägg i själva gröten men det tycker jag är lite äckligt tyvärr![]()
Jag är ju också sån att jag inte blir mätt på havregrynsgröt. Efter en knapp halvtimme är jag hungrig igen.Oooh havregrynsgröt kan du ju micra med, det gör du säkert redan. Med lingonsylt på.
Alla som säger att de blir blir mätta på havregrynsgröt har i jättemycket tillbehör. Mjölk, grädde, sylt, mos, russin, bananer, aprikoser, nötter, en macka och ett par ägg vid sidan av. Jag har genomskådat myten och gett upp det där med gröt. Havregryn är för hästar!Jag är ju också sån att jag inte blir mätt på havregrynsgröt. Efter en knapp halvtimme är jag hungrig igen.
Hö och havre, fast jag bytte ut gräset mot salladHavregryn är för hästar!![]()
Fast havregryn(sgröt) är väldigt bra för kroppen. Sänker kolesterol, minskar risken för en del cancertyper, osv. Men mest äter jag det för att det är så gottAlla som säger att de blir blir mätta på havregrynsgröt har i jättemycket tillbehör. Mjölk, grädde, sylt, mos, russin, bananer, aprikoser, nötter, en macka och ett par ägg vid sidan av. Jag har genomskådat myten och gett upp det där med gröt. Havregryn är för hästar!![]()
Kanske lite OT, men jag tycker det här med mättnad är så otroligt spännande! "Alla" lovprisar havregrynsgröt till frukost för "då blir man inte hungrig förrän långt in på eftermiddagen.. Jag kan verkligen inte bli mätt på havregryn och vatten, eller mätt länge i alla fall ^^
Då tror jag jag hellre fortsätter med mina två brödskivor (mörkt/grövre bröd) med lite smör och ost, står mig lika bra på det ^^ dessutom är jag team avsky nötsmörHavregrynsgröt med ett litet hackad äpple och en klick (halv matsked?) smör i, serverad med en näve mandlar, russin och en rejäl klick jordnötssmör (1/3-1/2 dl?) står man sig rätt länge på. Fast det var ju kanske inte havregrynen och vattnet som var det som mättade förstås. Men bra frukost om det blir många timmar till nästa mål
.
Vanliga mackor är värst! Vanligt bröd bakat med jäst är inte alls bra. Känner en diabetiker som alltid äter havregrynsgröt med mjölk till frukost och hans blodsocker blir inte för högt men det kan nog vara individuellt. Han dricker inte mjölk.öLäste för ett tag sedan en artikel av en sjuksköterska med ett barn med diabetes och hon hade testat att mäta blodsockret med och utan ägg.
Hittade artikeln:
https://atdigfriskare.se/vi-testade-hur-vart-blodsocker-paverkades-av-var-frukost/