Att hjälpa till att fylla ut tråden. Hur så?Vilket är ditt syfte med att driva den här tesen om vad vi är gjorda för?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Att hjälpa till att fylla ut tråden. Hur så?Vilket är ditt syfte med att driva den här tesen om vad vi är gjorda för?
Ska man introducera föda igen till de som varit svältande länge (vilket många i tredje världen är) så är näringsdrycker/pasta det bästa sättet.
Nja, näe va. Näringsdryck är oerhört energitätt så det kräver en hel del av kroppen som ska kunna ta hand om det. Lättsmält mat som enkla soppor och mos är snällast i en introduktionstrappa till en svältande människa.
Det är inte jag heller. Men, lite vet jag. Näringsdryck/pasta har ett spektrum ungefär lika stort som åsikter på bukefalos, och den näringsdryck som ges till svältande har föga gemensamt med den näringsdryck som man ger till nyopererade, eller paliativa människor, eller tunna energiska äppelkindade barn, liksom.Är ingen expertmen jag har läst om att man kunde köpa och ge näringspasta till svältande i Afrika för något år sedan (som typ julklapp a la getter).
"Vad vi är skapta för" låter närmast som en teologisk fråga. Jag tycker att det är intressantare att fråga sig vem drycken är skapad för. Vin är skapat av och för människor. Komjölk är skapat av och för nötkreatur. Lätt som en plätt!Vin är vi väl inte skapta för att dricka heller? Eller kolsyrat, smaksatt vatten?
Alla svar, förutom rent källvatten, är ju fel med just det här argumentet.
80% Stroh Rum är skapat av och för människor. Värsta näringslösningen!"Vad vi är skapta för" låter närmast som en teologisk fråga. Jag tycker att det är intressantare att fråga sig vem drycken är skapad för. Vin är skapat av och för människor. Komjölk är skapat av och för nötkreatur. Lätt som en plätt!
Näring schmäring. Jag dricker i alla fall hellre strårom än komjölk!80% Stroh Rum är skapat av och för människor. Värsta näringslösningen!
Nej, var lite tjurig och neggo. Jag tyckte de hoppar på mjölkbönder. Fasen var det inte mer sammanhållning Sverige skulle få istället för fler påhopp åt olika håll.Hur skulle det vara ett påhopp på landsbygden? Dricker man mer mölk på landet än i stan?
Från vilda druvor till vin har varit en lång process. Att få kor att producera ett stort överskott av mjölk har också tagit tusentals år."Vad vi är skapta för" låter närmast som en teologisk fråga. Jag tycker att det är intressantare att fråga sig vem drycken är skapad för. Vin är skapat av och för människor. Komjölk är skapat av och för nötkreatur. Lätt som en plätt!
När jag dricker rom så duger knappast strohNäring schmäring. Jag dricker i alla fall hellre strårom än komjölk!
Men inte är homogeniserade, pastöriserade, enlitersförpackad kyld mjölk gjord för kalvar inte? De föredrar säkert spenvarm mjölk direkt från mamma."Vad vi är skapta för" låter närmast som en teologisk fråga. Jag tycker att det är intressantare att fråga sig vem drycken är skapad för. Vin är skapat av och för människor. Komjölk är skapat av och för nötkreatur. Lätt som en plätt!
Nog ska man kunna diskutera nyttigheten i mjölk utan att man tar det som ett påhopp på bönderna.Nej, var lite tjurig och neggo. Jag tyckte de hoppar på mjölkbönder. Fasen var det inte mer sammanhållning Sverige skulle få istället för fler påhopp åt olika håll.
Jag tror inte på "naturligt". I fallet med mjölk har jag min åsikt väldigt klart för mig: det sätt som nötkreatur behandlas inom mjölkindustrin är ingenting jag vill stötta på något vis. Jag skulle aldrig hålla mina egna djur på det viset. Att jag tycker att komjölk smakar äckligt bidrar - det är inte en uppoffring för mig att låta bli mjölk.Från vilda druvor till vin har varit en lång process. Att få kor att producera ett stort överskott av mjölk har också tagit tusentals år.
Är havre mer naturligt för människor att äta?
Fast det är ju som den behandlas, inte tillverkas. Men visst, i strikt mening är mycket av mjölken tillverkad för människor i den mån den är skapad med ett syfte. Korna tänker nog varken (på) att de gör mjölken eller att de gör den för någon.Men inte är homogeniserade, pastöriserade, enlitersförpackad kyld mjölk gjord för kalvar inte? De föredrar säkert spenvarm mjölk direkt från mamma.
Energitätt behöver inte innebära svårsmält.Nja, näe va. Näringsdryck är oerhört energitätt så det kräver en hel del av kroppen som ska kunna ta hand om det. Lättsmält mat som enkla soppor och mos är snällast i en introduktionstrappa till en svältande människa.
Jag tror vi är "skapta" att äta det vi kommer överVågar man fråga er som tycker att vi inte är skapta för mjölk dricker istället?
Nu låter jag som att jag har drabbats av den rådande sockerskräcken, men det har jag inte. Dock tycker jag att Oboy är för sött. Tidigare i livet har jag ibland druckit varm choklad (blandad med kakao och socker till lagom sötma), men det har inte blivit av på många år. Min mormor brukade servera det till födelsedagarna, oavsett jubilarens ålder. Med en god kakaosort, blir det riktigt gott.
(Jag uppfattar ärligt talat inte Oboy som en vuxendryck, det heller. Men vill vuxna dricka det, lovar jag att inte hindra dem.)
Vatten var väl ganska dåligt historiskt sett, fullt med bakterier och annat skumt. Så även om vi är garanterat gjorda för att dricka det så dör vi ju också av att dricka det (i fel sammanhang tex fullt med amöbor eller vad som, historiskt sett har väl fel sammanhang varit vanligt och vin och öl relativt hm nyttigt i jämförelse, vadsom har i alla fall dött och fick svårt att flytta in igen.).Eftersom vi inte är något annat än ett djur, är vi gjorda för att dricka vatten.
Allt annat är mer eller mindre obra för oss, som organism.