Nybörjare......

biffen

Trådstartare
Ska på min första clinic nästa helg, som fotfolk då. Nån som har något tips på vad jag ska titta extra noga på?
Jag kommer förmoligen inte att komma ihåg ett smack när jag kommer hem annars. Har inte sett akademiskt eller något liknande "live" tidigare.
 
Mitt tips är att du inte försöker suga i dig precis ALLT, för då kommer du att vara alldeles vimmelkantig och utmattad när du kommer hem :eek:

Mitt tips är att du lyssnar noga på teorin och antecknar, och att du kanske väljer ut ett par ekipage som du tittar extra noga på - och kanske några som känns mindre intressanta där du kan gå och ta en promenad för att rensa skallen, fika eller så. Särskilt om det är väldigt många ekipage.

Själv brukar jag försöka följa ekipage som håller på med ungefär samma saker/problem som jag själv extra noga, och så har jag en del ekipage som jag följt i ett par år som jag tycker att det är mkt intressant att se hur de utvecklas. Fast det är himla svårt att sortera bort ekipage! Egentligen vill man ju se allt. Men som sagt, det orkar man knappast.
 
Tack för tipsen. Precis vad jag anade, mycket nytt o massor av information blir lätt kaos i huvudet (åtmistone mitt :p). Tänkte först ta med hästen oxå, men insåg vår/min begränsning. Vill inte börja med att skämma ut mig totalt...

Tänkte även ta med en videokamera o fråga om jag får filma lite (har IT-projekt på min utbildning), så jag hoppas att jag får med något bra där.

Har mycket stora förhoppningar om att jag ska hitta min stil nu. Har aldrig gillat ridskoledressyren, jag vill ha ett bättre samspel med hästen. Hoppningen är jag för "gammal" för :angel:
 
Brukar inte vara något problem att få filma.

Och oroa dig inte för att skämma ut dig alla har varit i samma sits och ingen brukar se ned på någon. Jag vet i alla fall att jag aldrig sett ner på en nybörjare. De som hållit på länge och borde veta är en annan femma.
Så det är bara att ta mod till sig och börja! Jag lovar att du kommer att ha kul, lära dig jätte mycket och utvecklas med din häst! Fast det beror givetvis på vilken tränare du hittar, men så är det ju alltid! ;)
 
Var på min fösta clinic för ca en månad sen som fotfolk! Jag antecknade första kvällen och sen tittade jag mest på de som var nybörjare och på kvällen sen satt jag mig och skrev ner lite om vad jag sett under dagen.
Jag fick massor av inspiration kan jag lova och genom att skriva ner lite så kan jag uppdatera mig själv emellanåt och så är det kul att läsa om några år hur jag upplevde allt första gången!

Hoppas du får kul!

/Hippo
 
Re: Nybörjare......Nu har jag varit med!!

Det var verkligen jättekul o inspirerande. Ångrade verkligen att jag inte tagit med hästen!
Anmälde mig dock på studs till nästa gång. (först i februari.. :() Filmade lite och ska sätta mig nån dag o knåpa ihop en bra film. Men jättenyttigt! Har läst mycket om akademisk ridning men inte sett rent praktiskt hur man egentligen bär sig åt för att få hästen att tex göra sluta i markträningen.
 
Re: Nybörjare......Nu har jag varit med!!

Nyfiken..var oxå på kurs i AR i helgen som var, var vi på samma kurs kanske??
 
Re: Nybörjare......Nu har jag varit med!!

Det kan nog stämma! :) Kikade på din användarinfo....
Det var du som var först ut med ditt (mkt snygga) varmblod?
Hörde nån prata om dej o du hade visst en unghäst oxå? Vi åkte dessutom tillsammans till lunchen?
 
Re: Nybörjare......Nu har jag varit med!!

Kul att du tyckte min pålle var snygg (matte tycker ju att han är världens snyggaste..men så är ju mattar..) Tyvärr lite för lite ryggmuskler för tillfället, pga vila & en felaktig/sned sadel..men det ska AR-träningen råda bot på hade jag hoppats :)
Rider just nu barbacka tills jag hittar en sadel som sitter rätt, men det verkar kunna ta sin tid..tyvärr..
Ska du vara med med fullblodet på kursen i februari??
 
Re: Nybörjare......Nu har jag varit med!!

Ja, jag anmälde mig till nästa tillfälle.... hoppas bara på att han sköter sig.. :D
Han är världens coolaste på hemmaplan men jag vet inte riktigt hur han reagerar med transport o ny miljö. Det är väl 2,5 år sen vi åkte nånstans sist. :eek:

Sen hoppas jag att jag också kan sköta mig :o :D

Och att ekonomin tillåter - får väl börja lägga undan lite redan nu.

Sadeldilemmat känns väl igen... :crazy: har snart haft åtta olika sadlar.... :eek:
 
Re: Nybörjare......Nu har jag varit med!!

Hmmm, oh ja, säg den hästmänniska som inte haft sadelproblem... :( Själv fick jag höra i förrgår av en sadelutprovare att min sadel var jättebra och passade perfekt.. Problemet är bara det att det fattas ryggmuskler och när nu sadeln ligger så perfekt emot på hans rygg, så finns det som ingen plats att bygga så mycket muskler som fattas... Gissa om man blir less!! :cry: Så nu måste jag sälja den och beställa en ny, fast större från samma sadelmakare i Portugal... :(
 
Re: Nybörjare......Nu har jag varit med!!

Det går säkert jättebra!
Nyfiken..har du hittat nån sadel som passar bra nu eller letar du oxå? Har du kanske nåt tips..eller tips på vilken sadel man absolut inte ska köpa..? Blir snart galen på dessa sadlar..har ju inte riktigt råd med de som man får tips på heller..kring 20 000 kr.. *suck*
 
Re: Nybörjare......Nu har jag varit med!!

Vi kanske kan slå oss ihop o fixa en sadelutprovare?
Finns säkert fler i området som vill ha hjälp! Jag vet en bra i Härnösand (tror jag?). Hon är tydligen expert på Islandssadelinpassning men hjälper "vanliga" också. Hon kommer resande med en bil fullastad med sadlar även begagnat.
Det är ju lite problematiskt för mig oxå nu då han är relativt omusklad (ser ung ut som din) så det gäller att inte köpa för smått... Men ändå så manken får plats...
 
Re: Nybörjare......Nu har jag varit med!!

Precis..jag har funderat på att vänta till fram emot våren & hoppas på att han har musklat sej tillräckligt så så att jag kan prova ut en sadel som sitter bra..Men då vore det ju super att ta ut en sadelprovare!
Min sadel som jag köpte i våras visade sej nu när jag skulle stoppa om den & sälja, vara sned..Både i kåporna & i bakvalvet..Har skickat tillbaka den till fabriken, hoppas jag får en ny sadel..lite svårt att sälja en sned sadel..Vet annars inte hur jag ska få råd att köpa en ny, dom är ju inte billiga direkt :(
 

Liknande trådar

Träning Hej! Jag ska ta över en häst som är 12 år. Hon gick som travhäst från att hon var 4-8 år sedan tog en familj över henne som tänkte ha...
Svar
1
· Visningar
746
Senast: Anna-KarinO
·
Kropp & Själ Sambon och jag har varit ihop i 9 år idag. Jag väger mer än någonsin. Vi vill gärna fira, men helst utan mat. Ni som har följt mig vet...
2 3
Svar
57
· Visningar
2 566
Senast: SiZo
·
Övr. Barn Jag är lite rådvill... dottern vill ju ha ett husdjur, och jag har tittat på massor av olika djur som kanske kunde funka men jag vet...
2 3
Svar
42
· Visningar
4 427
Senast: Amha
·
  • Låst
  • Artikel
Dagbok Jag var på en halvtimme film, träffade sen karriärcoach M... Och femte åsikten om hur ett cv ska skrivas. I övrigt verkade hen lite...
Svar
3
· Visningar
464
Senast: IngelaH
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Dreglar din katt?
Tillbaka
Upp