Sv: Olja
Hrm.. Är det verkligen oxideringen som gör den vedervärdiga lukten?
För egen del tror jag mer på förändring av själva doften/smaken av oliv. Olivolja i stekpanna luktar verkligen så vedervärdig att jag - som annars knappt alls besväras av lukter - blir illamående.
Het olivolja stinker. Rapsoljan luktar ...ingenting.
kl.
Konstigt att rapsolja anses bättre att steka i eftersom den i jämförelse med olivolja innehåller ännu mer av fleromättade och enkelomättade fettsyror och därmed borde oxideras lättare när man steker. Någon kanske vet svaret?
Hrm.. Är det verkligen oxideringen som gör den vedervärdiga lukten?
För egen del tror jag mer på förändring av själva doften/smaken av oliv. Olivolja i stekpanna luktar verkligen så vedervärdig att jag - som annars knappt alls besväras av lukter - blir illamående.
Het olivolja stinker. Rapsoljan luktar ...ingenting.