Bukefalos 27 år!

Reduktionsplikten sänks?

Till vilken nivå tror ni att reduktionsplikten på diesel sänks från nuvarande 30,5%

  • 26-21%

  • 20-14%

  • 13-6%

  • 5-0%

  • Ingen sänkning


Resultat syns endast efter röstning.

Smoothi

Trådstartare
Vilka är dom?

Och vi kommer med största sannolikhet få betala böter till EU, vilket kommer att ta hårt på skattepengarna. Varifrån skall dessa pengar tas? Skolan? Vården?
I flashen stod det bara reduktionplikten sänks till 6% och att det för diesel skulle enligt partiernas uträkning motsvara 5,50kr per liter. Vi får väl veta mer ikväll.

Å det blev det som jag förutsåg i min omröstning ovan i denna tråd. Å då är vi på den nivå som råder i många EU länder och troligtvis ännu billigare än vissa länder. Nej å böter blir det inte alls. Tack Jimmie och SD för att ni höll vad ni lovat hela tiden :bow:. Så om det skulle gälla idag så skulle vi kunna tanka för hm....... tja ungefär 15kr per liter diesel :bump:
.
 
Även bilarna drar betydligt mer med svensk diesel jmf med diesel i tex Tyskland, Frankrike, Spanien mfl. Och det beror att Sverige blandar in mer "avfall" i bränsle. När jag kör min bil i dessa länder drar den 1dl mindre per mil just för att den dieseln är bättre och innehåller mer energi:)
Vad är det för amsagor du sprider?

Källa tack.
 
Någon som kan förklara varför det är så stor skillnad på sänkningen i bensin vs. diesel? Om syftet är att på verka prisnivån borde väl det logiska vara att lägga sig åtminstone i ett likartat härad. 6,5% på bensin borde bli något i stil med 30 öre billigare per liter.

Inte direkt något som påverkar vardagsekonomin på en nivå som kompenserar de prisökningarna som varit efter kriget började. Och det var väl det som sades vara vad man avsåg att kompensera och anledningen att reduktionsplikten skulle sänkas? Har syftet förskjutits eller vrider man fokus från det som var sagt innan?
 

Liknande trådar

  • Artikel
Dagbok Solen lyste säkert på dig Soljävel Och jag skakar sönder Allt jag rör vid Du rör och går Rörochgårutanattfällaentår När du...
Svar
0
· Visningar
369
Senast: miumiu
·
Skola & Jobb Hej! Inte mitt riktiga konto för jag vill vara anonym om detta så om nån kommer på vem jag är håll det gärna för er själva tack! Jag...
Svar
8
· Visningar
2 395
Samhälle Just nu så, med rätta, fokuserar de flesta länder akut på att stänga ner, men jag funderar mycket vad som kommer att hända efter covid...
2 3
Svar
58
· Visningar
5 325
Senast: Jenka
·
Hästmänniskan Gammal användare - nytt nick för att få helt utomstående åsikter på problemet, som inte grundar sig på inlägg jag skrivit tidigare...
2
Svar
38
· Visningar
9 161

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Vad väljer ni att höra först?
Upp