Middagsgäster igår för att jag skulle få en stor burk torkade trattkantareller.
Jag lagade lammkotletter i en gryta med tomatkross, rött vin och diverse kryddor. Gjorde den där turkiska salladen, ezme, och en bön- och linssallad med pressad ingefära, vitlök och dill. Spiskumminrostade morötter med fänkål. Till detta basmatiris pimpat med saffran, torkade tranbär och valnötter. Riset var så lyckat att sällskapets kurd nästan grät. Alltssmmans ovanligt lyckat. Jag kan när jag vill! (Obegripligt nog inget ligg för kocken trots kulinariska stordåd. Den lämpligaste kandidaten för detta hade jobbat hela dagen och höll sig knappt vaken tills gästerna hade gått.)
Jag lagade lammkotletter i en gryta med tomatkross, rött vin och diverse kryddor. Gjorde den där turkiska salladen, ezme, och en bön- och linssallad med pressad ingefära, vitlök och dill. Spiskumminrostade morötter med fänkål. Till detta basmatiris pimpat med saffran, torkade tranbär och valnötter. Riset var så lyckat att sällskapets kurd nästan grät. Alltssmmans ovanligt lyckat. Jag kan när jag vill! (Obegripligt nog inget ligg för kocken trots kulinariska stordåd. Den lämpligaste kandidaten för detta hade jobbat hela dagen och höll sig knappt vaken tills gästerna hade gått.)