Tittar in i ditt kök. 22.

Status
Stängd för vidare inlägg.
Hoppsan, fick hämta tråden på sida 2! :eek:
Igår spaghetti med burkpesto och småtomater, idag är jag ledig och har mest ätit blandad sallad. Gött.
Men jag har ett problem: stjälkselleri. Köper emellanåt en stjälkselleri och när jag har gjort av med två, kanske tre stjälkar, så vill jag aldrig mer se den. Har den rå i sallad och överröstar den med andra salladsingredienser som är goda. :o Vad gör ni med stjälkselleri? Är den god varm? Är den god i någon form?

Enda användningsområdet är som drinkpinne i Bloody Mary. Annars - nej.
 
Hoppsan, fick hämta tråden på sida 2! :eek:
Igår spaghetti med burkpesto och småtomater, idag är jag ledig och har mest ätit blandad sallad. Gött.
Men jag har ett problem: stjälkselleri. Köper emellanåt en stjälkselleri och när jag har gjort av med två, kanske tre stjälkar, så vill jag aldrig mer se den. Har den rå i sallad och överröstar den med andra salladsingredienser som är goda. :o Vad gör ni med stjälkselleri? Är den god varm? Är den god i någon form?
Jag använder den i sofritto, dvs jag finhackar den och har den i basen till en massa rätter tillsammans med lök och finhackad morot! Ger djup och smak, utan att vara obehagligt (jag tycker att den är lite obehaglig annars).
 
Familjen fick grytan från i förrgår med bulgur till. Jag var dock så sjukt osugen på den att jag tog upp ett knyte kantareller ur frysen och gjorde en gratinerad macka med västerbottensost.
Det räckte för mig som inte kände någon större matlust öht idag.
 
Jag åt helt ok men på tok för dyr linssoppa med en liten men bra salladsbuffé till lunch. Fick platsen med den åtråvärda fåtöljen i det innersta hörnet på det fiket. Jag har några specifika favorithörn runt om i stan, samt ett i Taormina.
 

Bifogade filer

  • 20181022_164829.webp
    20181022_164829.webp
    265,4 KB · Visningar: 35
Hoppsan, fick hämta tråden på sida 2! :eek:
Igår spaghetti med burkpesto och småtomater, idag är jag ledig och har mest ätit blandad sallad. Gött.
Men jag har ett problem: stjälkselleri. Köper emellanåt en stjälkselleri och när jag har gjort av med två, kanske tre stjälkar, så vill jag aldrig mer se den. Har den rå i sallad och överröstar den med andra salladsingredienser som är goda. :o Vad gör ni med stjälkselleri? Är den god varm? Är den god i någon form?
Den är bra i grytor! (jag har precis samma förhållande till stjälkselleri).
Men typ vegetarisk chili, paj, vegetarisk bouillabaisse, böngryta eller typ köttfärssås (vegetarisk) är sådant där det fungerar och inte blir för mycket sellerismak :)
 
Jag åt helt ok men på tok för dyr linssoppa med en liten men bra salladsbuffé till lunch. Fick platsen med den åtråvärda fåtöljen i det innersta hörnet på det fiket. Jag har några specifika favorithörn runt om i stan, samt ett i Taormina.
Vafalls! Är du ute och svassar i sydeuropa nu igen?!
 
Hoppsan, fick hämta tråden på sida 2! :eek:
Igår spaghetti med burkpesto och småtomater, idag är jag ledig och har mest ätit blandad sallad. Gött.
Men jag har ett problem: stjälkselleri. Köper emellanåt en stjälkselleri och när jag har gjort av med två, kanske tre stjälkar, så vill jag aldrig mer se den. Har den rå i sallad och överröstar den med andra salladsingredienser som är goda. :o Vad gör ni med stjälkselleri? Är den god varm? Är den god i någon form?

Bloody Mary?


Nä, jag gör lika. Men den går att woka eller ha i fisksoppa med ok resultat.
 
Hoppsan, fick hämta tråden på sida 2! :eek:
Igår spaghetti med burkpesto och småtomater, idag är jag ledig och har mest ätit blandad sallad. Gött.
Men jag har ett problem: stjälkselleri. Köper emellanåt en stjälkselleri och när jag har gjort av med två, kanske tre stjälkar, så vill jag aldrig mer se den. Har den rå i sallad och överröstar den med andra salladsingredienser som är goda. :o Vad gör ni med stjälkselleri? Är den god varm? Är den god i någon form?

Jag har den ofta i grytbaser som smaksättning likt lök :) Gärna sådana lite gojsiga linsgrytor så det inte gör något att den blir genomkokt snabbt.

Edit: tvåa på bollen såg jag nu :D
 
Minusgrader här så jag passade på att frosta av frysen. Hittade infrusna såsslattar i små byttor och en fläskfilé.
Så det fick bli middag ihop med klyftpotatis.

I morgon ska jag laga mat från grunden. Är trött på att vara fiffig på rester.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Kropp & Själ Jag har sedan några veckor tillbaka ett gåband hemma, för att kunna gå på det delar av dagen när jag jobbar hemifrån och för kunna välja...
Svar
0
· Visningar
215
Senast: __sofia__
·
Kropp & Själ Jag har funderat lite på det här med att tappa intresse för något, vad är det egentligen som händer i kropp och själ när ett intresse...
Svar
11
· Visningar
1 295
Senast: Soapbubble
·
Kropp & Själ Hej. Funderar på om man skulle starta en go fund me eller liknade. Det är för en högst personlig sak men vet inte om det är rätt eller... 3 4 5
Svar
95
· Visningar
7 848
Senast: grodan21
·
Kropp & Själ Jag behöver en hobby! Jag har en hund som är lika lat som mig; vi gillar att ligga i sängen och titta på TV, så långa hundpromenader och...
Svar
7
· Visningar
331
Senast: MiaMia
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp