Tittar in i ditt kök del 19

Status
Stängd för vidare inlägg.
Du kanske kan vinka till min man som också är i Österrike och snowboardar sig. Och äter ostfondue, den jäkeln. Och raclette! Snowboarda lär han dock inte göra resterande två dagar då jag just fick sms om att han brutit nyckelbenet... Återstår ju bara att proppa i sig ost.

Jag skall strax göra matvetesallad, tänkte jag. Ryggan full av grönsaker, bland annat en lila rättika. Mycket lila nu. Kålrabbi och en gulbeta fick också följa med. Resten har jag glömt. Tung som tusan är den, ryggan.

Stackaren!! Vilken ort? Han borde rest med mitt sällskap, 6 st specialistläkare i olika discipliner (allt från ortoped, akut, infektion, narkos och en GYN! Har frågat hen så mycket intressanta frågor). Fondue har jag inte sett hittills :down:
 
Stackaren!! Vilken ort? Han borde rest med mitt sällskap, 6 st specialistläkare i olika discipliner (allt från ortoped, akut, infektion, narkos och en GYN! Har frågat hen så mycket intressanta frågor). Fondue har jag inte sett hittills :down:

Haha, ultimat! Hans gäng består främst av biofysiker och biokemister. Tveksamt om de var till någon nytta. Han bör just ha blivit opererad så jag kan tyvärr inte fråga vad orten heter, det har jag nämligen glömt av. :D Men när han vaknar kan jag fråga.

När jag och nämnda man var i Sölden i Österrike med WV-bussen och våra wakeboards (en anar ett mönster här) i somras, då var vi i en mataffär. Vid ostdisken valde vi ut några sorter och min man ba "den DÄR måste vi köpa!". Utan att prova innan, märk väl. Typ 200 g. Osten var grå, grynig och stank utav bara faen. Jag provade och fick kväljningar, mannen åt pliktskyldigt lite mer (för den var dyr också!). Osten fick tillbringa natten under bilen, så att den skulle ligga i skuggan men utom lukthåll när vi vaknade. På morgonen... åt vi frukost, packade ihop oss och körde till wakeboardanläggningen. På kvällen när vi kom tillbaka låg osten ensam kvar på campingen. Vi åt inte mer av den.
 
Haha, ultimat! Hans gäng består främst av biofysiker och biokemister. Tveksamt om de var till någon nytta. Han bör just ha blivit opererad så jag kan tyvärr inte fråga vad orten heter, det har jag nämligen glömt av. :D Men när han vaknar kan jag fråga.

När jag och nämnda man var i Sölden i Österrike med WV-bussen och våra wakeboards (en anar ett mönster här) i somras, då var vi i en mataffär. Vid ostdisken valde vi ut några sorter och min man ba "den DÄR måste vi köpa!". Utan att prova innan, märk väl. Typ 200 g. Osten var grå, grynig och stank utav bara faen. Jag provade och fick kväljningar, mannen åt pliktskyldigt lite mer (för den var dyr också!). Osten fick tillbringa natten under bilen, så att den skulle ligga i skuggan men utom lukthåll när vi vaknade. På morgonen... åt vi frukost, packade ihop oss och körde till wakeboardanläggningen. På kvällen när vi kom tillbaka låg osten ensam kvar på campingen. Vi åt inte mer av den.
:rofl:
 
Postfrukosten är fantastisk, men allt väldigt anonym liksom. För stor och opersonlig, tycker jag. Inget mys, liksom.

Ostsmörgås och semla på konditori i Smålandsstenar av alla ställen. Göstas konditori som ägs av Bernt. Häromdagen var jag på ett fik i Värnamo - Stigs cafe - ägt av Bernt. Håller Bernt på att ta över alla fikamöjligheter i hela Småland måntro???:confused:

Mandelmassan i årets sista semla var i alla fall god med rejäla mandelbitar. Nu blir det svält ända tills i morgon bitti. Förhoppningsvis frukost på fik i Kungshamn då. Himla flängande, alltså.
Nej, inget mys alls på Posthotellet. Jag har öht mycket sällan upplevt mysiga hotell.
 
Middagen blev en rätt god - rätt. Typ en korsning mellan en getostmacka och en hopvikt pizza på fik. Jag kastade i mig den på två minuter och sprang till Hagabion. Filmen Flickorna med anledning av dagens datum.
 
Senaste övernattningen på pensionat i Ingelstad, Småland var definitivt mysigt. Fick en flaska vin av värdinnan + kaffe och små hembakta kakor. Plus en överdådig frukost bara för oss. Vi var ensamma på etablissemanget. :)
Jag förnekar inte att hotellmys existerar. Men jag upplever mestadels hotell av Posthotellets affärsmässiga typ samt mycket fallfärdiga sunkhotell.

Ensamma gäster i det mörka Småland hade jag snarare associerat med skräckfilm.
 
Jag gjorde extra mycket tomatsås till pizzan i förrgår, så igår blev resten av såsen pastasås med ett tillägg av paprika och aubergine och toppat med parmesan och grovhackad bladpersilja. Bönpasta(!) och en slatt box-chardonnay till.

Eftersom min bättre hälft... eh...nåväl, den där personen jag delar hund och hem med, kokte femhundra kilo potatis i början av veckan gjorde jag en omelett med stekt potatis, aubergine, rödlök och stora vita bönor till lunch idag.
 
Försökte göra swacos på lammfärs igår. Dels blev det inte gott, dels blev jag väldigt ilsken eftersom jag kom på typ 300 andra godare saker jag hade kunnat laga med lammfärsen.

Ikväll ska vi i alla fall äta spaghetti con polpetti e pomodoro e basilico e aglio. Långkokt tomatsås med en massa vin och vitlök och basilika i, och så ska vi sjuda små söta köttbullar i det hela, äta pasta till och löjliga mängder parmesan. Då blir jag nog på bättre humör (om jag inte tänker på att vi ätit färs två dagar i rad).
 
Vad föredrar ni, torkad svamp eller frysta svampar från frysdisken? De på burk blir ju aldrig bra... Men svamp kan ju ibland behövas andra månader än när de finns färska att finna...
 
Försökte göra swacos på lammfärs igår. Dels blev det inte gott, dels blev jag väldigt ilsken eftersom jag kom på typ 300 andra godare saker jag hade kunnat laga med lammfärsen.

Ikväll ska vi i alla fall äta spaghetti con polpetti e pomodoro e basilico e aglio. Långkokt tomatsås med en massa vin och vitlök och basilika i, och så ska vi sjuda små söta köttbullar i det hela, äta pasta till och löjliga mängder parmesan. Då blir jag nog på bättre humör (om jag inte tänker på att vi ätit färs två dagar i rad).
Jag ska koka ihop en middag som har vissa likheter med din. Någon sorts lammfärsbollar i någon sorts tomatsås, och så ska jag laga saffransris till. Lutar åt mycket persilja, salvia, spiskummin och kanske även bockhornsklöver i bollarna och/eller såsen.
 
Vad föredrar ni, torkad svamp eller frysta svampar från frysdisken? De på burk blir ju aldrig bra... Men svamp kan ju ibland behövas andra månader än när de finns färska att finna...
Vilka svampsorter tänker du på? De vanligaste finns ju i affären året runt, färska.

I övrigt brukar jag få torkade trattkantareller och torkad karljohan i present av snälla människor, men de går ju även att köpa torkade. Frysta funkar väl också, i alla fall trattisar, men det har jag nog aldrig sett i någon frysdisk.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

  • Låst
Mat Matinspirationen fortsätter! Vad lagas det för godsaker hemma i köken? Vad äts, i eller utanför köken? Hur smakade det? Och kanske hur... 99 100 101
Svar
2 004
· Visningar
116 949
Senast: Mineur
·
  • Låst
Relationer :devil: Fortsätt här..... Vi vill läsa allt, så var inte blyga, sista sidan på förra tråden finner ni här... 99 100 101
Svar
2 011
· Visningar
120 330
Senast: LenaH
·
  • Låst
Småbarn Ny tråd! Vi får väl hoppas att @pollex bebis behagar att titta ut i den här tråden:D Listan: Januari 2 - Venus_in_furs, första barnet... 99 100 101
Svar
2 002
· Visningar
94 034
Senast: Heulwen
·
Äldre Egentligen skulle den här tråden ligga på kropp&hälsa, för det ger mig nervsammanbrott. :angel: Meeen... Jag hörde en låt på radion...
Svar
5
· Visningar
760
Senast: Anna-panna
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp