Vad grillar ni?

  • Äldre
  • Trådstartare Trådstartare tott
  • Startdatum Startdatum
  • Svar Svar 18
  • Visningar Visningar 1 476
Sparris inlindad i parmaskinka :d
Färskostfyllda champinjoner
Förra året grilla vi jättemycket sötpotatis
 
Grillspett av blandade grönsaker
Körsbärstomater
Champinjoner ("vanliga" eller portabello)
Zucchini i skivor
Tofu, marinerad och skivad eller i bitar på spett
 
Fram med era grilltips! Jag behöver förnyelse :)
Favorit just nu är kycklingfile marinerad på "thaivis" med ingefära, soya, gnutta olja, salt, peppar, chili
Grillspett är annars bra mat så alla kan sätta ihop sitt eget, stora champinjoner, paprika, valfritt kött, minimajs
Hemmagjorda hamburgare kan man också variera med hemgjort eller köpt bröd, olika dressingar, sallad, gurka etc.
 
Sparris i bacon
Champinjoner fyllda med vit mögelost och inlindade i bacon
Korv (duh)
Oxfilé
Blandade rotfrukter och grönsaker i olja och kryddor, t.ex. filead squash.
Kokade nypotatisar blir också goda om man slänger in dem i grillen en stund. Dippa i den smälta mögelosten!
Majskolvar med smör

Väldigt sällan griskött. Känns så dåligt och skit på nåt sätt. Men om man måste så går det väl med lite kassler.

Ibland kycklingbröst med mögelost- eller getostfyllning
 
favoriten just nu är kycklingfilé och sen göra ceasarsallad på det. Jag har tillochmed gjort egen ceasardressing (fast skippar sardellerna i den), det blir jättegott.
 
För något år sedan grillade vi i stallet och då var det en av stalltjejerna som gjorde så sjukt goda folieinlindade knyten. Hon slängde ihop röd paprika, purjolök, haloumi och lite salt och peppar. Rullade in det i folie och la det på grillen. SÅ GOTT!

Annars för mig blir det mycket haloumi, men också mycket majs. Älskar grillade majskolvar.
 
Fläskfilé som vi marinerar i grillolja (inte marinad alltså).
Majskolvar strukna med grillolja.
Lök
Tomat
Champinjoner
Färsk abborre i foliepaket med grovsalt, vitpeppar, smör och purjolök
 
Hamburgare, 'Strip steak' (vad heter den styckningen pa Svenska?), egg plant, zucchini, lok, RA okokade majskolvar, och nastan alla gronsaker blir goda pa grillen, nastan fardig kokad potatis kan bli riktigt gott att grilla klart. Fisk grillar jag bara oljig fet fisk som lax (ibland farska rakor). Alla sorters korv ... garna kabernoss eller Italiensk ...
 
Varierar. Gris från Själland, gris från Jylland, och gris från Bornholm. Ibland när det är fest blir det jätteräkor från Långtbortistan.
 
Sparris i bacon
Champinjoner fyllda med vit mögelost och inlindade i bacon
Korv (duh)
Oxfilé
Blandade rotfrukter och grönsaker i olja och kryddor, t.ex. filead squash.
Kokade nypotatisar blir också goda om man slänger in dem i grillen en stund. Dippa i den smälta mögelosten!
Majskolvar med smör

Väldigt sällan griskött. Känns så dåligt och skit på nåt sätt. Men om man måste så går det väl med lite kassler.

Ibland kycklingbröst med mögelost- eller getostfyllning
Men oj vad olikt oss. Vi sa häromdagen att gris är trots allt bäst.
Min man är som han i solsidan. Total grillnörd. Vi grillar nästan varje dag halva året.
Idag blev det entrecote. Oftast gris och grönsaker. En hel del kyckling. Vi gör bomber, folieknyten med potatisklyftor rotsaker grönsaker och smör som blir bubbliga och goda. Haloumi och olika grillspett. Lammkotletter är gott. Igår grillade vi nyfångad laxöring som jag fyllt med dill och citron. Laxkotletter är gott med rosepepparsmör på och färskpotatis till.
Till dessert tog vi idag folieknyten med halverade jordgubbar som bli varma med balsamvinäger och riven vit choklad och vispad grädde till!
 
Mycket hel fisk, lax, torsk, öring mm.
Annars gillar jag foliepaket, en klick smör i botten, små färskpotatisar, en fiskbit, grönsaker och örter och en slatt vitt vin. Sen får det stå tills det är klart, är potatisarna större förkokar jag dem.
Rosmarinspäckad kyckling, grillade citroner och sparris är andra favoriter.
 
Här grillas det mycket fisk både hel, filead eller skivad, favoriten är hel makrill fylld med tranbär och citron och gärna skaldjur och musslor.
Av kött är lamm favoriten, gärna marinerad på medelhavsvis med olivolja, rosmarin, timjan, vitlök och citron.
Grönsaker som paprika, squash, aubergine och sparris.
Frukt som mango, bananer, ananas, vindruvor, päron och äpplen.
 

Liknande trådar

Samhälle Jag tycker ändå att diskussionen om vapnen, jägarexamen, licenserna och vapentyp är intressant. Få, nästan inga, mord i Sverige utförs... 16 17 18
Svar
347
· Visningar
9 204
Senast: Dentaku
·
Hundavel & Ras I ärlighetens namn kommer det nog bli en whippet igen, men jag har länge tyckt att mellanpudlar verkar väldigt trevliga, sportiga... 2 3
Svar
48
· Visningar
3 264
Mat Letar recept på en valnöttstårta från 50-60 talet. Bottnar bakade på malda valnötter med grädde emellan och sedan någon typ av...
Svar
5
· Visningar
528
Kultur Nu är den igång! Såg första avsnittet precis och jag är helt såld. Känns som en serie för lite äldre barn, och även perfekt för en... 4 5 6
Svar
113
· Visningar
6 835
Senast: Raderad medlem 147980
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp