KesoNeso
Trådstartare
Jag bakar i princip aldrig. De få gånger jag bakar så är det med två-tre kända recept.
Nu ska jag göra muffins, eller cupcakes som det väl heter för jag ska ha frosting/glasyr/topping (vilket som nu är rätt namn).
Men hur gör man den?
Är det meningen den ska förbli mjuk eller ska den stelna som på pepparkakor?
Jag har liksom själv aldrig ätit en cupcake.
Jag behöver kunna forma den som en figur och att den blir kvar, dvs den får inte säcka ihop.
Jag googlade runt och hamnade på nåt ställe där man blandade smör och florsocker. Kan det stämma? Det måste ju bli jättefett?
När jag var liten och vi gjorde glasyr till pepparkakor gjorde vi med vatten och florsocker, men det känns inte helt optimalt heller? Eller det kan funka?
Kan någon hjälpa mig?
Nu ska jag göra muffins, eller cupcakes som det väl heter för jag ska ha frosting/glasyr/topping (vilket som nu är rätt namn).
Men hur gör man den?
Är det meningen den ska förbli mjuk eller ska den stelna som på pepparkakor?
Jag har liksom själv aldrig ätit en cupcake.
Jag behöver kunna forma den som en figur och att den blir kvar, dvs den får inte säcka ihop.
Jag googlade runt och hamnade på nåt ställe där man blandade smör och florsocker. Kan det stämma? Det måste ju bli jättefett?
När jag var liten och vi gjorde glasyr till pepparkakor gjorde vi med vatten och florsocker, men det känns inte helt optimalt heller? Eller det kan funka?
Kan någon hjälpa mig?
