Bakning för dummie

KesoNeso

Trådstartare
Jag bakar i princip aldrig. De få gånger jag bakar så är det med två-tre kända recept.
Nu ska jag göra muffins, eller cupcakes som det väl heter för jag ska ha frosting/glasyr/topping (vilket som nu är rätt namn).
Men hur gör man den?
Är det meningen den ska förbli mjuk eller ska den stelna som på pepparkakor?
Jag har liksom själv aldrig ätit en cupcake.

Jag behöver kunna forma den som en figur och att den blir kvar, dvs den får inte säcka ihop.
Jag googlade runt och hamnade på nåt ställe där man blandade smör och florsocker. Kan det stämma? Det måste ju bli jättefett?
När jag var liten och vi gjorde glasyr till pepparkakor gjorde vi med vatten och florsocker, men det känns inte helt optimalt heller? Eller det kan funka?

Kan någon hjälpa mig? 🫣
 
Jag bakar i princip aldrig. De få gånger jag bakar så är det med två-tre kända recept.
Nu ska jag göra muffins, eller cupcakes som det väl heter för jag ska ha frosting/glasyr/topping (vilket som nu är rätt namn).
Men hur gör man den?
Är det meningen den ska förbli mjuk eller ska den stelna som på pepparkakor?
Jag har liksom själv aldrig ätit en cupcake.

Jag behöver kunna forma den som en figur och att den blir kvar, dvs den får inte säcka ihop.
Jag googlade runt och hamnade på nåt ställe där man blandade smör och florsocker. Kan det stämma? Det måste ju bli jättefett?
När jag var liten och vi gjorde glasyr till pepparkakor gjorde vi med vatten och florsocker, men det känns inte helt optimalt heller? Eller det kan funka?

Kan någon hjälpa mig? 🫣
Om du ska kunna forma något (spritsa?) så är det förmodligen smörkräm du är ute efter, och det görs mycket riktigt på smör och florsocker plus någon smaksättning (t.ex. vaniljsocker eller kakao). Sedan går det ju att göra frosting på färskost, smör och florsocker också, vilket jag tycker blir jättegott. Med lite varning för att det kan vara knepigt att vispa ihop så det inte bara blir en rinnig smet. Det jag gör numera är att vispa smör och florsocker först och sedan tillsätta färskosten sist. Det brukar funka jättebra :)! Men det som förmodligen är det säkraste kortet är en helt vanlig smörkräm.
 
Smör+florsocker+färskost som @bettysmatte dvs liknande som till morotskaka brukar bli jättegott!

Annars kan jag tipsa om oboygrädde vilket är vispad grädde med oboy i vilket blir lite som chokladmousse, fantastiskt gott :D
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp