Vågar jag äta maten?

  • Mat
  • Trådstartare Trådstartare Wille
  • Startdatum Startdatum
  • Svar Svar 26
  • Visningar Visningar 1 488

Wille

Trådstartare
Jag gjorde en färssås för 9 dagar sedan. Den innehåller bl.a. grädde. Törs jag äta den nu?
 
Jag hade luktat och smakat, känns det okej hade jag ätit.
Jag kan ha fel, men tycker att jag läst att tillagad mat med bakterietillväxt inte alltid varken luktar eller smakar konstigt.. jag hade som sagt inte chansat, men hade å andra sidan inte heller låtit mina rester bli nio dagar gamla. Så är helt emot matsvinn, men skulle inte rekommendera nån annan att äta 9 dagar gammal mat heller.
 
Hade ätit efter koll.
Upp till en vecka äter jag utan att fundera på saken. Som regel går det bra flera dagar till om det stått ordentligt förvarat och inte håller känsliga ingredienser.
 

Liknande trådar

Mat Jag är nu i en relation där mitt ointresse för mat och matlagning börjar bli ett problem. Det är inte nytt för mig att vara i denna... 2 3
Svar
47
· Visningar
4 475
Senast: Freazer
·
Mat I mitt yrke blir jag ofta bjuden på framförallt fikabröd, men även mat av olika slag. Jag hälsar ofta på hemma hos människor och i stort... 2 3
Svar
44
· Visningar
2 999
Senast: MiaMia
·
Mat Jag äter ju mycket knäckebröd just nu. Det är väldigt gott, med både det ena och det andra på faktiskt. Har haft en period med... 4 5 6
Svar
108
· Visningar
2 610
Senast: Bulldoozer
·
Mat Vi lagade lax igår, som vi såklart glömde framme under natten. Den har stått i burk med lock på. Kan man äta den även idag eller är det... 2 3
Svar
55
· Visningar
3 773
Senast: clusia
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Valp 2025
  • Uppdateringstråd 31
  • Akvarietråden V

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp